23. "To já se rozešel s ní."

604 66 11
                                    

- Thomas -

Nervózně jsem usrkával pivo a po očku sledoval dveře, jestli se v nich Mike neobjeví. Za těch pár dnů jsme spolu trávili víc času než jsme kdy trávil s naší partou za celou dobu, co je znám, a trochu jsem se obával toho, že si o mně Mike začne myslet, že jsem divný.

Ale když jsem ho uviděl stát ve dveřích, musel jsem se sám pro sebe usmát a v hlavě si neustále připomínat, že se nemám chovat moc nápadně.

"Nazdar brácho," pozdravil mě Mike, když se posadil naproti mně a sundal si bundu. Odvrátil jsem rychle pohled od jeho vysportované hrudi a radši se napil piva.

"Tak jak to dopadlo s El?" zeptal jsem se hned na začátek.

"No, vlastně líp, než jsem čekal. Dokonce už ani po mně neřvala, že jsem teplý. Chovala se mile," pokrčil rameny.

"Teplý?" podivil jsem se.

"Jo. Tvrdila mi, že jsem gay. Kráva blbá," odfrknul si a moje srdce zklamaně vynechalo jeden úder. Mike kývl na servírku, poprosil ji o jedno pivo, a pak se pohodlně opřel o stůl.

"Vlastně ani nechápu, co se mi na ní líbilo. Je pitomá a ještě škaredá. Nebo tobě se líbí?"

"Vůbec," zavrtěl jsem hlavou a pro jednou jsem nemusel vůbec lhát. Mike kývl.

"No už jsem si myslel."

Nějakou chvíli bylo mezi náma ticho, poté přišla servírka, která donesla Mikovi pivo a on ho pozvedl směrem ke mně.

"Tak na trapné bývalky," zasmál se a přiťukli jsme si. Podíval jsem se mu do očí a on se malinko zamračil.

"Vlastně, za celou střední si nepamatuju, že bys měl někdy holku. To jsi docela tajnůstkář."

"Jo, jednu jsem měl," zalhal jsem rychle.

"A co? Dobrá?"

"Průměr," řekl jsem a suše se zasmál. Mike se ke mně přidal.

"To známe tyhle průměry. Ale všechny ženský jsou pitomý. Tak na zdraví," řekl a znova zvedl pivo. Jeho poznámky mi vždycky do hlavy vehnaly falešné naděje, kterých jsem se nechtěl zbavit a pak mě to akorát užíralo. Všechno to bylo na nic. Znova jsme si ťukli, já dopil zbytek, který mi v orosené sklenici ještě zbyl a kývl na servírku, aby mi přinesla ještě jedno.

-

Když jsme z baru odcházeli, cítil jsem, jak se mi v těle rozlévá podezřelé teplo. Doufaljsem, že to tak hrozné není, ale když jsem se netrefil do dveří, pochopil jsem, že to je dost vážné. Ty jsi opilý, Thomasi. Ty debile.

"No a tak jsem jí řekl," zablekotal Mike, když jsme šli po chodníku trochu víc křivě, než jsem předpokládal, "že je to kráva. A že jsem gay."

"Cože?" zarazil jsem se.

"Když ze mě dělá teplouše, tak ať třeba jsem. Čubka," zamumlal a na chvíli se zastavil. "Točí se mi v hlavě," objasnil situaci a pak se dal znova do kroku.

V parku jsme se ztratili dvakrát. Jendou jsme odbočili špatně, podruhé jsme si mysleli, že když projdeme kolem stromů, že je to zkratka, a nakonec jsme vyšli na úplně opačné straně. Horko se mi rozlévalo do tváří, až jsem si nakonec musel sundat i tričko. Možná to nebyl úplně dobrý nápad v jednu ráno.

Mike se na mně zadíval a zarazil se.

"Jsi sexy," řekl tichým hlasem.

"Dík," prohodil jsem nepřítomně, v domnění, že si ze mě zase dělá legraci.

"Ale fakt," dodal nakonec, když jsme přicházeli k němu domů. 

"Nechceš se ještě stavit na flašku? Mám tam whiskey a je kurva dobrá," pochválil si, ale já jenom zavrtěl hlavou. Obával jsem se, že další flašku bych už nezvládl.

"Tak zas někdy?" zeptal jsem se a trochu zamrkal ,protože jsem cítil, jak se mi rozostřuje vidění.

"No jo, jasně," zamumlal, ale nedíval se na mně, sledoval moje rty, které teď byly horké alkoholem. Neřekl jsem nic, jenom jsem cítil, že v mých kalhotách se děje něco moc špatného.

"El se nerozešla se mnou. To já se rozešel s ní," začal a jednou rukou mi přejel po hrudníku. A to byl ten moment, kdy jsem na nic nečekal, přitáhl si ho k sobě a pevně ho políbil.

-----

Music: Disturbed- The Sound of Silence

Život podle scénářeKde žijí příběhy. Začni objevovat