11 - Sem

2.5K 146 74
                                    

[Nieuwe foto van Sem omdat we meer dan 10 hoofdstukken hebben]

Sems p.o.v.

Ik zit naast Karin in de kantine. Ik ben wat aan het appen met Kasper. Hij blijft maar rare complimenten sturen waarvan ik niet weet hoe hij ze bedoelt. Hij noemde me net bijvoorbeeld belangrijk en speciaal. Ik heb net gezegd dat ik offline zal gaan omdat het niet gezellig is voor de mensen om me heen. Dat was een leugen want op dit moment zit vrijwel iedereen op zijn mobiel.

   "Is dat weer Kasper?" Vraagt Karin.
"Ja, i-ik weet nog steeds niet p-precies wat hij wilt," zeg ik.
   "Mag ik lezen?" Vraagt ze.
"Ja, w-wacht even. Ik zet even 'laatst gezien' en 'leesbe-bewijzen' uit, anders w-wordt hij misschien boos dat ik niet reageer en n-nog steeds online ben," zeg ik en doe het meteen. Dan geef ik Karin mijn mobiel met het gesprek van Kasper open.

   "Mag ik vanaf het begin lezen?" Vraagt ze dan.
"Doe je b-best maar," zeg ik. Karin scrolt als een gek naar het begin van het gesprek. Drie dagen lang is hij me al aan het appen. Als ze er dan eindelijk is, wat me laat beseffen hoeveel we al gestuurd hebben, scrolt ze rustig door terwijl ze de berichtjes leest.

   "Vind je hem leuk?" Vraagt ze.
"Ja, als in aardig," zeg ik. "Mijn ouders d-denken dat hij me leuk vindt," even is Karin stil. "Hij is niet g-gay, toch?" Vraag ik dan.
   "Weet ik niet. Maar zover ik weet heeft hij alleen met meisjes gehad," zegt Karin, wat mijn vermoedens laat bevestigen. Hij vindt me niet leuk op de manier die mijn ouders denken. Hij vindt me gewoon aardig. En ik hem ook, denk ik. Er is wel iets speciaals aan hem.

   "Toch begin ik te twijfelen," zegt Karin als ze iets verder leest. Nog meer complimenten en openingszinnen.
"Wat?" Vraag ik verbaasd.
   "De dingen die hij zegt komen er toch wel echt op neer, Sem. Misschien hebben je ouders wel ergens gelijk," legt ze uit.
"Nee, hij is niet gay," weet ik zonder stotteren uit te brengen.

   "Misschien is hij wel biseksueel," zegt Karin dan. "Ahw, dat zal schattig zijn! Dadelijk ben jij de eerste jongen waar hij verliefd op is! Wat leuk!" Roept Karin verheugd uit. Ze gilt zachtjes maar hard genoeg om een snijdende toon in mijn oor te krijgen. Ik zie iedereen aan de tafel naar ons omkijken, wat me laat blozen.
"N-niets aan de h-hand," zeg ik. Ze kijken weer naar hun schermpje.

   "En toch moet je ook met hem oppassen, Sem," zegt Karin vervolgens weer kalm. "Hij schijnt nogal een player te zijn," zegt ze dan.
"Maar goed dat h-hij me niet leuk vindt," zeg ik dan weer. Karin kijkt me ongeloofwaardig aan.

"Ik bedoel, als h-hij nou net zo duidelijk mij leuk vindt als jij Axel leuk vindt, oké, maar..." Ik word onderbroken door Karin die een mep op mijn arm geeft.
   "Ik vind hem niet leuk," zegt ze.
"D-dat bedoel ik, Kasper vindt mij n-net zo leuk als jij Axel," zeg ik. Karin wordt rood.
   "Dan vindt hij je misschien toch ergens leuk," zegt ze nog steeds blozend en richt haar ogen naar haar schoot waar haar handen aan een armbandje plukken. 
"Ik wist het wel," zeg ik. "Dat je Axel leuk vindt," verduidelijk ik mezelf.
   "Maar niets erover tegen hem zeggen!"
"Als jij ophoudt met het gedoe dat Kasper me misschien leuk vindt," zeg ik. "Wat dus niet zo is,"
   "Deal," en dan gaat de bel.

*

Na een lange dag school kom ik eindelijk weer thuis. Ik plof neer op de bank en open Whatsapp.
   'Ook klaar met school?' Ontvang ik van Kasper. 
'Gelukkig wel'
'Ik zag dat je me volgt op Insta'
'Hoe kom je aan zoveel volgers?' Ik doe alsof ik niet weet dat hij een youtube-kanaal heeft met meer dan 45.000 abonnees.

   'Ik heb een yt-kanaal'
'Serieus?'
   'Ja'
   'Al best wel een tijdje, anderhalf jaar al, denk ik'
'Gaaf'
'Hoe heet het?' Nog steeds niet laten merken dat ik het al weet.

   'Whaha je wilt het niet zien'
'Jawel, ben best benieuwd'
'En zo kan ik je ook beter leren kennen'
   'Het heet hetzelfde als mijn insta'
   'Zegmaarkasper'
'Great'
'Ik ga eens kijken'
   'Niet te stalkerig doen he'
'Nee hoor' en ik ga offline. Ik kijk de video die Kasper gisteren heeft geüpload.

   Na het filmpje en op hem abonneren, kom ik weer online op Whatsapp. Ik gaf hem wat complimentjes over zijn kanaal en voordat ik het weet is het alweer drie uur later. Drie uur achter elkaar heb ik met Kasper zitten appen.  Hij is echt heel gezellig. Hij heeft zo'n goed gevoel voor humor.

   Na het eten maak ik nog wat huiswerk voor overmorgen en kijk dan op youtube een paar filmpjes van Kasper.

Verdomme, hij ziet er eigenlijk best wel goed uit. Zijn ogen zijn een heel aparte kleur lichtbruin en zijn blonde haar zit in een leuk model. Zijn hoofd is gewoon knap en hij heeft een mooi lichaam, om nog maar niet over zijn kaaklijn te spreken, die zo strak is als de skinny-jeans van Karin.

   Shit. Waar ben ik mee bezig?

Waarom denk ik zo over Kasper? Sem, doe normaal! Je bent geen homo, zo hoor je niet over hem na te denken! Stop er nu meteen mee! Ik kijk op mijn klok. Laat zat om maar eens naar bed te gaan. Ik poets mijn tanden en kruip onder de dekens.

Sem, je bent geen homo. Je bent gewoon verward omdat Kasper je zo overvalt. Het is Karins schuld dat je dit denkt. Kasper is niet bi, gay of wat dan ook, hij wilt gewoon aardig voor je zijn. Kasper vindt je niet leuk en jij Kasper ook niet.

WANT. JE. BENT. GEEN. HOMO.

—–--–—
08-01-2016

Pwaaaaaah, ik ben doodop. Ik bleef donderdag op school slapen vanwege een inzamelingsactie. We moesten onze mobiel inleveren voor een dag en zorgen dat je voor minstens €10,- sponsorgeld had. Ik heb geen oog dichtgedaan en moest ook nog eens tot 18:00 uur vandaag op school blijven.
 
Maar genoeg over mij. Een nieuw hoofdstukje!

OFDWID [bxb] || De 'Het Gayft Niet'-SerieWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu