55. The mission and the picture

1.3K 162 104
                                    

« Μείνετε ακίνητοι » λέει ο ένας από αυτούς.

« Πλησιάστε αργά προς τα εδώ » λέει το ίδιο άτομο και κάνουμε ακριβώς ότι είπε. Οταν πλησιάσω αρκετά, σπρώχνω τον έναν από κάτω, ρίχνω μία αγκωνιά σε αυτόν που είναι πίσω μου και μία γροθιά σε αυτόν που είναι δεξιά μου. Παίρνω τα όπλα τους, κατόπιν ρίχνω μια ματιά στο Σον, ο οποίος τα έχει καταφέρει με τους άλλου τρεις. Οπλίζω σημαδεύοντάς τους μα ο Σον μου κατεβάζει το όπλο.

« Τι κάνεις; »

« Αυτό που πρέπει » απαντάω.

« Δεν χρειάζεται να τους σκοτώσεις για να φύγουμε »

« Χρειάζεται όμως ο Αλεξ » του λέω και ρίχνω στα πέντε άτομα που είναι κάτω στο πάτωμα. Παίρνω το όπλο μαζί μου -ώστε να μην μπορούν να βρουν στοιχεία πως ήμουν εδώ- ενώ περπατάμε προς την άκρη της οροφής για να περάσουμε στην δίπλα ταράτσα. Περνάμε απέναντι, αμέσως κοιτάω το ρολόι στο χέρι μου 12:55. Γαμώτο αργήσαμε.

« Σον πρέπει να τρέξουμε » του λέω, ανοίγω την πόρτα και τρέχουμε προς τα κάτω.

« Ράσελ ετοιμαζόμαστε να πάμε τζιπ » του λέω καθώς τρέχω.

« Βιάσου »

« Αυτό κάνω! ».

Βγαίνουμε από κτήριο, σταματώντας το τρέξιμο -μη θέλοντας να τραβήξουμε οποιοδήποτε μάτι πάνω μας- με κατεύθυνση προς το τζιπ.

Ανοίγει την πόρτα ,ξεκλειδώνει και μπαίνει στη θέση του οδηγού, εγώ μπαίνω στις πίσω θέσεις. Ανοίγω το λάπτοπ, συνδέοντας την κάμερα που έχει ο Αλεξ πάνω του.

« Αλεξ με ακούς; » του μιλάω από το ακουστικό.

« Ναι » μου απαντάει. Βλέπω από την οθόνη του κομπιούτερ πως είναι μέσα στο χώρο με τα έγγραφα. Ευτυχώς θυμάται ακριβώς που είναι, οπότε δεν χρειάζεται και πολύ την βοήθειά μου. Η πόρτα ανοίγει -δεν χρειάζεται καν να κοιτάξω για να δω ποιός είναι- και η Κλερ μπαίνει μέσα, δίπλα μου.

« Θέλει κωδικό » ακούω τη φωνή του Αλεξ, όταν φτάνει πάνω από το μεταλλικό συρτάρι με το όνομα του Εντ. Σταμάταω λίγο για να θυμηθώ ποιός είναι, μόλις το θυμηθω όμως λέω « C121R5 ». Τον πληκτρολογεί και το συρτάρι αμέσως ανοίγει, παίρνει το φάκελο που είναι μέσα τοποθετώντας τον στο χαρτοφύλακά του.

« Αλεξ τώρα θα πας προς το διάδρομος στα δεξιά σου, η Κλερ θα απενεργοποίηση τις κάμερες και ο Ράσελ είναι ακριβώς έξω περιμένοντάς σε » του λέω. Ακολουθεί ακριβώς τις εντολές μου -όπως η Κλερ- βγαίνει έξω, όπου κατευθείαν μπαίνει στο αμάξι του Ράσελ.

❝stockholm syndrome❞ ーmendesWhere stories live. Discover now