Capitolul 51

7.2K 471 815
                                    

Harry's P.O.V

M-am trezit înaintea Ambrei, pentru a-i pregăti un mic dejun special. Astăzi micuța mea împlinește 18 ani. De astăzi, Ambra este un adult cu acte în regulă. Probabil, orice fată de vârsta ei ar fi vrut să-și organizeze majoratul într-un club avangardist sau o locație cât mai luxoasă, dar nu și Ambra. Ea nu este ca restul fetelor, este diferită. Nu acordă prea multă atenție acestor detalii. Îi place simplitatea, iar acest lucru cred că o definește. Din punctul meu de vedere, simplitatea înseamnă eleganță. Cu cât suntem mai simpli, cu atât suntem mai puri, mai naturali, mai autentici. Simplitatea mă cucerește de fiecare dată, mai ales la o femeie. Ador femeia care, deși, nu se îmbracă cu cele mai extravagante și scumpe haine, reușește să-ți taie respirația. Îmi place când o femeie își acceptă lipsurile și nu îi este rușine să arate cine este cu adevărat. Însă mai presus de simplitatea, zâmbetul e cel care mă cucerește la o femeie. De aceea, am ales-o pe Ambra. Zâmbetul ei este ca o rază de soare. Nu știu dacă mă pot exprima în cuvinte, însă zâmbetul ei are ceva, ce nu am mai văzut până acum la nici o fată. Îmi e dor de zâmbetul ei, de aceea o să fac tot ce-mi stă în putință să-l văd astăzi.

Am așezat farfuriile și tacâmurile pe masă, adăugând două pahare. Aceasta era plină ochi cu bunătăți, de la brioșe cu legume, pâine prăjită cu unt sau dulceață până la fulgi de ovăz, iaurt, fructe și cornuri cu diverse umpluturi. O masă bogată, sănătoasă și gustoasă. Am umplut paharele cu suc de mere, verificând dacă am uitat ceva. Lipsea ceva, dar nu știam ce. M-am dat un pas înapoi, privind masa cu sprâncenele încruntate.

- Trandafirul! Exclam, descoperind piesa ce lipsea din peisaj.

Mă uit cu privirea prin bucătărie, dar nici urmă de trandafir. Probabil, e-n living. M-am îndreptat spre living, observând trandafirul pe măsuța de cafea. Am luat trandafirul, inspirând mirosul său și m-am întors în bucătărie. Trandafirul l-am așezat în stânga farfuriei Ambrei, urmând să netezesc cu palmele fața de masă, înlăturând orice cută. Un zâmbet victorios mi s-a așternut pe chip la vederea "capodoperei" realizată de mine. Acum, tot ce trebuie să fac, e să aștept. Abia aștept să văd reacția Ambrei. Sunt sigur că va fi surprinsă și micul dejun e doar o parte din ce va urma să se întâmple astăzi. M-am sprijinit de blat, apucând cana de cafea proaspătă. Am sorbit o gură din lichidul mult prea fierbinte, reușind să mă frig la limbă. Înjurând mintal, am deschis robinetul și mi-am umplut un pahar cu apă. L-am dat pe gât numaidecât, fără să stau pe gânduri. Aveam impresia că limba îmi va lua foc. Am umplut și al doilea pahar, lăsând lichidul rece să-mi alunece pe gât în jos. Mi-am mușcat buza, mârâind o înjurătură.

- Cineva s-a trezit cu fața la cearșaf. Aud un glas răgușit în spatele meu și mă întorc automat.

Ambra stătea sprijinită de tocul ușii, uitându-se la mine. Colțurile gurii mi s-au ridicat involuntar când am văzut-o. Părul răvășit și expresia somnoroasă ilustrau naturalețea ei. Adoram să o văd așa naturală, în toată splendoarea ei. Chiar dacă mulți spun că perfecțiunea nu există, eu îi contrazic. Nu au văzut-o pe Ambra, ea e chiar întruchiparea acestui cuvânt. Deși ea nu este de aceeași părere, eu știu care este adevărul.

- Îmi pare rău dacă te-am trezit. Închid robinetul și las paharul în chiuvetă.

Ridică din umeri, indiferentă, înăbușindu-și un căscat. Ochii ei se îndreaptă asupra mesei, trecându-și o mână prin părul ciufulit. Mă apropii de ea, încojurându-i talia cu mâinile. O trag într-o îmbrățișare, adulmecându-i parfumul paradisiac. Mirosul ei dulce îmi răscolea simțurile. Îi mângâi spatele, apoi aplic un sărut pe părul ei.

- Am pregătit micul dejun. O anunț, îndepărtându-i trupul de al meu.

Rămâne nemișcată, privind când la mine, când la masă. Zâmbesc și o îndemn să se așeze la masă, ea privind confuză în jurul ei. Ia trandafirul în mână, încruntându-se. Îl analizează atent, apoi îi inspiră parfumul. Ochii ei îi priveau pe ai mei, de parcă ar fi vrut să afle motivul dăruirii acestui trandafir. Învârte floarea între degetele ei, ca mai apoi să le treacă ușor peste petalele sângerii ale acestuia.

Vol. I : Kidnapped Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum