39 - Kelvin

1.9K 134 96
                                    

[Aan het eind van het hoofdstuk leuk nieuws!]

*Get Me Through The Night - Trevor Moran*

Kelvins p.o.v.

Ik loop door de gangen naar mijn kluisje. Ik ben druk bezig met mijn mobiel. Opeens hoor ik iemand mijn naam roepen.
"Kelvin! Kelvin, wacht!" Ik kijk om en zie dat het Vito is. Ik loop weer door. Plotseling wordt mijn bovenarm vastgegrepen en word ik omgedraaid. Vito's gezicht is bont en blauw door gisteren.

   "Ik zei: 'Laat me met rust!' Snap je dat niet?" Zeg ik en ruk mijn arm los. Ik draai me om maar vrijwel meteen wordt mijn pols vastpakt. Ik draai me terug om naar Vito.
   "Je snapt het echt niet, hè?" Vraag ik boos. Ik heb geen zin in Vito.
"Laat het me alsjeblieft uitleggen," smeekt hij.
   "Nee, ik hoef geen uitleg! Ik wil geen uitleg!" Zeg ik en geef hem een duwtje.
"Als je het me uit laat leggen, snap je het misschien!" Zegt hij en duwt mij ook.
   "Ik wil het niet! Dat jij zo'n sneu persoon bent!" Zeg ik en duw hem nog een keer.
"Hé! Hé! Heren, alles oké?!" Roept een conciërge opeens. Allebei onze hoofden draaien abrupt naar hem om. Ik snap wat hij denkt: twee jongens met blauwe plekken die tegen elkaar staan te schreeuwen en duwen; dat wordt ruzie.

   "Ja, niets aan de hand," snauw ik en loop met grote passen richting de uitgang. Ik hoor dat Vito achter me aan jogt.
"Wacht, Kelvin, laat het me nou uitleggen!" Roept hij. Ik stop met lopen en draai me om. Omdat Vito het niet doorhad, botst hij tegen me aan.
   "Oké, maar niet hier!" Zeg ik, draai een rondje met mijn vinger die zo de gangen aangeeft en loop naar buiten. Vito volgt me. Ik ga op een bankje zitten en steek en sigaret op. Vito kijkt me verbaasd aan als ik een trekje neem.
"Rook jij?" Vraagt hij.
   "Doet er niet toe, leg nou maar uit," zeg ik. Hij zwijgt even.

"Ik weet niet precies hoe ik moet beginnen.." Zegt hij dan.
   "Opschieten, anders dan doe ik oortjes in en ga ik naar muziek luisteren. Dat heb ik liever dan jouw gezeik," zeg ik en neem nog een trek van mijn sigaret. Vito komt ondertussen naast me zitten. Hij neemt een keer diep adem en begint dat zijn hele verklaring.

"Nou, het zit zo: ik ben zelf een paar jaar terug, nog voor jou, uit de kast gekomen voor mijn ouders, maar die waardeerden dat niet. Ze wilden, nee, willen, geen homo als zoon. Ik werd zeg maar weer terug de kast in geschopt. Ze koppelden me aan een meisje. Het duurde niet lang voordat het uit was. Een paar maanden had ik met niemand. Toen besloot ik maar 'ja' te zeggen tegen Olivia, om mijn ouders niet te laten merken dat ik al die tijd nog steeds homo ben. Ik heb nu nog steeds met haar, maar ik ben helemaal niet op haar. Ik heb enkel verkering met haar omdat mijn ouders dat willen.  
   Ik sloeg jou en Sem in elkaar, omdat ik weet dat jullie ouders geen problemen hebben met jullie geaardheid. Ik ben gewoon jaloers, en daardoor kreeg ik blijkbaar de neiging om jullie in elkaar te slaan. Natuurlijk was dat stom en dom van me en het gaf me absoluut geen recht om het te doen, maar ik kon me niet bedwingen. Ik hoop dat je het een beetje begrijpt. Sorry," zegt hij. Ik laat mijn ogen over hem heengaan.

Zijn grijze ogen ontmoeten de mijne. Hij zet een nep glimlachje op terwijl ik de tranen in zijn ooghoeken zie ophopen.
"Shit," zegt hij onder een lach en veegt zijn traan weg.
   "Hé, het komt wel goed. Ooit zullen je ouders beseffen dat je nog steeds Vito bent, ook al val je op jongens," zeg ik en wrijf over zijn rug, "Misschien moet je het er nog een keertje over hebben met ze. Als ze echt van je houden, maakt het ze uiteindelijk niet uit. Maar ik ga naar binnen, ik moet nog een boek van de mediatheek lenen," zeg ik, sta op en trap mijn sigaret uit.

Ik had Vito natuurlijk kunnen afzeiken dat het hem geen rede gaf om ons in elkaar te slaan, maar ik snap op zich wel dat hij er moeite mee heeft. Als ik het zo bekijk, hebben Sem en ik eigenlijk geluk.
"Doei," zegt hij zacht.
   "Dag," zeg ik en loop naar binnen. Ik hoef helemaal geen boek te lenen, maar ik had geen zin om daar ongemakkelijk te zitten met Vito.

Jezus, ik had niet verwacht dat Vito homo zou zijn. Zijn ouders klinken bijna net zo sneu als hij. Je kan toch niet je kind gaan haten omdat hij op hetzelfde geslacht valt? Dan ben je ook sneu, hoor.

Fuck, ik heb eigenlijk best wel medelijden met Vito. Daarom pestte hij me natuurlijk toen ik uit de kast kwam: hij was zelf ook al uit de kast maar dat werd niet gewaardeerd door zijn ouders. Ik weet inderdaad nog dat hij met een meisje genaamd Natasha had. Die verkering duurde niet echt lang. Man, ik mis de tijd dat Vito en ik vrienden waren.

   Ik stap de mediatheek in en trek het eerste beste boek uit de kast. 'Het Achterhuis'. Geweldig, die ligt morgen alweer bij de ingeleverde boeken. Ik loop naar de balie en leg het boek neer.
"Leerlingenpas?" Vraagt de vrouw.
   "Oh, sorry," zeg ik en vis mijn portemonnee uit mijn tas. Ik haal mijn leerlingenpas eruit en leg hem op het boek.
"Ja. Wat heb je allemaal gedaan, schat?" Vraagt de vrouw en kijkt me aan.
   "Ruzie gehad," zeg ik. Ze knikt en scant mijn pas en het boek.
"Over twee weken moet hij terug zijn," zegt ze. "En doe voorzichtig,"
   "Bedankt, doei," zeg ik en loop weg met het boek.

Ik loop alvast naar het lokaal waar ik heen moet en ga maar een stukje lezen in het boek. Ik kan me echter niet concentreren. De woorden lees ik wel, maar ik krijg ze niet binnen. Ik geloof nog steeds niet wat er net gebeurd is.

Vito, homo? Dit is echt een van de scheefste gebeurtenissen ooit.

---
(Geschreven: 24-07-2016)
Gepubliceerd: 30-09-2016

Nou nou, geeft dit jullie misschien een rede om Vito te mogen? Of hebben jullie nog steeds een hekel aan hem?

Hopelijk mag je hem wel een beetje, want na dit hoofdstuk is het officieel: Vito's boek komt online!

Ik denk dat ik het er vandaag nog op gooi. Ik heb al 4 hoofdstukken en moet nog een beetje gaan kijken hoe ik het met het updaten ga doen... Ik denk (beetje teleurstelling voor de mensen die OFDWID echt leuk vinden) dat ik twee weken OFDWID update op vrijdag en dan het boek van Vito op de derde vrijdag zeg maar en zo door.

Dus:
2 weken OFDWID
1 week Vito
2 weken OFDWID
1 week Vito
2 weken OFDWID
Etc etc etc

Natuurlijk weet ik niet eens of dat OFDWID wel zoveel hoofdstukken heeft, maar het gaat om het idee. Zo kan ik nog rustig wat aan het boek van Vito werken zonder al te veel stress dat ik twee hoofdstukken in één week moet gaan schrijven terwijl ik daar helemaal geen tijd voor heb door school.

Maar goed, boekie van Vito komt dus straks online, het is weekend en ik kan gaan werken zondag. Voor mij ziet het er wel goed uit.

-Ymke (IEMKE)

OFDWID [bxb] || De 'Het Gayft Niet'-SerieWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu