Κεφάλαιο 20ο

1.1K 190 57
                                    


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 20ο

Η συνάντηση με τον ιδιωτικό ερευνητή ολοκληρώθηκε. Τα λιγοστά στοιχεία όπως και πληροφορίες για το παρελθόν και τη ζωή της Μαριάννας. Πότε μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη, τις διάφορες δουλειές, τουλάχιστον όσα γνώριζε, όσα του είχε φανερώσει η ίδια όλα αυτά τα χρόνια. Ο κύριος Γκίζης ήταν εγκρατής στις δηλώσεις του, ποτέ δεν υπόσχονταν παραπάνω από ότι μπορούσε να προσφέρει. Τα στοιχεία ελάχιστα για μια γυναίκα που κρατούσε το παρελθόν καλά μυστικό.

"Θα ξεκινήσουμε από παλιές γνωστές, στο μεταξύ θα προσπαθήσω να βάλω μια τάξη στα σχισμένα γράμματα και στις φωτογραφίες"

"Ευχαριστώ.." είπε ο Πέτρος, αντιλαμβανόμενος τις δυσκολίες.

Ο Λάμπρος προσπάθησε να τον πιέσει παραπάνω. "Δεν έχω να σε πληρώσω αλλά σε παρακαλώ, η κόρη μου, η Χλόη μου..."

"Κύριε Λάμπρο κανείς δε μίλησε για αμοιβή. Η κυρία Χαλκίδη μου ζήτησε μια προσωπική χάρη. Μακάρι να τα καταφέρω" ξεκαθάρισε με μια σπινθηροβόλα ματιά. Πόσες ανάλογες υποθέσεις είχε συναντήσει στο παρελθόν; Πολλές; όλες όμως δεν είχαν καλό τέλος ή τουλάχιστον το επιθυμητό.

"Πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μην ενδιαφερθεί..." δήλωσε στο τέλος.

"Ας μάθω ποιος είναι και θα του μιλήσω..."

Στο μεταξύ ο Λάμπρος ενημερώθηκε και για την κατάσταση της Χλόης. Σοκαρισμένος άκουγε πως το αγγελούδι του πραγματοποίησε την καταγγελία εις βάρους Άρη. Πάλευε να πνίξει το θυμό μέσα του πριν σκοτώσει τον Βέργο. Δεν τα κατάφερε όμως παρόλο τις παροτρύνσεις του Πέτρου για επικράτηση της λογικής. Μια λάθος κίνηση και κινδύνευε η αξιοπιστία της ίδια της Χλόης.

Ο Άρης αναγκαστικά επέστρεψε σπίτι για την ανασυγκρότηση δυνάμεων. Η μητέρα του επίσης σοκαρισμένη προσπάθησε να του μιλήσει αλλά την έδιωξε κακήν κακώς. Ήθελε να μείνει μόνος για να σκεφτεί όλα τα ενδεχόμενα. Μια επιθετική γραμμή τώρα που το θέμα είχε αποκτήσει δημοσιότητα σίγουρα θα τραυμάτιζε και τον ίδιο. Δεν ανησυχούσε για την αξιοπιστία του ομίλου αλλά για τις επόμενες κινήσεις την ίδιας. Σαφώς θα επεδίωκε να κερδίσει πολύ περισσότερα τώρα και αυτός είχε σκοπό προσωπικά να της προτείνει κάτι για το οποίο δεν θα γινόταν να πει όχι. Άλλωστε είχε αποδείξεις πως κάθε συνεύρεση τους ήταν συναινετική. Η δεύτερη τους συμφωνία ήταν καθαρά ερωτική και τίποτα παραπάνω.

Ποτέ... Ίσως... ΜπορείWhere stories live. Discover now