•63- ,,Justin už se nevrátí"

6.1K 281 46
                                    

,,Ehm, Justine!" zakřičela jsem a opřela se o zeď.

,,Co?! CO SE STALO?" bylo slyšet dupání při běhu a najednou se v chodbě objevil Justin s naprosto vystrašeným pohledem. Za ním postupně dolezli i Lil, Fredo a poslední Ryan s kuchařskou zástěrou.

,,Probůh, Bell" řekl Fredo.

,,Ehm, kluci. Proč leží Bell na zemi a vypadá, jako by měla čajový dýchánek s imaginárním kamarádem?" šeptal se smíchem Lil svým kamarádům.

,,Pro vaši informaci jsem spadla, chytrolíni" zasmála jsem se uraženě a kluci propukli taky v smích.

,,Tak pomůžete mi někdo?" zasmála jsem se a snažila se zvednout. Všichni se ke mě najednou nahrnuli, div o mě nezakopli a nepopadali na sebe jako hrušky.

Chytla jsem se rukou Justina a Ryana. Pomohli mi vyhoupnout se na nohy a Justin si mě nakonec přitáhl za pas k sobě.

,,Tak půjdem ven" řekl Juss. Ostatní se jen usmáli na rozloučenou a každý si šel svou cestou. Lila a Freda jsme sto procentně vyrušili pouze z videoher, ale Ryan vypadal, že se mu za chvíli připálí v troubě dort nebo něco takového.

,,Tak jdem" chtěla jsem se odtrhnout od Justina a rozejít se, ale ten to ovšem viděl jinak.

,,Dej mi ruce kolem krku, ty hrdinko" pobídl mě se smíchem Justin. Poraženě jsem se k němu vrátila a omotala si ruce okolo jeho krku. Justin dal ruku spokojeně pod mé nohy a majetnicky si mě vzal do náruče. Nesl si mě domem jako úlovek a hlavu měl vztyčenou. Ikdyž ho ani mě samozřejmě nikdo neviděl. Došel se mnou až na zahradu k bazénu a posadil mě na jedno z ratanových křesel.

,,Jsi v pohodě? Vážně už chceš chodit? Přijde mi to brzo" řekl starostlivě.

,,A ty jseš vážně ten obávanej mafián ze všech známejch filmů? A údajně ještě horší, než z filmů? Buď trochu chlap, lásko. Neochrnula jsem. Jen jsem se dlouho nehýbala" uculila jsem se na něj.

,,Dobře, promiň. Já jen," klekl si ke mě a chytl mě za ruce ,,když jde o tebe, tak moje zlá, krvežíznivá a nemilosrdná stránka jde stranou a já se nedokážu ovládat. Vidím jen tebe a tvoje bezpečí. Slíbil jsem to bohu, víš" zašeptal. My, víme. Slyšely jsme tě, řeklo mé podvědomí.

,,Jsi hodný. Ani si tě nezasloužím" řekla jsem se smíchem a zvedla jeho hlavu, aby se mi podíval do očí. Usmál se a vstal. Podal mi ruce a já opatrně taky vstala. Dělala jsem malé krůčky a Justin couval přede mnou a jistil mě. Byla jsem ze sebe šťastná. Nohy mě poslouchaly a spolupracovaly.

Ale tahle pohádka nemohla trvat dlouho. Přece jenom jsem se nemohla moc namáhat a brzo jsem se unavila. Ovšem jsem to ani nestihla oznámit Justinovi. Klopýtla jsem a až teď si uvědomila, že učit se znovu chodit vedle bazénu nebylo dobré. Mé plíce stáhla ledová voda a já se nemohla nadechnout. Nohy mi též nemohly pomoct, protože jsem byla příliš unavená. Rukama jsem se snažila dostat na hladinu. Bezvýsledně. Mokré oblečení se mi lepilo na tělo a já neviděla kolem sebe. V panice jsem samozdřejmě neudržela vzduch v plicích. Za chvíli jsem již nemohla vydechnout nic. Neměla jsem co. Vše se událo v pár vteřinách. Voda kolem mě byla ale najednou zase průzračná a já otevřela oči. Viděla jsem nad hladinou Justina. Hlavu měl otočenou k domu a něco křičel. Ihned poté si ze sebe zbrkle strhl tričko. Nežertuji. Kus bílé látky se rozjel ve švech přímo uprostřed a skončil na zemi u bazénu. Justin skočil šipku do bazénu vedle mě a já opět neviděla nic. Ihned mě chytl za pas a odrazil se ode dna nohama, aby nás dostal na hladinu. Po nekonečné půlminutě jsem se nadechla a děkovala bohu. Voda byla ledová, ale Justinovo tělo mě hřálo. Chytl se okraje bazénu a druhou rukou omotal mé nohy kolem jeho pasu. Přitiskla jsem se k němu a zhluboka dýchala.

Rozpršelo se.

,,Víš, jak si mě vyděsila?" vydechl s mírným úsměvem Justin.

,,Promiň. Nedávala jsem pozor. Nohy mě najednou přestaly zase poslouchat a nestihla jsem se zachytit tvé ruky" zašeptala jsem. Justin přikývl.

,,Drž se" chytl mě za zadek a poposunul si mě výš. Pustil se druhou rukou kraje a přeplaval ke schodům. Pomalu vyšel z bazénu a nakonec mě chytl za nohy, aby si mě jistil, že mu nespadnu. Z domu už se řítili kluci. Vypadali opravdu vtipně. Fredo měl na očích brýle a pod paží v celku tlustou knížku. Ryan, stále v zástěře - nyní už umazané od nějaké omáčky, držel tác s hrnky, ze kterých se odpařovala voda. Tipuji to na horké čaje. Poslední, kdo byl v těsném závěsu za Ryanem a Fredem, byl Lil. V ruce měl osušky. Všichni tři přiběhli k nám. Justin mě posadil do jednoho z křesel, uklidněně mě políbil na čelo a sám se usadil mlčky do druhého křesla. Lil mě zabalil do osušky a poté přešel k Justinovi. Ryan mi s úsměvem předal jeden čaj a druhý dal Justinovi. Fredo si sundal brýle a přimhouřil oči.

Stále pršelo.

,,Mohu vědět, proč jste se rozhodli na romantické koupání za deště? A navíc, když ty nemůžeš hýbat nohama a tím pádem ani plavat?" řekl otcovským hlasem Fredo a já viděla Justina, jak protočil očima. Cítila jsem vinu. Měl pravdu. Jenže né tak úplně.

,,No, vlastně," začala jsem, ale Justin mi skočil do řeči.

,,Pršet začlo až když jsme se vynořili. Nikdo neplánoval plavání. Bella tam spadla omylem"

,,V tom případě nechápu, proč jsi ji nechal, aby si obnovovala chůzi u bazénu"

,,Nechápu, že se vždycky chováš," stoupnul si těsně před Freda ,,jako můj ZASRANEJ OTEC!" zařval mu do tváře, ale Fredo jen pokroutil hlavou.

,,Kdybych se tak nechoval, DÁVNO TADY NEJSEŠ!" konec taky zařval.

,,Jdi do píči" zavrčel na něj Justin a mrsknul s ručníkem o zem. Rozešel se k domu.

,,Justine" zašeptala jsem opatrně, ale on se na mě ani nepodíval.

,,Nemusel jsi na něj tak křičet, Fredo" řekl Ryan.

,,Si teď děláš prdel, ne, Ryane? Všichni víme, jakej je!" řekl už klidněji Fredo, ale stále byl naštvaný.

,,Na, Ryane, vem to" přerušil po chvíli ticho Lil. Dal Ryanovi do ruky osušku, kterou Justin hodil na mokrou zem a vzal také můj vypitý hrnek od čaje a vrátil ho Ryanovi na tácek. Druhého čaje se Justin ani nedotknul, takže ten zůstal na tácu.

,,Tak pojď, Bell. Je mi líto, ale Justin už se nevrátí" přešel ke mě Lil a čekal na svolení. Nakonec jsem přikývla a nechala se vzít v osušce do náruče, protože sama už toho dnes moc neujdu.

Votes prosím <3

Don't Get Close To Missing Killer(cz)✔️Kde žijí příběhy. Začni objevovat