II. PROLOGAS

329 21 3
                                    

...

" - Taigi, aš įdėmiai klausau jūsų, - Nikolė neslėpdama šypsenos pasimuistė ant suoliuko, - kas vyko, kol manęs nebuvo? Kaip sekasi judviem su Neitu? Šiandien dar jo nemačiau.

Pažvelgiau į Sebą tikėdamasi, kad jis atsakys į visus Nikolės klausimus, bet šis tik žiūrėjo į mane nežinodamas, ką sakyti. Man taip pat buvo per sunku ir keista apie tai kalbėti, nesinorėjo eilinį kartą prisiminti to, kaip viskas pasikeitė, tuo labiau stengiausi išvengti temos apie Neitą.

- Tiesa pasakius.., - žvilgtelėjau į Sebą, o šis neatitraukė akių nuo manęs, - daug kas įvyko.

- Mūsų šutvė jau ne tokia, kokia buvo prieš tau išvykstant, - tarė Sebas ir pagaliau prisidegė tarp pirštų laikomą cigaretę.

- Nesuprantu, - Nikolė papurtė galvą, - norit pasakyti, kad įvyko kažkas panašaus į tą Klėjos išdavystę ir nebendraujat taip, kaip anskčiau?

- Ne taip, kaip bendravom prieš tau išvažiuojant. Viskas labai pasikeitė, - tariau ir nuleidau akis į žemę, Sebas taip pat vengė Nikolės žvilgsnio. "

...

"- Klok, - tarė Neitas mostelėjes ranka ir Nikolė išsišiepė.

- Mano dėdė su teta, kurie gyvena Los Angele, visai vasarai išskrenda į Maltą pas gimines, - pradėjo Nikė ir visi sukluso. Žvilgtelėjau į Neitą, šis abejingu veidu žvelgė į Nikolę ir laukė tęsinio, - jie kviečia mane pagyventi jų namuose ir už vien tuos namus prižiūrėti.

- Jėga, - šyptelėjo Aleksas, - trys mėnesiai Angelų mieste. Vandenynas, smėlis, Holivudas, vakarėliai, skamba kaip svajonė.

- Būtent, - linktelėjo Nikolė, - ir į šią svajonę noriu pakviesti jus.

Kilstelėjau antakį. Tokia reakcija buvo ne vien pas mane. Sebas su Nojum susižvalgę išsišiepė, Aleksas suplojo delnais, o Neitas žiūrėjo į Nikolę prisimerkęs.

- Rimtai kvieti mus vykti kartu? - su nuostaba balse, bet šypsodamasis paklausė Nojus.

- Žinoma, vienai būtų liūdna, o su jumis bus tiesiog nepakartojama, - toliau įkalbinėjo Nikolė, - tik įsivaizduokit, mes vėl būsime ta nuostabi šutvė, kokią prisimenu palikusi, kai išvažiavau. Matau, kad kažkas įvyko ir noriu viską ištaisyti, todėl važiuokim kartu.

- Nikolė teisi, - Nojus atsistojo greta savo merginos ir pakštelėjo ją į viršugalvį, - bičiuliai, buvom tokie artimi, privalome tai grąžinti.

- Sutinku, - išsišiepęs Sebas atsistojo greta Nikolės ir Nojaus, Nikolė suplojo delnais.

Aleksas nusijuokęs taip pat atsistojo ir nupėdino prie draugų parodydamas, kad sutinka praleisti vasarą kartu su visais Kalifornijoje. Sedėti likome tik mudu su Neitu. Draugai žvelgė į mus, o mudu žiūrėjome vienas į kitą. Viską mačiau iš jo akių, jis lygiai kaip ir aš galvoja, kad tai prasta mintis. Mudu negalėsime ilgai apsimetinėti prieš kitus, kad viskas gerai.

- Nagi, nebūkit šūdžiais, - paragino Sebas, - balandėliai, juk žinot, kad be jūsų mes nevažiuosime.

Sebas, Nikolė, Nojus ir Aleksas vienu metu susidėjo rankas ant krūtinių ir prisimerkė. Tai atrodė taip mielai ir juokingai, kad mudu su Neitu nusijuokėm ir dar kartą žvilgtelėjome vienas į kitą. Vos pastebimai linktelėjau ir Neitas atsistojo.

- Tuomet panašu, kad visai vasarai vykstame į Los Angelą, - tarė jis šypsodamasis.

Draugai šūktelėjo iš laimės ir apsikabino, nusišypsojau suvokusi, kaip seniai nemačiaujų tokių. Tokių laimingų, visai kaip senais laikais. "

...

Vasara, vakarėliai, naujos pažintys ir sena meilė. Neitas, Stef, Nikolė, Nojus, Aleksas ir Sebas leidžiasi į nuostabią kelionę po Ameriką. Draugų laukia nepakartojamos akimirkos, nuotykiai ir įvykiai, kurie pakeis jaunuolių gyvenimus ir padės jiems iš naujo atsiverti vienas kitam. Daug kas pasikeitė. Draugų kompanijos artumas nublėso, o meilės sukelto skausmo kankinami Neitas ir Stef priversti slėpti nuo visų tiesą apie savo santykius. Ar įmanoma vėl tapti draugais, kai atrodė, kad draugystė jau prarasta? Ar stipri meilė gali atleisti visas nuoskaudas ir gyvuoti toliau? 


Similar But DifferentWhere stories live. Discover now