32. No more lies

1.6K 188 96
                                    

ALISON'S POV

« Άλισον εδώ » λέω στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου.

« Άλισον; Είσαι καλά; » ακούω την φωνή του Ράσελ από την άλλη πλευρά της γραμμής.

« Ναι μια χαρά απλά θέλω να σ-- »

« Ποιός είναι ο κάτοχος του αριθμού; » με διακόπτει και στριφογυρίζω τα μάτια μου με την χαζή του ερώτηση.

« Του Σον » λέω και ετοιμάζομαι για την πιο τρελή αντίδραση του Ράσελ. Όχι ότι τον μισεί αλλά να, αν του έλεγαν να κάτσει σε ένα δωμάτιο με αράχνες ή το Σον, θα διάλεγε χωρίς δεύτερη σκέψη τις αράχνες. Και δεν φαντάζεστε πόσο φοβάται τις αράχνες!

3...2...1

« ΤΙ; ΜΙΛΆΣ ΑΠΌ ΤΟ ΚΙΝΗΤΌ ΤΟΥ; ΕΊΣΑΙ ΤΡΕΛΉ; ΜΑ ΚΑΛΆ ΤΙ ΣΚΈΦΤΕΣΑΙ ΜΠΡΆΟΥΝ; ΤΙ ΤΟΝ ΚΆΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΓΚΈΦΑΛΟ ΠΟΥ ΈΧΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΌ ΚΕΦΆΛΙ ΣΟΥ; » σταματάει για να πάρει ανάσα.

« Ράσελ ηρέμησε, σε θέλω συγκεντρωμένο » του απαντάω και ξεφυσάει. Είμαστε συνεργάτες η αλήθεια είναι αλλά μερικές φορές κάνει σαν πεντάχρονο και δεν συγκεντρώνεται, όταν όμως αποφασίσει να συγκεντρωθεί τα πράγματα αλλάζουν.

« Θα μείνω για λίγο με το Σον » συνεχίζω, σταματάω για τουλάχιστον μερικά δευτερόλεπτα και προσθέτω « Μην φρικάρεις, έχω λόγο ». Για μια στιγμή κάθομαι και σκέφτομαι όλους τους λόγους που θέλω να μείνω μαζί του. Θέλω κυρίως να λυθεί αυτή η παρεξήγηση ανάμεσά μας, κάτι απίθανο μα ίσως τα καταφέρουμε κάποτε. Δεν ζητάω να είμαστε πάλι μαζί, γιατί δεν γίνεται για διάφορους λόγους μα τουλάχιστον ας μην υπάρχει αυτή η έχθρα μεταξύ μας.

« Να τον ακούσω λοιπόν » με διατάζει λίγο θυμωμένος.

« Μπορεί να ξέρει κάποιον με αυτό το ταττού, ίσως επιτέλους λύσουμε την υπόθεση » λέω όσο πιο χαρούμενα γίνεται,

« Δεν διαφωνώ είναι μία πολύ καλή ιδέα να πάρουμε πληροφορίες από αυτόν μα τι θα του πεις όταν σε ρωτήσει γιατί ενδιαφέρεσαι; » με ρωτάει και ξεφυσάω. Η αλήθεια είναι πως ο Σον είναι πολύ έξυπνος, θα είναι δύσκολο να πάρω πληροφορίες μα θα τα καταφέρω. Το θέμα είναι να μην υποψιαστεί τίποτα, κομμάτι δύσκολο!

« Δεν ξέρω, αλλά σκέψου δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα » προσπαθώ να τον πείσω, είναι ο μόνος κακοποιός που έχουμε πρόσβαση και δεν πρέπει να χάσουμε μία τέτοια ευκαιρία.

❝stockholm syndrome❞ ーmendesWhere stories live. Discover now