Capitolul 48

6.4K 473 883
                                    

Ambra's P.O.V

- Lasă-mă să te iubesc. Îmi șoptește încet la ureche, provocându-mi un fior pe șira spinării. Lasă-mă să pătrund în inima ta, ai încredere în mine, nu îţi voi face rău. Vreau să te fac să trăieşti o iubire, ne vom aventura în acea lume unde domneşte fericirea. Nu mai vreau să văd tristeţe în ochii tăi, ci doar bucurie. Vreau să te pierzi în valul iubirii, să nu-ți fie frică de meleagurile, unde te va purta. Meriţi mai mult, știu. Sunt conștient, dar și egoist. Egoist pentru că te vreau alături. Îţi voi oferi doza de curaj şi puterea de a lupta, doar te rog, lasă aceste ziduri construite în jurul tău să se dărâme. Ieși din această carapace, ce te ține departe de oameni și iubire. Îți voi arăta lumea, vei descoperi dragoste și peripețiile ei. Nu vei mai trăi în vise și nici visa la o iubire, vei trăi visul cu adevărat, dacă mă vei lăsa. Lasă-te iubită, lasă-te în voia inimii. Lasă-ți gândurile deoparte și ascultă-ți inima, ea știe ce vrea. Nu trebuie să-ți fie frică, sunt aici lângă tine și te voi proteja, te voi strânge în brațe până nesiguranța îți va dispărea. Și chiar dacă nu dispare, eu tot lângă tine voi fi. Lasă-mă să te învăț cum se simte dragostea. Te voi face să te îndrăgosteşti de mine, promit! Exclamă hotărât, terminându-și discursul.

Rămân stană de piatră. Respirația mi s-a oprit în gât, sângele refuzând să-mi mai circule prin vene. Încercam să procesez cuvintele lui, însă în capul meu era un haos total. Rațiunea îmi spunea să nu mă încred în cuvintele lui, vrea doar să-mi intre sub piele. În schimb, inima mă îndemna să mă las purtată de acest val. Îmi este frică, sunt îngrozită de acest cuvânt "iubire". Nu știu mai nimic despre ea. Oricine cunoaște definiția ei, dar sunt puțini cei care au experimentat-o. Printre care și eu, nu știu ce înseamnă să iubești o altă persoană, ce simți atunci când ești cu ea. Probabil, nu am avut ocazia de a întâlni "acea" persoană, care îmi va face sufletul să cânte. Dacă o să mă las iubită de el, mi-e teamă că-mi va da lumea peste cap, îmi va intra în suflet și va provoca un mare vârtej, ce-mi va dezordona toate simțirile posibile. La un moment dat, se va sătura și va pleca, iar eu? Ce se va întâmpla cu mine? Voi rămâne singură cu o inimă făcută țăndări, un suflet gol și o întrebare chinuitoare: "Unde este iubirea?". Nu vreau să fiu nevoită, să-mi strâng bucățelele din inimă și să le arunc într-o mare, unde nimeni nu le-ar mai putea găsi. Nu-mi doresc să rămân fără inimă. Atunci când îmi simt inima zdrobită, aș prefera ca el să mă strângă în brațe, în loc să-mi întoarcă spatele. Știu că nu sunt perfecta. Am defecte și slăbiciuni, iar uneori mă simt debusolată și tristă. Am momente când sunt slabă și plâng, pentru a mă descărca. Am nevoie de cineva, care să nu renunțe la mine când va întâmpina dificultățile. Să fie acolo, să mă țină de mână și să-mi ofere o îmbrățișare călduroasă, prin care să-i pot simți iubirea. Mi-e frică de iubirea ce o să-mi invadeze întreaga ființă, de faptul că se va consuma prea devreme și nu o să am timp suficient să mă simt, cu adevărat, iubită.

Privirea îmi rămâne fixată pe mâinile noastre împreunate. Îi simțeam respirația fierbinte în ceafă, precum și bătăile inimii care aveau un ritm necontrolat.

- Simți cum bate? Întreabă pe un ton răgușit, reușind să-mi facă pielea de găină. Tu ești motivul pentru care această inimă bate.

Îmi simt ochii înțepați de lacrimi și îmi mușc interiorul obrazului. Nu știu din ce motiv, dar îmi vine să plâng. Mi-aș dori să țip, să urlu până rămân fără voce, să plec undeva departe, fără să privesc în urma mea, să fiu doar eu și cu mine.

- Iubito? Îmi strâng ochii la apelativul folosit, simțind că lacrimile îmi vor invada obrajii cât de curând.

Un suspin îmi scapă printre buze, atrăgându-i atenția. Privirea lui a căzut pe chipul meu, privindu-mă cu îngrijorare. Mi-a îmbrățișat corpul cu brațele lui, fără să-mi dea drumul la mâini, brațele mele fiind în jurul meu, îmbrățișându-mă de una singură. Buzele lui s-au lipit de tâmpla mea, ținându-le câteva secunde acolo, înainte să vorbească.

Vol. I : Kidnapped Where stories live. Discover now