58 - Kasper

1.7K 133 156
                                    

[Oeps, gisteren geen update. Sorry daarvoor! (Het kan trouwens  vaker voor gaan komen, want ik update tegenwoordig twee boeken op vrijdag)]

*Stay - Alessia Cara and Zedd*

Kaspers p.o.v.

Ik zit alleen thuis op de bank. Zaterdagavond en het is al een week geleden sinds het uit is met Sem. Een week lang al en elke keer als ik aan Sem denk, voelt het alsof er duizenden messen in mijn hart en hoofd worden gestoken. Een week lang al en ik heb me in die tijd niet meer levendig gevoeld. Ik ben doodop en voel me ijskoud. Bij Sem voelde ik me altijd warm, maar nu hij niet meer bij me is, heb ik het niet meer warm gehad. Ik heb van alles geprobeerd: warme kleren aantrekken, geen resultaat; een warme douche nemen, geen resultaat; gaan sporten, geen resultaat. Niets helpt. Er is alleen één ding dat ik nog niet geprobeerd heb waarvan mensen zeggen dat ze een warm gevoel krijgen en alles even vergeten: alcohol. En weet je, ik ben het zwaar aan het overwegen nu.

   Ik wil weer dat warme gevoel krijgen dat ik bij Sem krijg, ik wil Sem weer even kunnen vergeten. Ik kijk de woonkamer rond, zo erg kan het toch niet zijn? Ik sta op en loop naar de kelder. Ik doe de deur open en knip het licht aan. Ik kijk naar de flessen alcohol die er staan: whiskey, wijn, bier, Malibu, wodka en Bacardi. Ik weet dat ik bier niet lust, dus die valt af. Ik heb een keer whiskey geprobeerd en dat vond ik al helemaal niet te pruimen, valt dus ook af. Wijn vind ik iets te duur om te gaan drinken dus valt dat ook af. Ik kijk de andere drie soorten alcohol af; Bacardi, Malibu en wodka. Ik pak de fles Bacardi omdat die al voor een deel leeg is. Ik kijk naar de fles; 100 cL en 37,5% alcohol. Ik pak een glas uit een van de keukenkastjes en zet het neer op het aanrecht.  De fles zit misschien nog 30 cL vol.

   Ik doe een grote scheut in het glas en doe er nog wat cola bij. Ik neem er een slok van. De smaak is sterk maar ik neem nog een slok. Ik neem mijn glas, de fles Bacardi en de fles cola mee terug naar de woonkamer. Ik ga zitten op de bank en ga door met het kijken van de film. Ik laat nog een grote slok mijn keel inglijden. De alcohol brandt achterin mijn keel maar ik negeer het. Ik staar naar de televisie wachtend op het warme gevoel. Ik kijk naar mijn glas; er zit nog één grote slok in. Ik werk het naar binnen en wacht weer.

   Na nog drie minuten wachten heb ik het gevoel nog niet gekregen. Ik besluit om Daan te bellen, die is al een paar keer dronken geweest. Ik haal mijn mobiel uit mijn broekzak en zoek zijn nummer op. Ik ben dan wel heel boos op Daan nu, hem even om hulp vragen kan wel. De telefoon gaat over.
"Hé, gast, wat doe jij nog zo laat op? Het is kwart voor twaalf. Waarom bel je me?" Klinkt de stem van Daan.
   "Hé, uhm. Van alcohol krijg je het toch warm?" Ik besluit maar met de deur in huis te vallen.
"Ja. Kasper, wat ben je-"
   "Bedankt, doei!" Zeg ik in de telefoon en hang meteen op.

   Misschien zat er niet genoeg Bacardi in het glas. Ik vul mijn glas weer met  Bacardi, dit keer tot bijna de helft en doe er dan wat cola bij. Ik wacht tot de schuimlaag van de cola af is en neem dan een grote slok. De hoeveelheid Bacardi is naar mijn smaak teveel, maar ik moet en zal dat gevoel krijgen. Mijn telefoon gaat over, ik word gebeld. Ik zet weifelend het glas neer en neem op.
"Kasper, wat ben je allemaal van plan?!" Klinkt de stem van Daan. Geschrokken hang ik op. Ik leg mijn mobiel weer neer en ga door met het kijken van de film. De beelden op het scherm vliegen voorbij maar ik krijg ze niet binnen. Ik blijf steeds maar aan Sem denken. Ik neem nog een slok. Nog steeds voel ik me niet warm. Nog steeds voel ik me dood. Ik sla de rest van het glas achterover.

   Nog een keer gaat mijn telefoon over. Ik kijk wie het is: Daan. Ik klik hem weg. Na twee minuten naar het scherm staren, voel ik mezelf eindelijk een beetje warm worden. De alcohol begint een beetje te werken, maar niet goed genoeg. Nog een keer belt Daan me maar ik neem niet op. Ik besluit om mijn glas voor de helft vol te gooien met Bacardi en er deze keer geen cola bij te doen, misschien helpt dat wel.

OFDWID [bxb] || De 'Het Gayft Niet'-SerieWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu