62.díl - Další boj o život?

3.1K 141 2
                                    

*Niall*

Všichni jsme to celé slyšeli a všichni jsme byli o to víc napnutí. Nechápu, jak Annie zvládá být tak v klidu. Ani jednou na něho nezakřičela nebo se mu nesložila. Mluví tak jistě. Jako by to byla jen hra, u které na sto procent ví, že ji vyhraje.

Vždycky říkala, že mi závidí, jak všechno beru s humorem a optimismem, ale dnes závidím já jí. A myslím, že se mnou i všichni ostatní, protože my už jsme se tolikrát za tu dobu, co spolu mluví, smiřovali s tím, že odejde a už se nevrátí. Už tolikrát jsme si vyměňovali zlomené pohledy, které mluvily za vše. A Annie pořád nic. Pořád, jako by se nic nedělo.

Moc dobře věděla, co dělá. Věděla, jaký Harry je a ona tak trochu taky. Takže když se ovládla a zůstala v klidu, deptalo to Harryho nejvíc, jak mohlo. Přiváděla ho k šílenství a on to taky moc dobře věděl, jen se, na rozdíl od Annie, nedokázal ovládnout.

Má ho v hrsti. Stačí jen něco dobře říct a Harry se vrátí. A myslím, že je Annie na docela dobré cestě, jak ho dostat zpátky.

*Annie*

„ Děláš si srandu Harry? Ne, to teda nestačí! Harry sakra, vždyť o tohle vůbec nejde. Copak to nechápeš? Nechápeš, proč jsme to všechno udělali? Protože tě potřebujeme, všichni. Navíc mám důkaz, že lepší to bude s tebou, ve všech směrech," všechno to na mě vybalila skoro na jeden nádech.

„ Nevíš, co se tehdy stalo a jak to bylo," zakroutil jsem hlavou.

„ Vím to naprosto přesně. Opravdu chceš udělat tu stejnou chybu jako tehdy? I když víš, jak to dopadlo?"

Po mé poslední větě nastalo ticho. Bylo to to nejhorší ticho v mém životě. Šlo totiž o všechno a Harry se ne a ne vymáčknout.

Dívala jsem se mu do očí a snažila se být silná. Snažila jsem se o to celou dobu. Pořád jsem myslela na Joshova slova. Musela jsem ho nějak dostat k sobě.

Jednou jsem si myslela, že opravdu odejde, že jsem selhala a dokonce jsem to už chtěla vzdát, pak jsem si ale vzpomněla na kluky, kteří na mě teď spoléhají a celé to poslouchají, a najednou jsem ještě chtěla bojovat.

Dodala jsem si jistotu a snažila se naladit na to, že už se Harry vrátil, dost mi to pomohlo.

A dál už jsem jen mluvila. Bylo v podstatě jedno co, jen jsem ho musela udržet u mě a doufat, že se na něco chytne.

A taky se chytl, teda alespoň myslím. Možná, že jsem hodně krát litovala toho, že jsem se do té složky podívala, že jsem se dozvěděla všechno o Naomi, a to mi toho ještě hodně řekl i Niall, ale jestli mi ho to teď vrátí, tak to za to stálo a já toho už nikdy nebudu litovat.

„ Tohle není fér, Annie," po chvíli, která se mi zdála jako věčnost, konečně promluvil.

„ Ne, to není. Ale nebylo to fér ani, když jsi odešel," nespouštěla jsem z něho pohled. Přímo jsem se vpíjela do jeho očí. Pomáhalo to. Dělala jsem to celou dobu a věděla, že Harryho dostávám zpátky.

„ Vím, že toho budu jednou litovat," zakroutil hlavou a začal se ke mně přibližovat. Jeho oči se zaleskly.

„ Vím, že nebudeš," šeptla jsem, když už byl těšně u mého obličeje. Potom už jsem nic neříkala a nechala ho mě políbit. Byl to úžasný pocit. Bylo to, jako náš první polibek, protože jsem ho dostala k sobě. Zase ho mám zpátky.

„ Miluju tě, Harry," konečně jsem to všechno mohla pustit. Po mém obličeji se začaly kutálet slzy, ale bylo mně to jedno. Už bylo po všem.

Kill or loveKde žijí příběhy. Začni objevovat