53 - Kasper

2K 131 251
                                    

[Ongelofelijk dat ik iets van drie maanden terug totaal geen motivatie had om te schrijven aan OFDWID, en dat ik nu in één week iets van 7 hoofdstukken ervoor heb geschreven. Ik ben serieus waar al bezig met hoofdstuk 60. 0-0 Dit is trouwens een hoofdstuk dat ik al had geschreven toen ik aan OFDWID begon, dus sorry als het niet het beste hoofdstuk is.]

*Gasoline - Troye Sivan*

Kaspers p.o.v.

Het is zaterdagavond en samen met mam zit ik in de woonkamer. Over een paar minuten komt Sam. Nog een keer kijk ik zenuwachtig op de klok. Het is bijna half acht wat zou moeten betekenen dat ze zo komt. Het lijken wel de langste drie minuten ooit. Waarom ben ik zo zenuwachtig?

   De deurbel gaat. Zacht zucht ik een keer en sta dan op. Het is raar, Sem hoeft enkel een keer op het raam te kloppen en komt dan zelf naar binnen, nu moet ik opeens een deur open gaan doen voor iemand. Rustig loop ik naar de deur en open hem. Sam staat er. Ik ben veel minder blij om haar te zien dan verwacht. Raar genoeg voelt het gewoon niet hetzelfde als bij Sem. Stil, Kasper, je gaat gewoon een gezellig avond met Sam hebben!

   "Hallo!" Roept ze enthousiast en omhelst me. Eerst verrast het me nog, maar dan sla ik ook mijn armen om haar heen. Na een tijdje maak ik me los uit haar armen en kijk haar met een moeilijk glimlachje aan.
"Hallo," zeg ik dan zacht. Waarom ben ik nou niet zo blij om haar te zien? Net was ik de hele tijd zenuwachtig om haar te zien en nu geeft mijn lichaam gewoon geen reactie. Geen sprankje enthousiasme dat ik bij Sem wel krijg. Mentaal geef ik mezelf een klap. Kasper, houd gewoon op met over Sem nadenken en ga lekker gezellig iets met Sam doen.

"Wil je iets drinken?" Vraag ik maar.
   "Cola, alsjeblieft," antwoordt Sam en loopt achter me aan de keuken in. Mam kijkt op van de tv naar Sam. Sam begroet haar.
   "Hallo, mevrouw," zegt ze.
"Hallo," zegt ze, glimlacht kort en kijkt dan weer naar de tv. Raar, ze zei niet: 'Noem me maar Danielle', wat ze bij Sem wel meteen zei... Ze sprak haar nog niet eens aan met haar naam. Enkel een simpele 'hallo'. Heel apart. Ik probeer er niet teveel op te letten en schenk twee glazen cola in. Eentje overhandig ik aan Sam. Ze kijkt me met een glimlach aan.
   "Bedankt, heer," zegt ze en maakt een of ander buiginkje. Ik lach.
"Geen probleem, jonkvrouw," zeg ik en maak ook een buiging. "We gaan naar boven, mam," zeg ik dan. Kort kijkt ze even fronsend naar ons om en knikt dan.
"Oké," zegt ze kort en kijkt meteen weer naar de tv. Mam doet een beetje anders dan normaal. Ik open de deur maar en houd hem open voor Sam.

"Na u," zeg ik. Ze lacht en loopt door de open deur.
   "Bedankt," zegt ze en giechelend loopt ze de trap op. Ik volg haar. Boven aangekomen kijkt ze nog een keer twijfelend rond en weet dan toch mijn kamer te vinden. Raar dat ze er over na moest denken, want ze is hier al eerder geweest. Achter haar aan loop ik de kamer in. We ploffen neer op het bed. Mijn glas cola zet ik neer op het nachtkastje ernaast. Sam drinkt er eerst nog wat uit en zet die van haar er dan naast. Ik glimlach naar haar, geforceerd. Ze glimlacht haar witte tanden bloot. Stil kijk ik haar aan en ben heel even verward als ik niet de blauwe met bruine ogen van Sem zie. Ik schud kort even mijn hoofd en kijk haar dan weer aan in haar bruine ogen.

   "Alles oké?" Vraagt ze en houdt haar hoofd een beetje scheef als een nieuwsgierige hond.
"Ja, natuurlijk," zeg ik. "Ik was gewoon even overdonderd door je mooie ogen," zeg ik dan en bijt zacht op mijn lip. Sam giechelt. Jezus, wat een irritant geluid kan ze produceren. Oeps, dat dacht ik niet.
"Wat wil je doen?" Vraag ik snel. Ze kijkt even mijn kamer rond en dan blijven haar ogen op mijn tv hangen.
   "Gamen?" Stelt ze voor. Ik grijns.
"Is goed," zeg ik. Vervolgens sta ik op en loop naar de tv. Uit het kastje eronder haal ik wat spellen.
"Wil je FIFA15, Black Ops 3 of Overwatch spelen?" Vraag ik Sam en houd de drie spellen in de lucht. Bedenkelijk kijkt ze even naar de hoesjes.
   "FIFA," zegt ze dan en trapt haar schoenen uit.

OFDWID [bxb] || De 'Het Gayft Niet'-SerieWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu