37 - Kasper

1.9K 143 173
                                    

[Ik weet nog niet zeker of ik een 5e deel voor deze serie zal maken of niet xD]

*Good grief - Bastille*

Kaspers p.o.v.

Met mijn vingers tikkend op de tafel zit ik in de kantine. Daan zit tegenover me aan de tafel. Stil kijk ik de kantine rond. Verschillende jongens en meisjes zijn gezellig met elkaar aan het praten of bezig op hun mobiel. Sem heeft later pas pauze, anders had ik nu wel bij hem gezeten.

Twee dagen na de video met Sem, had ik mijn coming out gefilmd en geüpload. Mijn coming out als bi natuurlijk. Ik weet zeker dat ik bi ben, maar iedere keer twijfel ik of ik wel op Sem ben. Mijn hart zegt ja en mijn hoofd zegt nee.

De meeste kijkers reageerden trouwens goed, maar er waren natuurlijk nog mensen die me uit begonnen te schelden voor homo. Ik heb het maar genegeerd.

"Zeg, vind jij Sam leuk?" Vraagt Daan dan. Verbaasd kijk ik naar hem om en grijns dan.
"Ja, hoezo?" Vraag ik hem. Hij schudt zijn hoofd.
"Ze zegt dat jij haar versiert," antwoordt hij met een klein lachje.
"Dat doe ik ook," zeg ik terwijl ik mijn ogen samenknijp. Waar wil Daan heen met dit gesprek?
"En dat je haar leuk vindt," lacht hij.
"Gast, dat doe ik ook. Wat is er nou zo grappig?" Vraag ik serieus. Daan kijkt me verbaasd aan. Even schudt hij zijn hoofd alsof hij wakker probeert te worden uit een slaap.

"Jij vindt haar niet leuk," zegt hij dan. Ik frons.
"En waarom denk jij dat je het recht hebt om dat te bepalen?" Vraag ik.
"Het is gewoon de waarheid, Kasper. Je vindt haar niet leuk," zeg this eigenwijs.
"Sorry hoor, maar jij kunt mijn gevoelens toch niet bepalen?" Zeg ik dan verontwaardigd. Wat denkt Daan wel niet allemaal?

"Als je haar zo leuk vindt, waarom ben je dan nog niet achter haar aan gegaan?" Zegt Daan met veel arrogantie in zijn stem.
"Daar ben ik mee bezig, idioot," sis ik. Daan maakt me chagrijnig.
"Gast, als je daar zo mee bezig was geweest, dan had je nu allang met haar gehad," brengt Daan op, wat me aan het nadenken zet. Stil kijken we elkaar aan. Daan fronst even kort.

"Dan iets anders. Vind je Sem leuk?" Vraagt hij en de toon in zijn stem wordt eng. Een beetje bang word ik ervan. Ik zwijg omdat ik het antwoord niet weet. Mijn hoofd zegt nee, maar dan twist mijn hart meestal. Ze werken niet echt goed samen.
"Dat dacht ik al."
"Nee," zeg ik dan kortaf. Daan briest een keer uit zijn neus.
"Dat merk ik, ja," snauwt hij vervolgens. "Als je hem niet leuk vindt, waarom heb je het dan nog niet met hem uitgemaakt, hè?" Daan lijkt er niet echt over te spreken.
"Ik moet nog een manier vinden. En een goed moment..." Antwoord ik.

Dat is niet waar, want ik had er nog nooit over nagedacht om het uit te maken, bedenk ik me nu pas.

"Sure. Maar je moet één ding weten: hoe langer je ermee wacht, hoe meer het Sem pijn zal doen. En als je te lang wacht, dan maak ik het uit zonder het tegen je te vertellen en krijg je je spel ook niet meer," zegt hij. Mijn wenkbrauwen schieten omhoog van verbazing.
"Waarom denk jij dat je de dirigent van mijn leven bent?" Vraag ik nu boos. "Ja, je bent mijn beste vriend, maar dat betekent verdomme niet dat je mijn leven mag beslissen! Wat denk je wel niet?!" Vraag ik en door de woede slaat mijn stem over. Daan spoort echt niet.
"Als je hem niet leuk vindt, zou het je toch niet uit moeten maken als ik het met hem uitmaak voor je?!" Vraagt Daan ook boos.
"Als jij het doet, gaat hij alleen nog maar meer kapot! Je houdt je er godverdomme buiten!" Zeg ik, sta kwaad op en loop dan boos de kantine uit.

Niet alleen daarom wil ik niet dat Daan het uitmaakt met Sem, ik wil gewoon nog niet dat het uit gaat met Sem. Waarom weet ik niet, maar ik wil het gewoon nog niet. Ik moet gewoon nog wat dingen uitzoeken.

Zonder na te denken over waar ik heen ga loop ik naar buiten en plof neer op een bankje. Ik zucht diep. Een jongen naast me stopt zijn pakje sigaretten terug ik zijn jaszak. Hij glimlacht naar me. Ik glimlach terug maar voel me nog steeds kwaad.
"Gefeliciteerd," zegt de jongen dan. Zijn felgroene ogen gaan over mijn gezicht. Ik frons. "Met je coming out," verduidelijkt hij zichzelf dan.
"Bedankt," zeg ik en besef me nu pas dat het een hele prestatie is.

"Kelvin," stelt hij zichzelf voor.
"Kelvin..." Mompel ik zachtjes. Zou dit de Kelvin zijn die met Sem bevriend is? "Kasper," stel ik mezelf voor, wat hij natuurlijk al wist.
"Ik zou het zo gaaf vinden om met een jongen als jij verkering te hebben," zegt hij dan en zijn felgroene ogen hebben kleine twinkelingen in zich. Ik glimlach naar hem.
"Sorry, ik ben al bezet," zeg ik dan en richt mijn ogen naar mijn handen die in mijn schoot liggen.
"Kut," zegt Kelvin waardoor ik weer naar hem kijk.

"Wacht. Toch niet met Sem, hè?" Vraagt hij dan. Ik lach en richt mijn ogen weer terug naar mijn handen.
"Ik had het eigenlijk ook kunnen weten," zegt hij dan. Eventjes is het stil. Dan pakt hij weer het sigarettenpakje, steekt er een op en staat op.
"Sorry dat ik je vriendje versierde, ik zal het niet meer doen," zegt hij en kringen rook komen uit zijn neus. "Doei," zegt hij en loopt weg.
"Dag," zeg ik hem nog na.

Opeens snap ik Sem helemaal. Natuurlijk versierde Sem hem niet en gaat hij niet vreemd met Kelvin, Kelvin is gewoon een heel aardig persoon. Hij was degene die hem versierde en dat vergeef ik hem. Sem is leuk, dus ik snap dat hij een kans bij hem wilde maken. Het was niet Sems schuld van de flirtende berichtjes. Kelvin versierde mij zelfs. Ik zucht een keer. Hoe kon ik Sem daar voor aanzien?

Terwijl de woede die ontstond door het gesprek met Daan rustig wegebt kijk ik het schoolplein rond. Dan zie ik het stomme joch genaamd Vito naar de ingang lopen. Schichtig kijkt hij een keer naar me en kijkt dan weer snel weg. De blauwe plekken die hij iets meer dan een week geleden op wonderbaarlijke wijze had gekregen trekken al langzaam weg. Hij zag er zielig uit met zijn verwondingen, maar hij heeft het meer dan verdiend.

---
16-09-2016

Eindelijk weer weekend!

Muuuuh, ik weet nog niet of ik een 5e deel voor de 'Het Gayft Niet'-Serie moet maken. Er is wel een idee, maar nog niet echt een verhaallijn... Wat denken jullie? xD

Oh God wat doe ik mezelf toch aan? xD

Tot volgende week dan maar xD

-Ymke (IEMKE)

OFDWID [bxb] || De 'Het Gayft Niet'-SerieWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu