Hoofdstuk 10

5.7K 166 35
                                    

Pov Caiden:

Paige kijkt me afwachtend aan en ik besef me dat ze wacht tot ik ga vertellen.

"Nou jij hebt ook nog wat uit te leggen dus bereid je maar voor. Het gaat over Liam. Was hij een vriend van je?" begin ik.

Ze kijkt me geschrokken aan.

"Was?! Waarom spreek je in de verleden tijd?" roept ze uit.

Ah shit. Dit is de eerste keer dat ik me verspreek. Ooit. Dit is haar schuld.

"Hij vermoorde 6 bewakers Paige. 6 onschuldige mannen met een mate, en sommigen hadden kinderen. Ik heb ingegrepen en hem vermoord." vertel ik haar op een zogenaamd trieste toon.

Ze heeft haar handen op haar mond gelegd en er staan tranen in haar ogen. Langzaam laat ze haar handen zakken.

"Liam was juist altijd zo'n lieve jongen... hij deed geen vlieg kwaad en was een goede vriend. Hoe kan hij 6 bewakers vermoorden? Als hij ook een weerwolf was, dan niet een grote." fluisterd ze met haar ogen op de grond gericht.

Ze trapt er met open ogen in... Sorry Liam, je vriend krijgt zijn meisje niet terug. Ze is van mij.

"Tja het was heel triest, hij heeft de bewakers opgeblazen met handgranaten omdat het een waardeloze vechter was."

Ik haal mijn schouders op maar haar blik is vertwijfeld. Ze kende hem natuurlijk jaren, en dan gaat ze niet gelijk geloven dat hij een moordenaar is. Ik doe er nog wel even een schepje bovenop.

"We vonden jou schooltas in het bos, die had hij mee om jou geur goed te vinden. Waarschijnlijk wilde hij je ontvoeren voor losgeld."

Ik praat op een gebroken toon, alsof ik er kapot van ben. Hahahahah ik kapot zijn van een dood tienerjoch, dacht het niet. 1 meer of minder maakt me helemaal niets uit. En al helemaal niet als hij Paige aan haar ex wilde geven.

Paige staat opeens op en loopt richting de deur.

"Paige waar ga je heen?!" roep ik geschrokken.

"Douchen. Ik wil namelijk even alleen zijn." zegt ze met op het eind een kleine snik.

Ik laat haar maar douchen. Ze gaat vast huilen en denken aan hoe Liam eerst was en blablabla. Het verlies verwerken. Pffff, ik zal hem niet missen.

Pov Paige:

Ik draai de deur van de badkamer op slot en de douchekraan open.

Stoom vult de badkamer terwijl ik onbeweeglijk onder het hete water sta.

Hoe kon Liam dat doen? Ik ging niet veel met hem om maar we zaten we in dezelfde vriendengroep, en we hadden Engels samen. Ik ken hem als een aardige, verlegen jongen met goede cijfers.

Wilde hij me echt ontvoeren? Voor geld? Zo ken ik hem niet.

En hij is de beste vriend van Iwan. Ik vertel Caiden niets over hem, tenzij hij naar oude vriendjes vraagt. Straks vermoord hij hem nog! Alleen iets over jezelf vertellen als hij het vraagt. Dat is wat je doet bij mensen die je niet helemaal vertrouwt.

Ik sta rillend onder de douche. De douche is ontzettend heet maar de hitte dringt niet tot me door, ik blijf het koud hebben. Misschien dat een bad helpt?

Zodra ik de kraan van de douche dichtdraai sla ik een dikke haddoek om me heen. Het duurt even voordat ik snap hoe dat bad werkt, dat weet ik nu al.

Ik loop naar het bad toe en bestudeer de tientallen knopjes die naast de kraan zitten. Temperatuur, geur, schuim, bubbels. Er is zoveel om in te stellen.

He's The Alpha (dutch!) Where stories live. Discover now