40 - Kasper

1.9K 128 52
                                    

[Speciaal voor UnicornxLive ]

*Cold Water - Major Lazer ft. Justin Bieber and MØ*

Kaspers p.o.v.

Na een lange dag school kom ik thuis. Ik heb vandaag noch Sem noch Sam gezien. Ik loop de gang in en hang mijn jas op. Ik app Sem nog wat en ga dan de woonkamer in. Mam is bezig met haar werkkleding uit te doen. De rode pruik die ze op haar hoofd had gooit ze op de tafel. Haar gezicht is nog wit en ze heeft een zonnetje en een traantje op haar wangen. Ze doet haar rode clownsneus af. Ze glimlacht naar me waardoor de enorme rode lippen die rond haar mond geschminkt zijn nog groter worden.

   'Hallo, schat,' zegt ze.
'Hallo,' zeg ik en ga aan de eettafel zitten. Vervolgens pakt mam een nat washandje en begint haar gezicht schoon te maken. Ze gaat erbij zitten.
   'Je raadt nooit wat ik vandaag heb gezien,' zegt ze dan.
'Nou, vertel,' zeg ik.

   'Ik moet vandaag op de afdeling van de mensen in rolstoelen werken,' begint ze. Mam doet trouwens vrijwilligerswerk als cliniclown in een ziekenhuis. 'En toen moest ik langs de kamers. Ik ging een kamer in en daar waren een stagiair en een patiënt. De stagiair had de patiënt heel dicht tegen zich aan en ze keken elkaar echt heel lief aan,' zegt ze.
'Oh, en jij kwam natuurlijk weer dat moment verpesten, aangezien je heel goed bent in opeens binnenstormen,' zeg ik dan spottend.
   'Uh, misschien wel. Ik weet wel dat de jongen bang was voor me omdat ik een clown was en toen gooide hij zijn sok naar me. De lieve stagiair vroeg me vriendelijk of ik weg wilde gaan en toen ben ik maar gegaan.'
'Oké, interessant.'

   'Ik moest gewoon een beetje aan jou en Sem denken. Die twee jongens waren ook zo schattig samen en je kon echt zien dat ze elkaar leuk vinden, net zoals bij jou en Sem,' zegt ze. Ik glimlach.
'Dat is mooi. Maar de volgende keer kloppen en vragen of je naar binnen kan komen,' lach ik en sta op. Ik pak mijn rugzak en loop de trap op naar mijn kamer. Daar denk ik nog wat aan Sem en begin dan met mijn huiswerk.

---
02-09-2016

Ik weet dat het een kort hoofdstuk is maar er zit een bedoeling achter dit hoofdstuk. En het is natuurlijk wel zo dat er nu één hoofdstuk meer naar het einde is en het is ook een beetje een update voor vrijdag, omdat ik dan niet OFDWID ga updaten maar Vito's boek.

De bedoeling: een shoutout geven naar UnicornxLive s briljante boek "Doctor, I'm Pregnant" Het gaat over Tim die in een rolstoel zit en over Luke de stagiaire die dokter wil worden. Het is echt een leuk en grappig boek en zeker even een kijkje waard! Dus als je nog goed leesmateriaal zoekt, zal ik als ik jou was vooral dat boek in je bibliotheek zetten.

Het was trouwens mijn eigen idee om een shoutout te geven en niet dat van José, dus ik doe dit absoluut niet op aanvraag.

Ik kwam op het idee omdat er in een van de hoofdstukken een cliniclown de kamer binnenkwam net op een intiem momentje, net zoals Danielle dat altijd heel goed kan doen. Dat zei ik dus ook, dat de cliniclown me aan Danielle deed denken, en poeoeoofff, het idee voor een shoutout was ontstaan.

Dus allemaal lekker dat boekje gaan lezen als je nog een leuk bxb boek zoekt!

Luf you UnicornxLive :P

Tot snel!

-Ymke (IEMKE)

OFDWID [bxb] || De 'Het Gayft Niet'-SerieWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu