54. Mission: unsuccessful

1.5K 156 141
                                    

Κοιταζόμαστε έχοντας ακριβώς την ίδια έκφραση. « Παιδιά αποκλείεται » σηκώνεται όρθια η Κλερ για να μας τραβήξει την προσοχή.

« Μα έλα, είναι τέλεια ιδέα » λέμε ταυτόχρονα.

« Γιατί ακριβώς μιλάτε; » ρωτάει ο Σον καθώς μπαίνει μέσα και αφήνει τα κλειδιά του όσο ο Άλεξ κάθεται στον καναπέ.

« Να-- » πάει να μιλήσει ο Ράσελ μα η Κλερ του κλείνει το στόμα. Πάω να κάνω το ίδιο, μα τότε πιάνει εμένα. « Μην κάνετε σαν πεντάχρονα » λέει ο Άλεξ και η Κλερ με αφήνει. Επιτέλους, νόμιζα πως θα με πνίξει.

[...] Τους εξηγούμε λεπτομερώς το σχέδιο αλλά ακόμα δεν βλέπω κάποια συγκεκριμένη έκφραση στα πρόσωπά τους. Δεν νομίζω να δεχτούν να μας βοηθήσουν, μα τουλάχιστον προσπαθήσαμε να τους πείσουμε, οπότε κάτι θα είναι και αυτό. « Τι λέτε; » ρωτάω μόλις τελειώσουμε με την εξήγηση του σχεδίου.

« Πρέπει να γίνει οπωσδήποτε αύριο; » ρωτάει ο Σον και νεύω.

« Τη μισή μέρα θα λείπω » εξηγεί.

« Θα το κάνω εγώ μωρέ » λέει ο Άλεξ.

« Μα χρειαζόμαστε ακόμα κάποιον για να σε καλύψει. Εγώ δεν μπορώ γιατί θα περιμένω τον Άλεξ μέχρι να βγει, η Κλερ θα χακάρει, οπότε... » πετάγεται ο Ράσελ.

« Δεν γίνεται  να ακυρώσεις  τις δουλειές που έχεις για το Ντρέικ; » γυρνάω στο Σον.

« Αυτό εξαρτάται από το Ντρέικ, βασικά » μου λέει και ξεφυσάει. Κανονικά δεν θα είχα πρόβλημα να μείνω ακάλυπτη μα τώρα όλα είναι επικίνδυνα.

« Αν πείσεις το Ντρέικ, η Άλισον θα σου κάτσει » πετάγεται ο Ράσελ, ο οποίος είναι ξαπλωμένος μπρούμυτα στο κρεβάτι έχοντας ένα μαξιλάρι στην αγκαλιά του.

« Σκάσε! » του λέω χτυπώντας τον με ένα μαξιλάρι στο κεφάλι, όσο ακούω τους άλλους να γελάνε -εννοείται με το σχόλιο του Ρας. « Δεν φτάνει που σε βοηθάει για να τον πηδήξεις, χωρίς να σε προσβάλω Σον » συνεχίζει η Κλερ και ο Σον της νεύει.

« Έχετε χαλαρώσει πολύ, μου φαίνεται » αναφέρομαι στα μέλη της ομάδας μου.

[...] Την υπόλοιπη... νύχτα την περνάμε ερευνώντας μέχρι την πιο ασήμαντη λεπτομέρεια για το σύστημα ασφαλείας του κεντρικού γραφείου S-Bank, θέλουμε να βεβαιωθούμε πως όλα θα είναι όσο ασφαλής χρειάζεται να είναι για να μην πάθει κανένα κακό ο Άλεξ. Είμαι πολύ αγχωμένη διότι κάθε φορά που έχουμε να κάνουμε με κάποια εισβολή σε κτήριο υψηλής ασφαλείας, ερευνούμε το κτήριο τουλάχιστον μία εβδομάδα. Μα αυτή τη φορά, δεν έχουμε χρόνο χάσιμο! Αλλά ταυτόχρονα δεν θέλω να χαθεί κάποια ζωή για αυτό.

❝stockholm syndrome❞ ーmendesWhere stories live. Discover now