36 - Sam

1.9K 135 84
                                    

[Ten eerste: ja, het is geen vrijdag, maar dit is een kort hoofdstukje. Wel zit er belangrijke info in. ;) Ten tweede: nee, de titel van het hoofdstuk is GEEN spelfout, het is echt een hoofdstuk in Sams perspectief.]

*Blow your mind (Mwah) - Dua Lipa*

Sams p.o.v.

Met Daan zit ik in de kantine. Hij zit wat ongeïnteresseerd op zijn mobiel. Heel erg gezellig is het niet zo. In één beweging druk ik zijn mobiel uit.
   "Hé!" Roept hij en kijkt me chagrijnig aan. Ik grijns.
"Doe dat ding eens weg, het is namelijk niet zo gezellig," zeg ik dan. Zuchtend doet Daan zijn mobiel in zijn kontzak. Dan kijkt hij me weer aan.

   "Kom dan eens met een onderwerp om over te praten," zegt hij.
"Uh, oké. Laat me even denken," zeg ik en denk na. "Kasper," zeg ik dan. Daan fronst. Hij opent zijn mond om iets te zeggen maar sluit hem weer.
   "Waarom zou je het over Kasper willen hebben?" Vraagt hij uiteindelijk.
"Gewoon," zeg ik en haal mijn schouders op. "Hij is best wel leuk," zeg ik dan eerlijk. Daan laat een klein lachje ontsnappen.
"Wat?" Vraag ik, niet begrijpende wat ik verkeerd heb gezegd.
   "Niets," zegt hij lachend. Ik kijk hem aan.

"Weet jij toevallig of dat Kasper iemand leuk vindt?" Vraag ik dan nieuwsgierig.
   "Ja, dat weet ik wel," mompelt hij in zichzelf.
"Ik denk namelijk dat Kasper mij leuk vindt," zeg ik vervolgens.
   "Kasper?! Jou leuk?!" Lacht Daan en klinkt verbaasd.
"Pardon?! Is er iets mis met mij of zo?!" Vraag ik verbaasd en begin een beetje boos te worden. Hoe durft Daan deze woorden zo uit te spreken?
   "Nee, zo bedoel ik het niet, hoor. Ik denk gewoon dat Kasper jou niet leuk vindt. Ken je Sem?" Vraagt hij dan.
"Ja, wat heeft hij hiermee te maken?" Vraag ik verward en ergens nog boos op Daan. De tekens die Kasper me geeft zijn duidelijk: hij vindt me leuk.
   "Kasper is keihard homo voor hem," zegt Daan en zijn blik wordt donker.
"Kasper en homo? Nee, denk het niet," zeg ik weer. Daan haalt zijn wenkbrauwen op.

   "Kasper is verliefd op Sem, geloof me," houdt Daan vol. "Sterker nog, ik weet vrijwel zeker dat ze verkering hebben."
"Kasper en Sem homo?" Vraag ik verbaasd. "Sorry, maar daar geloof ik niets van," zeg ik verontwaardigd. Ja, Sem is leuk om te zien, knap zelfs, en hij is echt heel aardig, maar Kasper verliefd op hem en verkering? Ja, de twee zijn echt heel close en zijn overduidelijk beste vrienden, maar niet meer dan dat.
"Ik denk dat Kasper me leuk vindt," houd ik vol. Daan slaat zijn armen over elkaar met een voldaan gezicht.
   "Nee, sorry," zegt hij arrogant alsof Kasper zijn eigen vriendje is en hij hem van me heeft afgepakt.

"Hij versiert me overduidelijk," zeg ik eigenwijs, wat ergens wel waar is. Volgens mij versiert Kasper me echt.
"En ik vind hem in ieder geval wel leuk. En misschien maak je mij dit wel wijs omdat je Kasper voor jezelf wil," zeg ik boos. Daan schiet omhoog uit zijn stoel en slaat zijn handen boos op de tafel.
   "Ik ben geen fucking homo! Dat hij dat wel is, is al genoeg, maar dan moet je mij daar godverdomme niet bij gaan betrekken!" Zegt hij kwaad en hard en loopt vervolgens stampvoetend weg.

Verbaasd blijf ik achter en merk dan pas dat de gehele kantine is stilgevallen. Tientallen leerlingen staren naar me. Snel richt ik mijn ogen naar mijn mobiel in mijn handen. Ik schaam me kapot.

   Met een rood hoofd scrol ik door mijn insta heen. Allerlei foto's komen op mijn schermpje voorbij. Ook een foto van Kasper komt voorbij. Kort kijk ik ernaar. Hij is echt leuk. Bijna 100 procent weet ik zeker dat hij mij ook leuk vindt en dat hij me aan het versieren is. Daan heeft het allemaal maar verzonnen, dat Kasper en Sem verkering hebben. Ze zijn geen homo, daar zie ik ze niet voor aan. Volgens mij is dat blondharige meisje dat altijd bij Sem zit zelfs zijn vriendinnetje. Volgens mij heet ze Karin, maar dat weet ik niet zeker.

   Nog even kijk ik naar de foto. Kasper heeft zulke mooie, bruine ogen. En zijn kaaklijn is zo scherp. Damn, wat ben ik verliefd.

---
11-09-2016

Ik ben echt doodop. +38 km gelopen 0-0
En morgen ga ik officieel dood want dan moet ik met zere benen 8 uur lang naar school met 8 verschillende vakken a.k.a. een tering zware rugzak.

Maar goed, het zal allemaal wel.

-Ymke (IEMKE)

OFDWID [bxb] || De 'Het Gayft Niet'-SerieWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu