Κεφάλαιο 52

62 11 2
                                    

~Ρεβέκκα~

(16 χρονών)

Δεν το πιστεύω ότι ο Ντρου μας πρόδωσε. Εννοώ ότι πάντα δεν τον συμπαθούσα αλλά αυτό ξεπερνάει κάθε φαντασία μου. Πώς μπόρεσε να το κάνει αυτό στην Μαρκέλλα; Αφού την αγαπούσε, την αγαπάει. Το ξέρω ότι την αγαπάει παρόλο που η Μαρκέλλα αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να το δει. Είναι τόσο θυμωμένη και πληγωμένη αυτή τη στιγμή που δεν σκέφτεται καθαρά. Δεν μπορώ να της πάω κόντρα γιατί όσο να μην θέλω να το παραδεχτώ αυτή η αποφασιστικότητα της θα μας βοηθήσει να εξοντώσουμε τους Σκοτεινούς. Τώρα βρισκόμαστε στο σχολείο των Αγγέλων και ανακοινώνουμε το σχέδιο μας στις μητέρες μας και την Βασίλισσα των Αγγέλων. Αφού άφησα την Μαρκέλλα να ξεσπάσει κάτσαμε να σκεφτούμε ένα σχέδιο για το πως θα εξοντώσουμε μια και καλή τους Σκοτεινούς. Μετά από πολλή σκέψη επιτέλους βρήκαμε έναν τρόπο με τον οποίο μπορούμε να διώξουμε τους Σκοτεινούς χωρίς όμως να σκοτώσουμε κανέναν. Αφού ανακοινώνουμε το σχέδιο μας και οι τρεις μας κοιτάνε έκπληκτες αλλά και φοβισμένες. Εκτός από την Βασίλισσα των Αγγέλων. Αυτή έχει ένα ανατριχιαστικό χαμόγελο κολλημένο στα χείλη της που δεν λέει να ξεκολλήσει. 

-Λοιπόν; Ρωτάει η Μαρκέλλα και παίρνει πρώτη το λόγο η μητέρα μου. 

-Κορίτσια το σχέδιο σας είναι πολύ έξυπνο και καλά σχεδιασμένο αλλά και πολύ ριψοκίνδυνο. Είσαστε σίγουρες ότι μπορείτε να το κάνετε; 

-Ναι μαμά. Ούτως ή άλλως δεν θα είμαστε μόνες μας, θα έχουμε και άλλους αγγέλους. Της λέω και της χαμογελάω καθησυχαστικά.  

-Αυτό όμως δεν κάνει τα πράγματα λιγότερο επικίνδυνα. Λέει η μητέρα της Μαρκέλλα αυτή τη φορά πράγμα που κάνει την Μαρκέλλα να ξεφυσίξει αγανακτισμένη. 

-Δεν θα πάθουμε κάτι μαμά. Αλήθεια! Λέει αλλά ακόμα και εγώ καταλαβαίνω την αβεβαιότητα της. 

-"Βιβλίο του Φωτός". Λέει ξαφνικά η Βασίλισσα των Αγγέλων η οποία τόσην ώρα καθόταν αμίλητη.

-Τι; Λέμε ταυτόχρονα εγώ και η Μαρκέλλα αν και ξέρουμε πολύ καλά για ποιο πράγμα μιλάει. 

-Θα χρειαστείτε το "Βιβλίο του Φωτός". Λέει και αρχίζει να πλησιάζει την τεράστια βιβλιοθήκη που καλύπτει όλο τον αριστερό τοίχο του γραφείου της. Πιάνει στα χέρια της ένα πολύ λεπτό βιβλίο που μοιάζει να έχει μόνο ένα φύλλο μέσα. Αυτό είναι το περίφημο "Βιβλίο του Φωτός"; Περίμενα να είναι κάτι φανταχτερό, με πεντακόσιες σελίδες και πολύ.... φως. Αυτό όμως είναι το άκρως αντίθετο. Και γιατί να το έχει στη βιβλιοθήκη του γραφείου της; Μπορεί κάποιος να το βρει πολύ εύκολα. 

Οι ΔιάδοχοιWhere stories live. Discover now