4. časť "Poslednu dobu je to strašné!.."

10.2K 453 5
                                    

Neveriaco som na ňu pozerala. „Čože?“ povedala   som a zamračila som sa.

„nemala som to na teba takto vyblafnúť ja viem ale...“

„Počkaj.. čo mi to tu trepeš? To je blbosť! Dereck a ľúbi nespravil by to!“ povedala som naštvane.

„Mrzí ma to Sam. Povedal mi to Zack. A je to pravda. Naozaj ma to mrzí.“ Pokrútila hlavou a ľútostivo sa na mňa pozrela.

„Nie! Nie je to pravda!“ začala som už m mierne kričať. Postavila som sa a zobrala som si tašky. Baby utekali za mnou.

„Sam kam ideš?“ kričala na mňa Tess.

„Za Dereckom!“ zakričala som. Stopla som si prvý taxík, ktorý šiel okolo. Chcela som nastúpiť sama no baby sa doňho natlačili so mnou. „nemiešajte sa do toho!“ zvrieskla som.

„Sme v tom s tebou!“ povedala Tess a chytila ma za ruku. Iba som odvrátila zrak a sústredila som sa na cestu. Konečne sme došli pred jeho byt. Tašky som nechala v taxíku a šla som hore. No pred jeho dverami som sa zastavila. Čo ak je to pravda? Slzy sa mi natisli do očí. Nie!Nie je to pravda! Určite nie! Odhodlala som sa a zaklopala. Vo dverách sa objavil usmiaty Dereck, no keď zbadal môj výraz tváre, úsmev mu pohasol.

„Sam čo sa...“

„je to pravda?“ povedala som potichu a slzu mi vypadla z oka.Nechala som ju nech mi padá na tričko.

„Č-čo či je pravda?“ ako to povedal, ďalšie slzy vypadli z mojich očí.  

„Podviedol si ma?“ zakričala som naňho.

Ostal šokovane stáť. „J...ja..Sam..“

„Tak, podviedol si ma?“ zakričala som naňho znova. Bol ticho iba na mňa hľadel. „tak odpovedz!“ zakričala som znova ale to som už úplne plakala.

„prepáč..ja bol som opitý a... mrzí ma to. Nechcel som to ukončiť takto.“ Povedal a nervózne si prehrabol vlasy.

„Čože? Takže ty si to chcel ukončiť? A preto si ma podviedol?!“ už som nekontrolovala svoj hlas.

„Nechcel som ťa podviesť! Chcel som to ukončiť normálne!“povedal a ja som sa naňho iba nemo pozerala. Takže ja tu básnim o ňom,ako  strašne ho milujem a on sa chcel so mnou rozísť??!! Neovládla som sa a strelila som mu takú facku ako ešte nikomu.

„nenávidím ťa ty špina! Zhor v pekle ty hajzel!“zakričala som a utekala som k východu.

„Sam no ták!! Sam!!!“ počula som za sebou kričanie no neotáčala som sa. Vybehla som z budovy a utekala som preč. Vôbec som si nevšímala, ako Tess s Molly na mňa kričia a že v taxíku mám svoje veci. Len som utekala. Čo najďalej od neho!

Došla som domov a rýchlo som otvorila dvere. Ešte stále som v sebe neudržala vzlyky a plakala som. Dvere som zabuchla utekala som hore.

„Sam? Preboha Sam čo sa deje?“ opýtal sa otec, ktorý práve vychádzal z obývačky.

„Dajte mi všetci pokoj!“ zvrieskla som a silno som tresla dverami mojej izby. Hodila som sa do perín a plakala som.

********

„Sam? To sme my. Tess a Molly. Otvor prosím ťa.“ Už asi tretí krát mi niekto klopal na dvere.

„Chcem byť sama nechápete to?“ zakričala som a zahrabala som sa hlbšie do perín.

„Prosím ťa Sam. Otvor!“ povedala zúfalo Tess.  Postavila som sa a šla som ku dverám,ktoré som následne odomkla. Zostala som stáť vo dverách a potom som sa znovu rozplakala. Baby sa na mňa hneď vrhli a schovali ma do náručia.

„To bude dobré Sam. Bol to debil. Máš na lepších.“ Hladila ma po vlasoch Molly.

„Presne, nie je jediný chlap na tomto svete.“ Pridala sa aj Tess.

„Už nikdy sa nezaľúbim!“ povedala som a ešte pevnejšie som sa k nim pritisla.

*********

Už prešiel..hmm. týždeň? Neviem ani to nerátam. Je mi hrozne.Celý týždeň som iba doma. Mama  na Derecka stále nadáva a hovorí, že mi to hovorila že som si s ním nemala vôbec začínať. Hmm mami, takto mi veru pomáhaš. Dnes ku mne prišli baby a silou mocou ma nanútili ísť s nimi von. Večer som sa obliekla do krátkych šiat,ktoré som mala ledva do polky stehien. Dnešok si užijem. A je mi všetko jedno. Nalíčila som sa a obula som si topánky na platforme. Pozrela som sa na môj konečný vzhľad a bola som spokojná. Asi o 9 som vyrazila z domu.Zobrala som si taxík a baby ma čakali už pred klubom. Spoločne sme šli dovnútra. Hrala hlasno hudba a ľudia sa bavili. Hneď som zamierila k baru.

„Umm.. dvojité wisky prosím.“ Čarokrásne som sa usmiala nacelkom sympatického barmana. Ten mi úsmev opätoval a prikývol. Baby sa ku mne prihrnuli a sadli si.

„Odkedy poješ wisky?“ nadvihla obočie Molly.

„Od dnes.“ Usmiala som sa na ňu a kopla som to do seba. O asi hodinu som mala v sebe viac než dosť a vrhla som sa na parket. Tancovala som asi s každým. Keď už som sa šla s nejakým chalanom pomaly bozkávať, baby ma od neho odtiahli.

„Bože baby!! Ten bol kus!“ povedala som urazene a šla som znova pri bar.

„Si opitá a robíš hlúposti. Mala by si sa krotiť.“

„Tess.. pššš.“ Položila som jej na pery prst a zasmiala som sa. Objednala som si znova nejaký alkohol z exla som to do seba. Bola som už opitá ako činka. Uvedomovala som si to ale chcela som viac. Viac a viac.Chcela som byť proste mimo a zabudnúť na to, čo sa stalo.

„Ale to by už stačilo Sam. Poď ideme domov.“ Povedala Molly a začali ma ťahať von. Museli ba z obidvoch strán držať lebo som sa neudržala na nohách. Poriadne som ani nevnímala okolitý svet. Iba som sa smiala a smiala.Započula som iba rozhovor báb ako sa bavili či ma vôbec zoberú domov.  A potom som započula veľmi známi hlas.

„Preboha čo je s ňou?“ zrazu sa ma zmocnili mocné ruky. Ani neviem prečo proste som sa začala smiať.  „Sam?!“ bol to Dereck. Ako som to zistila,snažila som sa z jeho zovretia dostať.

„Daj odo mňa ruky pre ty špina!“ povedala som z odporom a rozhodla som sa že pôjdem preč.

„Sam veď nás počkáj!“

„Prečo si toho toľko popila?“ ako sa ma to spýtal, zrazu som hodila šablu vedľa jeho nôh. Okamžite odo mňa odskočil a baby sa začali smiať. Iba som omámene pokračovala ďalej a nevšímala som si nič a nikoho.

****

Ani neviem ako dostala som sa domov. Už som ležala v mojej postieľke. Mama sedela vedľa mňa. Vedľa postele som mala vedro a na stolíku tabletku s vodou. Mama ma posadila.

„Vypi to!“ povedala zamračene a pritlačila mi pohár k perám.Všetko som to vypila, no hneď na to ma naplo a vyvracala som sa. Mama iba pokrútila hlavou, uložila ma do postele a odišla. A ja som zaspala.

Ráno som sa zobudila s neskutočnou bolesťou hlavy. Sadla som si na posteľ a držala som sa za ňu. Pozrela som sa na hodiny a bolo pol 2 poobede. Povzdychla som si a po slepo som šla do kúpeľne. No potom som sa o niečo potkla a skoro som zletela.

„čo to do riti!!“ zahrešila som a potom som sa poriadne pozrela. Potkla som sa o kufor! Poriadne som sa prizrela a zistila som,že je môj! Zreničky sa mi rozšírili, že som musela mať úplne čierne oči. Prečo tu mám zbalený MôJ kufor? Okamžite som vyštartovala z mojej izby dolu. V kuchyn isedela mama  a z obývačky sa ozýval zvuk z telky takže tam bol určite ocko.

„mami, prečo mám zbalené veci?“ vyletela som hneď na ňu.

„Ooo.. ty si sa zobudila. Sadni si prosím ťa.“ Povedala jednoducho a pozorovala ma. Sadla som si oproti nej a trpezlivo som čakala na jej odpoveď. zavolala aj otca a ten došiel a sadol si k nám. „Sam,s ockom sme sa o tebe rozprávali. Asi to tu nezvládaš. Poslednú dobu je to s tebou strašné.“ Pokrútila mama hlavou.

„Prečo mám zbalený kufor?!“ zavrčala som.

„Rozhodli sme sa, že pôjdeš za Niallom do Londýna.“ Povedal otec a mne sánka skoro dopadla na stôl...

Teach Me To Love {Harry Styles SK}Where stories live. Discover now