Κεφάλαιο 11

102 15 0
                                    

~Ρεβέκκα~

(16 χρονών)

-Καλημέρα σας, φωνάζει ο καθηγητής με έντονη βραχνή χροιά. 

-Είναι ο θείος μου, μου ψιθυρίζει η Μαρκέλλα. 

-Σσσσς! λέει ο καθηγητής. Από ότι φαίνεται έχει αυξημένη ακοή.

-Συγγνώμη, ψιθυρίζουμε σκύβοντας το κεφάλι. 

-Είστε οι καινούργιες μαθήτριες, Σμιθ Μαρκέλλα και Τόμσον Ρεβέκκα, λέει αυστηρά κοιτάζοντας έναν κατάλογο πίσω από τα γυαλιά του. Γνέφουμε και οι δυο καταφατικά. Δε συνεχίζει περαιτέρω με τη γνωριμία μας και στρέφεται στα υπόλοιπα παιδιά:

-Φέρατε όλοι την εργασία που σας ζήτησα; Όλα τα παιδιά κουνάνε γρήγορα τα φτερά τους. Περίεργος τρόπος να λες "ναι". Παρόλο τις δικές μου απορίες ο καθηγητής φαίνεται ικανοποιημένος. 

-Σηκώστε τα χαρτιά πάνω, συνεχίζει και οι καινούριοι μου συμμαθητές σηκώνουν τις εργασίες τους πάνω. Ο καθηγητής απλώνει το δεξί του χέρι και το κουνάει με μία περίεργη κίνηση. Κλείνει τα μάτια του και ξαφνικά μια λάμψη απλώνεται στο χέρι του. Αυτή η λάμψη ξεπηδά από το χέρι του και περιπλανιέται στην τάξη μαζεύοντας σε ένα σύννεφο όλες τις εργασίες. Μένω με το στόμα ανοιχτό. Όλοι οι άλλοι εκτός από εμένα και την Μαρκέλλα δεν δείχνουν κανένα απολύτως ενδιαφέρον για αυτό που τώρα εξελίχθηκε μπροστά μας. Προφανώς το έχουν συνηθίσει. 

-Αυτή η ικανότητα ονομάζεται renideat, γυρνάει σε εμένα και την Μαρκέλλα ο καθηγητής βλέποντας μας φανερά έκπληκτες.  

-Λοιπόν ας βοηθήσουμε λίγο τα κορίτσια, πετάγεται ένα παιδί από την απέναντι μεριά του κύκλου. Δεν τον είχα παρατηρήσει πιο πριν. Είναι αρκετά ωραίος. Καμία σχέση με τα αγόρια του σχολείου μας. Αυτός εκπέμπει μια αστραφτερή αύρα γεμάτη αυτοπεποίθηση. Μα πώς να μην αυτοπεποίθηση τόσο κούκλος που είναι; Είναι και αυτός ντυμένος στα άσπρα, όπως όλοι, έχει καταπράσινα μάτια με χρυσαφιές ανταύγειες να ξεχωρίζουν μέσα τους και ξανθά λαμπερά μαλλιά.

-Σε τι ακριβώς να τις βοηθήσουμε Ντέρεκ; απευθύνεται ο καθηγητής στο παιδί αυτό, με το αυστηρό του ύφος. Ο Ντέρεκ, όπως λένε τον πρασινομάτη, χαμογελάει αποκαλύπτοντας δυο βαθιά λακκάκια. 

-Δεν τους είπατε καν τι μάθημα διδάσκετε! του αντιμιλάει ο Ντέρεκ συνεχίζοντας να χαμογελάει. 

-Μάλιστα.....Διδάσκω, λοιπόν, το μάθημα Ικανοτήτων των Αγγέλων, υποχωρεί ο καθηγητής. 

Οι ΔιάδοχοιWhere stories live. Discover now