O1 - Sem

3.6K 179 79
                                    

Sems p.o.v.

Ik kom aan op school na mijn korte fietstocht door de kou van Nederland. Net toen ik in de fietsenstalling kwam begon het enorm hard te regenen.

Als ik de ingang van de school in wil lopen, blaast een roker die onder het afdakje staat te schuilen recht zijn rook in mijn gezicht uit. Ik hoest een keer en kijk boos naar hem om.

Maat?! Was dat echt nodig?!

Een grijs staat op zijn gezicht als hij de sigaret opnieuw in zijn moet doet om nog een trekje te nemen.

Ik stap half nat de school in. Ik kijk een keer om me heen en loop vervolgens naar mijn kluisje. Ik drop mijn natte jas en fietssleutel erin en loop door naar de kantine.

Ik spot mijn klas halverwege de kantine en loop erheen. Niet echt dat ze op me te wachten staan, maar toch. Ik zie Karin die opkijkt naar me en glimlacht.

"Hallo, Sem. Leuk om je weer te zien," zegt ze terwijl de glimlach haar gezicht blijft versieren. Ik schud mijn hand een keer door mijn natte haren. Ik zie Axel met een verafschuwde blik omkijken naar me.

Great.

"Hai Karin, leuk dat jij ook weer te-terug in hel bent," zeg ik terwijl ik tegenover haar ga zitten.

Axel stoot me een keer aan wat ervoor zorgt dat ik omkijk naar hem. Ik kijk hem vragend aan maar hij ontwijkt mijn blik.

"Wa-at is er?" Vraag ik zacht. Hij kijkt me onschuldig aan.

"Ik weet niet waar je het over hebt," zegt hij met een arrogant toontje in zijn stem. Ik mompel 'Oké' terug.

Leuk als Axel weer zo doet, alsof er niets aan de hand is. Aangezien het vrijwel een elleboogje in mijn zij was, ontkent hij weer dat hij maar ook iets deed. Ik weet niet waarom maar hij doet altijd dat soort dingen bij me.

Ik richt mijn aandacht weer naar Karin. Ze is volop in gesprek met haar beste vriendin Daphne. Ik zucht een keer diep. Daar ging mijn kans om contact te hebben met iemand waar ik niet ongemakkelijk bij ben.

Zodra de bel is gegaan sta ik op en loop de trappen op naar het lokaal.

Het lokaal waar de helse kinderen en de helse docent bij elkaar komen om een helse les te volgen waar niemand zin in heeft. Zelfs de helse docent miet. Ik snap niet dat school nog mogelijk is. Ik bedoel; niemand heeft er zin in, zowel de leerlingen als de docenten niet.

En dan ook nog het discriminerende dat docenten betaald krijgen voor het werken op school en dat de leerlingen, oké, de ouders, ervoor moeten betalen voor het werken op school.

Ge-wel-dig.

Ik ga op mijn plaats zitten achteraan in de klas, een beetje afgezonderd van de rest. Ik kijk rustig toe hoe de rest van de klas binnenkomt.

Ik zie hoe Karin snel een boze blik naar me werpt als ze het lokaal in komt lopen. Ze wil dat ik minder alleen ga zitten en zonodig naast haar. Ik haal mijn schouders op en haal mijn boeken uit mijn tas.

Ik zie hoe Karin gaat zitten en Daphne naast haar gaat zitten. Axel begint vrolijk tegen de twee te praten.

De helse docent komt eindelijk het helse lokaal in. Hij begint zijn helse les en ik maak mijn huiswerk zo ver mogelijk af in de les.

Ook de volgende les is niet bepaald geweldig maar daar weet ik gelukkig mijn huiswerk helemaal af te krijgen.

Dan komt eindelijk de pauze.

Ik zie hoe Karin aan komt lopen. Ze komt stil naast me lopen als ik de trappen afga. Ik stuiter de trappen af naar de kantine. Ik voel hoe mijn haar op en neer stuitert op mijn hoofd.

OFDWID [bxb] || De 'Het Gayft Niet'-SerieWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu