60. Do you hide something?

1.5K 153 91
                                    

Ανοίγω τα μάτια μου και το πρώτο πράγμα που βλέπω είναι την Άλισον να κοιμάται στην αγκαλιά μου. Χαμογελάω μόλις θυμηθώ τι έγινε χθες, την φιλάω στο μέτωπο και κοιτάω μία γρήγορα το ρολόι. Είναι 10:30, είμαι τυχερός που ξύπνησα νωρίς μετά από μία τέτοια νύχτα. Γιατί δεν θα κατάφερνα με τίποτα να δικαιολογηθώ στο Ντρέικ για δεύτερη φορά. Σηκώνομαι αργά από το κρεβάτι μα μόλις πάω να απομακρυνθώ περισσότερο ακούω τη φωνή της.

« Έλα στο κρεβάτι » μου λέει χτυπώντας δύο φορές το μαξιλάρι μου.

« Πρέπει να φύγω στις δώδεκα » της απαντάω και γυρνάει προς το κομοδίνο της για να δει τη ώρα είναι τώρα.

« Έχεις μιάμιση ώρα ακόμα! Τελείωνε και έλα στο κρεβάτι » απαιτεί.

ALISON'S POV

Κατεβαίνω τις σκάλες καθώς στέλνω μήνυμα στο Σον, πηγαίνω στην τραπεζαρία όπου με περιμένει ο Ράσελ με την Κλερ. Φαίνονται και οι δύο ευδιάθετη, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί να τους βάλω τους φωνές επειδή θα καυγαδίζουν. Κάθομαι δίπλα τους την στιγμή που η σερβιτόρα αφήνει ένα τσάι.

« Αυτό είναι δικό σου » λέει ο Ράσελ όσο πίνει από το δικό του τσάι.

« Πως τα περάσατε χθες; Αφού έφυγα » ρωτάει η Κλερ. Κανονικά θα την ρωτούσαμε εμείς πως τα πέρασε αφού έφυγε αλλά ξέρουμε ήδη.

« Ήπιαμε, παρά ήπιαμε μερικοί για πρώτη φορά » απαντάει ο Ράσελ, ρίχνοντάς μου μία γρήγορη ματιά.

« Όπα η Άλισον ήπιε; » λέει έκπληκτη και νεύω.

[...] Βγαίνουμε έξω μέσα στο κρύο κατευθυνόμενοι προς το αμάξι για να επισκεφθούμε πάλι το Γάλλο φίλο μας. Με βάση τη Κλερ και το σημειωματάριο που της έδωσα, υπάρχει κάπου το όνομά του. Που σημαίνει πως σίγουρα κάτι ξέρει για τον Ίθαν.

Δυστυχώς όπως και την πρώτη φορά φεύγουμε απογοητευμένοι. Από ότι φαίνεται η τύχη δεν είναι μαζί μας. Καθόμαστε για λίγο στο αμάξι όλοι αμίλητοι, σκεπτόμενοι τα γεγονότα που έχουμε. « Γιατί πάντα πηγαίνουμε ένα βήμα μπροστά και σαράντα πίσω; » φωνάζει περισσότερο ο Ράσελ στον εαυτό του και συμφωνώ απόλυτα μαζί του.

« Ίσως φταίει που είμαστε το ένα τρίτο της ομάδας » λέω μα ταυτόχρονα πετάγεται η Κλερ « Ναι λες και έχει μεγάλη διαφορά, αφού πάντα εσύ με το Ρας βρίσκατε ότι βρίσκατε ». Μετά από αυτό δεν ξέρω αν θα έπρεπε να συμφωνήσω ή διαφωνήσω μαζί της οπότε δεν απαντάω.

❝stockholm syndrome❞ ーmendesWhere stories live. Discover now