BÖLÜM 59

5.9K 568 13
                                    



"Damian kulübeyi terk etmeyebilir." dedi Forneus, Ultor'a bakarak. "Benim yerime Alexander'in korumalığını yapıyordur. Ama dediğin gibi, Coridan ve Alcander bu yöntemle dışarıya kolayca çıkartılabilir."

"Onları yarı yarıya zayıflatmış oluyoruz." diye yorumladı Ariel. Ultor hemen karşı çıktı.

"Pek öyle sayılmaz. Lapith'lerin tamamından kurtulsanız bile, Alexander'ı geçemezsiniz. Her bir Zomor, hem güç, hem de zeka olarak onlarca Lapith'e bedeldir."

"Kendini beğenmiş ukala." diye burun kıvırdı Keira. Ultor bu söze küçük bir tebessümle karşılık vererek konuşmasını sürdürdü:

"Lapith'ler asla sizin kokunuzu almamalılar. Eğer bu olursa kulübeyi terk etmezler. Ayrıca bizi de fark etmemeleri gerekiyor. İşte bunları yapabilmek için, sizin 'Arkadaş' adını verdiğiniz türün bedenlerini kullanacağız.

Şu anda elimizde on tane beden var. Biz altı kişi olduğumuzagöre şöyle yapacağız: Öncelikle yem olarak dört kişi seçmemiz gerekiyor. Bu dört kişi çok iyi koşabilmeli ve cesur olmalı. Çünkü yakalanma ihtimalleri oldukça fazla ve yakalandıklarında hayatta kalabilmeleri neredeyse mucizelere bağlı olacak."

Felicity hemen atıldı: "Uzun boylu olduğum için oldukça hızlı koşabilirim, ayrıca yakalanmayı da hiç umursamıyorum doğrusu."

Jade: "Ben de okul atletizm takımındayım biliyorsunuz." diyerek bir adım öne çıktı.

Borrowski, Aden'in omuzuna hafifçe dokunarak başını hafifçe salladı ve üçüncü koşucunun kendisi olduğunu ima etti.

"Ben de varım." dedi Rain. "Koşu bandında geçirdiğim zamanların kondisyonuma ne kadar katkı sağladığını sonunda anlayacağım." diyerek o da bir adım öne çıktı.

"Müthiş!" dedi Ultor, etkilenmiş gibi görünerek ve planını anlatmaya devam etti: "Geriye kalan altı beden de bizim olacak. Obedenlerin içine gireceğiz ve buradan o şekilde ayrılacağız. Çünkü Lapith'ler çok şüphecidir ve iyi koku alırlar, bu nedenle değişim işlemini burada yapmakta yarar var.

İzolasyonun başladığı alana yakın bir noktada yerleşeceğiz.Kulübe alana oldukça uzak olduğu için bizi fark etmeleri çok düşük bir ihtimal. Ama yine de çok dikkatli ve sessiz olmak zorundayız. Harekete geçmek için havanın kararmasını bekleyeceğiz.Karanlık bizi daha iyi gizler, ayrıca akşama kadar bölgeyi daha iyi tanıma fırsatınız olacaktır.

Havanın kararmasıyla birlikte gönüllü olan dört arkadaşınız, iki gruba ayrılarak farklı yollardan kulübeye doğru ilerlemeye başlayacak. Siz izolasyonlu alanının gerisinde, Forneus ve ben de sizin arkanızda bir noktada gizleniyor olacağız.

Lapith'lerin kokuyu alabilmesi için arkadaşlarınızın iki yüz metre kadar ilerlemesi yeterli olacaktır. Tabii bu noktada rüzgârınyönünü de hesaba katmak gerekiyor. İyi hesap yapılmazsa arkadaşlarınızın geriye dönecek kadar zamanı kalmayabilir. Lapith'lerin çok hızlı hareket edebildiklerini unutmayın.

Bir kaza olmayacağını varsayarak, arkadaşlarınız farklı noktalarda yeteri kadar koku ve iz bırakarak geriye dönüp Forneus ilebenim bulunduğum noktanın da gerisine çekilecekler."

"Kazadan kastettiğin nedir?" diye sordu Matt.

"Lapith'lerin kulübede olduklarını varsayıyoruz; ama böyle olmayabilir de, yani sürpriz bir şekilde onlarla karşılaşabilirler. Ya dabiraz önce bahsettiğim rüzgâr meselesi, zamanından önce fark edilmelerine neden olabilir. İşte o zaman hızlı koşabilmenin ne kadar önemli bir ayrıcalık olduğunun farkına varacaklar.Tabii bunu düşünmeye yetecek kadar zamanları olursa..."

"Devam et." dedi Keira, Ultor'a.

"Lapith'ler kokuyu alır almaz kulübeden ayrılarak avlarının peşine düşeceklerdir. İçlerindeki dürtü onları doğrudan sizin üzerinize getirecek. Bundan sonrası sizin savaş kabiliyetinize kalıyor. Her ihtimale karşı Forneus ve ben, geride size destek için bekliyor olacağız ve ihtiyaç duyduğunuzda ortaya çıkacağız."

Aden şüpheci bir bakışla Ultor'u süzerek sordu: "O sırada insan bedenlerinin içinde olacağız, bu savaşı o bedenlerin içinde yapmayı düşünmüyorsun herhalde?"

"Hayır." diye cevapladı Ultor. "Lapith'ler buraya geldiklerinde hızlı bir şekilde bu bedenlerden kurtulmanız gerekecek. Bu arada, yani tam Lapith'lerle karşılaşıldığı anda kısa süreliğine de olsa ortalıkta taşıyıcı bedenleriniz de olacak. Fakat onların bu bedenlerle ilgilenerek vakit kaybedeceklerini sanmam, doğrudan size saldıracaklardır. Tabii yine de arkadaşlarınız bu söylediğime fazla güvenmemeli ve hızlıca emniyetli bölgeye kaçmalılar."

"Farkında mısın Ultor, planının büyük bölümünü varsayımlar oluşturuyor." diye söze karıştım. "Bunlardan biri geri teperse ne olacak?"

"Bu mümkün." diye cevap verdi umursamaz bir şekilde. "Ama şimdilik elimdeki en iyi plan bu. Ayrıca dediğin gibi bile olsa, birkaç insan kaybetmekten bir zarar gelmez." 

SAKLANANLARWhere stories live. Discover now