Anlaşma... (13. bölüm)

44.1K 676 19
                                    

 

**

Gözlerim misafirleri tararken o kişi de odaklanıp kalıyor. Bir insan neden sevgilisinin nişanına gelir ki?! Selin karşımda süslenmiş püslenmiş kıskanç bakışlarıyla beni süzerken bense şaşkınlık dolu gözlerimle ona bakıyorum.

Kereme dönüp bakıyorum ama o görmedi sanırım hiç tepki vermiyor. Belki de biliyordur geleceğini. Ne kadar da rahatlar! Biz masamıza doğru ilerlerken kerem yanımdan ayrılıyor ve babasının yanına gidiyor. Bense oturup yanıma gelen annem ve jale teyzemle konuşuyorum..

 

“Kuzuuum çok güzel olmuşsun baksana jale şuna”

 

“Valla nişanda böyle olduysan düğünde kim bilir gelinliğinin içinde nasıl olursun…” diyor jale teyzemde imrenerek bakıyor bana.

 

Onlara gülümsüyorum sadece ne diyebilirim ki. Bu sırada ben tanıdık başka birini görüyorum! İnanamıyorum bu yağmur! Yağmur benim kuzenim sayılır yani annemin kuzeninin çocuğu olduğundan kuzen çocukları oluyoruz bizde! 8-9 yaşıma kadar hep beraber büyüdük ama biz sonradan istanbula taşınınca yağmurla da koptuk tabii..

 

“İnanmıyorum gelmişsin!” diye cırlayarak boynuna atlıyorum. Benim onu çağırmak nasıl da aklıma gelmez!

 

“Tabii ki geldim! Sen çağırmadın ama böyle bir günde de yalnız bırakamazdım. Sakın bunun hesabını sormayacağımı da sanma!” diyordu parmağını sallarken ama ikimizde gülmeye başladık.

 

“İyi ki  gelmişsin canım ya nasıl da özlemişim seni” diyorum tekrar sarılıyorum.

 

“Tamam tamam dur üzerini buruşturacaksın!” diye uyarıyor beni. İçimden ikinci melis diye geçiriyorum..

 

“Eee damadımız nerede?” diye soruyor bu sefer. Galiba o şuan bunun gerçek bir evlilik olmayacağını bilmiyor. Eh tabi nereden bilsin!

 

“Ne zaman tanıştınız da aşık oldunuz Zeynep. Valla kırk yıl düşünsem senin böyle erkenden evleneceğin aklıma gelmezdi!” diye ekliyor gülerek.

 

“Valla canım inan bana benim de gelmezdi oldu işte bir şeyler sonra konuşuruz bunları” diyorum. O sırada gözlerim keremi arıyor…

 

 

***

 

 

Kerem hızlıca babasının yanına gidiyor. Selinin burada ne işi vardı cidden?! Ne yüzle hala buraya gelebiliyordu. Onu görmüştü ama zeynebe görmemiş gibi yapmıştı. Tatsızlık çıksın istemiyordu bu akşam.

EVCİLİK OYUNUHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin