Μέρος Α, Κεφάλαιο 24ο

6 2 0
                                    

Μου πήρε μερική ώρα μέχρι να καταλάβω. «Τζόζεφ; Έπρεπε να ξαπλώνεις! » τον μάλωσε η Κλερ αλλά εκείνος δεν φάνηκε να πτοείται. Αντιθέτως, προσπάθησε να πλησιάσει κι έκανε ένα βήμα μπροστά, όμως στο επόμενο τα πόδια του δεν τον άντεξαν και λύγισαν. «Τζο! » αναφώνησα όταν έπεσε και ανέβηκα γρήγορα στον ημιώροφο για να τον βοηθήσω να σηκωθεί. Η Κλερ έκανε το ίδιο.

«Δεν έπρεπε να σηκωθείς, αδερφέ μου, πρέπει να ξεκουραστείς. » επέμεινε εκείνη και πέρασε το χέρι του πίσω απ' τον λαιμό της, ενώ εγώ τον κράτησα απ' τη μέση. Κράτησα το στόμα μου κλειστό, σκεφτόμουν ακόμα αυτό που είχε πει: αυτό σχετικά με το χάρισμα. Έχασα ένα χάρισμα που δεν ήξερα ότι υπήρχε και τώρα εκείνος ήξερε πώς να το επαναφέρω. Βέβαια, δεν ήμουν σίγουρη πως έπρεπε να γίνει αυτό.

Τον ξαπλώσαμε στο κρεβάτι με τα χίλια ζόρια, παρ' όλο που εκείνος αρνιόταν πεισματικά. «Μπαρ... μπορώ να σε βοηθήσω. » Κοίταξα την Κλερ για μια στιγμή και κάθισα δίπλα του. «Άφησέ με να σε βοηθήσω, Μπαρ. » Τύλιξα τα χέρια του με τα δικά μου και βολεύτηκα καλύτερα. «Σε παρακαλώ, Τζο, ξάπλωσε. Πρέπει να ηρεμίσεις. Θα τα πούμε όταν συνέλθεις. » τον συμβούλεψα κι εκείνος έσμιξε τα φρύδια του. «Μα... » έκανε και τον διέκοψα. «Όταν συνέλθεις. » επανέλαβα κι εκείνος, έτσι πως ήταν ζαλισμένος, δεν άργησε να κοιμηθεί ξανά.

«Σε περιμένω μέσα. » ανακοίνωσε η Κλερ και έγνευσα θετικά. Όταν έκλεισε την πόρτα, γύρισα πάλι προς τον Τζο. Τα μάτια του ήταν η κλειστά και η αναπνοή του επιτέλους ήρεμη. Χάιδεψα τα χέρια του και τον πλησίασα, κι έτσι χάιδεψα και το μάγουλό του. Τον κοίταξα, αναστέναξα και ακούμπησα τα χείλια μου απαλά στα δικά του. Του ψιθύρισα στο αυτί και σηκώθηκα, και πήγα να βρω την Κλερ στο σαλόνι.

«Σκάιλερ» είπε και σηκώθηκε μόλις έκλεισα την πόρτα πίσω μου, «όλα είναι στα χέρια σου τώρα. Μπορείς είτε να αφήσεις τα πράγματα να κυλίσουν ως έχει, χωρίς περεταίρω ανάμειξη, είτε να ανακτήσεις ξανά αυτό το χάρισμα και να παίξεις με τον Μάικλ σαν να 'ναι ένα ασήμαντο παιχνιδάκι. » Χαμήλωσα το βλέμμα μου. «Δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ αυτό, Κλερ. Τα έχω ήδη κάνει θάλασσα και δεν θέλω να καταστρέψω ό,τι έμεινε. » Εκείνη προσπάθησε να με εμψυχώσει.

«Μα, αν ο Τζόζεφ έχει δίκιο, η δύναμή σου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όπλο ενάντια στον πόλεμο με τον Μάικλ. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και όλα θα πάνε καλά. » Έκανε μια παύση. «Ο αδερφός μου είμαι σίγουρη πως πιστεύει σε σένα, κι εγώ το ίδιο. Βλέπω ότι νοιάζεσαι για κείνον. Δεν θες, λοιπόν, να πάρεις εκδίκηση γι' αυτά που τράβηξε; Το δηλητήριο γέμισε τον οργανισμό του και κόντεψε να τον τρελάνει, να τον κάνει να χάσει τα λογικά του, ακόμα και να πεθάνει, βασανιστικά αργά. Ο Μάικλ έβαλε «βερβένη» να στάζει στις ανοιχτές πληγές του κάθε στιγμή. Αυτό για έναν βρικόλακα μεταφράζεται ως δολοφονία. Ο Μάικλ ήθελε να τον δολοφονήσει. Πάρε εκδίκηση γι' αυτό. »

CharismaΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα