47. My father's wrist

1.3K 165 162
                                    

« Τι στο καλό συμβαίνει Άλισον; » ρωτάω ψύχραιμα.

« Γιατί πάντα μαθαίνω τα μισά από αυτά που πρέπει; » λέω ξανά το ίδιο ήρεμα.

« Τι έκανα πάλι; » ρωτάει αγανακτισμένη.

« Το ξέρεις πως αυτός που ψάχνεις είναι επικίνδυνος; »

« Κάτι ξέρεις; Έτσι δεν είναι; » με ρωτάει γεμάτη υποψίες, μα δεν πρόκειται να της πω τίποτα! Είναι κάποια πράγματα που δεν ξέρει ούτε η ίδια. Δεν είναι ότι ξέρω τον δολοφόνο, απλά έχω δει το ταττού από κοντά και είχα δουλέψει για εκείνον ένα διάστημα. Το μόνο σίγουρο είναι πως είναι ένας πολύ τρελός και επικίνδυνος άντρας. « Άλισον μείνε έξω από αυτή την υπόθεση » την παρακαλάω αν και ξέρω πως ακούστηκε περισσότερο ως διαταγή. « Αφού είσαι αθώα και πλέον το ξέρω » της εξηγώ μα κουνάει αρνητικά το κεφάλι της καθώς ακουμπάει την πλάτη της στην πόρτα με τα χέρια σταυρωμένα. « Δεν έχει να κάνει μόνο με εσένα αυτό » μου απαντάει και ανοίγει την πόρτα για να φύγει.

ALISON'S POV

Ανοίγω την πόρτα και φεύγω πάλι για το δωμάτιο του Ράσελ, όλα είναι ένα χάος στο μυαλό μου και τώρα χρειάζομαι κάποιον να με ηρεμήσει. Καθώς περπατάω μακρυά από το δωμάτιό μας, πιάνω τον εαυτό μου να θέλει να βγει ο Σον από το δωμάτιο μόνο και μόνο για με φιλήσει, αυτό ναι, αυτό θα με ηρεμούσε αμέσως.

Τι στο διάολο σκέφτεσαι Άλισον, αφού δεν σου αρέσει ο Σον!

Ίσως να μου αρέσει τελικά, όλον αυτό το καιρό και να λέω ψέματα. Μα δεν είμαι σίγουρη, ο Σον που ξέρω δεν θα χτύπαγε ποτέ όπως έκανε τότε πριν φύγει για Ιταλία. Μπαίνω στο δωμάτιο του Ράσελ, ο οποίος -για καλή μου τύχη- είναι μόνος. Κλείνω την πόρτα και κάθομαι δίπλα του καθώς διαβάζει προσεκτικά μερικούς φακέλους. Μα πριν προλάβω να του πω το οτιδήποτε, μιλάει πρώτος.

« Πιστεύεις πως θα είναι εδώ αυτός ο άντρας, ξέρεις στην εκδήλωση » ρωτάει.

« Δεν ξέρω » του απαντάω και ξαφνικά στο χώρο μπαίνει η Κλερ.

« Βρήκα αυτό χθες » λέει ο Ράσελ και μου δίνει δύο ξεθωριασμένες φωτογραφίες. Στην μία βλέπω εμένα και το Ντρέικ μικροί μαζί με τους γονείς μας. Την θυμάμαι καλά την μέρα που τραβήχτηκε ήταν η ημέρα που πέθαναν οι γονείς μου σε εκείνο δυστύχημα, αν ο οδηγός τους ήταν πιο προσεκτικός το αμάξι δεν θα πάθαινε τίποτα και οι γονείς μου τώρα θα ζήσουν. Ξαφνικά πετάγομαι πάνω μόλις θυμηθώ μία από τις φράσεις που ήταν γραμμένες στον τοίχο.

"A young couple in a car crush" αυτός ο άνθρωπος δεν σκότωσε μόνο την αδερφή του Σον αλλά και τους γονείς μου, αυτός ήταν ο σοφέρ τους εκείνη τη μέρα.

« Αυτός σκότωσε τους γονείς μου » λέω στο Ράσελ, αρχικά αδυνατεί να καταλάβει τι είπα μα μόλις σκεφτεί λίγο, αμέσως ψάχνει την φωτογραφία από τον τοίχο που τράβηξε η Κλερ.

« Έχεις δίκιο Άλισον » μου λέει και νεύω. Αμέσως κοιτάω την δεύτερη φωτογραφία, βασικά δεν είναι καν φωτογραφία, είναι ένα σκίτσο. Στο σκίτσο αυτό υπάρχει το ταττού που ψάχνουμε και ένα άλλο. Ένας κύκλος όπου μέσα του έχει μερικές σταγόνες νερό ενώ στο κάτω μέρος του χαρτιού γράφει "You're the water, I'm the fire but we born in the same circle". Τι στο καλό σημαίνει αυτό; Καθώς η Κλερ γράφει μερικά από τα πράγματα που βρήκαμε σήμερα, έρχεται δίπλα μου κοιτώντας το σκίτσο.

« Αυτό το έχει ο πατέρας μου στον καρπό του » λέει δείχνοντας το κύκλο με τις σταγόνες νερού. Κοιτάω το Ράσελ ο οποίος έχει ανοίξει διάπλατα τα μάτια του από αυτό που άκουσε, μένω το ίδιο έκπληκτη και γυρνάμε να κοιτάξουμε την Κλερ που χαζεύει το σκίτσο.

« Τι; » ρωτάμε γεμάτοι φρίκη. Μας κοιτάει στα μάτια λίγο μπερδεμένη λες και αυτό που μόλις είπε δεν είναι τίποτα το σημαντικό. Δεν λέω ίσως και να μην είναι, αλλά το γεγονός πως ο δολοφόνος έχει το ένα ταττού και ο πατέρας της το άλλο, δεν μου φαίνεται τυχαίο.

« Τι "τι"; » ρωτάει χαλαρά. Ξαφνικά η πόρτα χτυπάει, την ανοίγει η Κλερ και ο Ντρέικ μπαίνει μέσα.

« Έχουμε την ανάκριση από τον άντρα που βρήκες τις προάλλες » αρχικά δεν έχω ιδέα για ποιόν μιλάει. Μα μόλις θυμηθώ πως εννοεί τον άντρα που κυνηγούσε εμένα και το Σον, πετάγομαι πάνω. Είναι λες και έπεσε βόμβα στο δωμάτιο με τις πληροφορίες που έμαθα τα τελευταία δευτερόλεπτα. Τι γίνεται εδώ πέρα;

____________________________________

Βασικά είχε άλλη μία παράγραφο αλλά το wattpad για κάποιο λόγο δεν την έβαζε. Τεσπα θα την βάλω στο επόμενο θέλω να πιστεύω. Μήπως τελικά ο πατέρας της Κλερ δεν είναι και τόσο αθώος;

Vote / Follow / Comment ❤

❝stockholm syndrome❞ ーmendesWhere stories live. Discover now