Κεφάλαιο 24

76 14 5
                                    

~Μαρκέλλα~

(16 χρονών)

Πού είναι τόση ώρα η Ρεβέκκα; Έλειπε σε όλο το διάλειμμα. Ελπίζω να μην είναι θυμωμένη μαζί μου που ήταν εδώ ο Τσάντλερ και ανακάλυψε το μυστικό μας. Αυτή τη στιγμή προχωράω προς την αίθουσα χορού με την Ντελάνσυ δίπλα μου. Είναι η ώρα του "Χορός των Αγγέλων". Θα πάμε στην αίθουσα χορού για να κάνουμε πρόβες για την μεθαυριανή μεγάλη παράσταση του σχολείου. Απ'ότι κατάλαβα από τις πληροφορίες της Ντελάνσυ μεθαύριο το σχολείο μας γιορτάζει την κατατρόπωση και εξαφάνιση των Σκοτεινών από τη χώρα των ανθρώπων. Έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε. Με αφορμή αυτό θα οργανώσουμε μια παράσταση με θεατρικά, πολύ τραγούδι, χορό και φυσικά φαγητό. Θα είναι φανταστικά! Τώρα πηγαίνουμε προς την αίθουσα χορού για να μάθουμε τα χορευτικά. Μπαίνουμε μέσα με την Ντελάνσυ και το θέαμα που απλώνεται μπροστά μου με εντυπωσιάζει. Είναι μία τεράστια αίθουσα που σε όλους τους τοίχους υπάρχουν καθρέφτες. Το πάτωμα είναι καλυμμένο με καφέ παρκέ έτσι ώστε να μπορούμε να γλιστράμε εύκολα. Η υπόλοιπη αίθουσα είναι άδεια εκτός από δυο-τρεις μπάρες για το μπαλέτο που είναι προσεκτικά τοποθετημένες στην άλλη πλευρά της αίθουσας. Ο χώρος φωτίζεται από ένα μαγικό φως που κάνει όλη την αίθουσα να λάμπει. Ακόμα και την πιο απόμακρη γωνία του δωματίου. Μπαίνω μέσα κοιτάζοντας γύρω μου σαν χαμένη. Μέσα σ'αυτό το δωμάτιο είμαι σαν μια μπάλα του πινγκ-πονγκ στο γήπεδο του ποδοσφαίρου. Η μορφή μου υπάρχει σε όλους τους καθρέφτες όπως και της Ντελάνσυ. Αφού έχουν μπει σχεδόν όλα τα παιδιά εμφανίζεται η Ρεβέκκα και από πίσω της ο Ντέρεκ. Πού ήταν αυτοί οι δυο; Τρέχω κοντά στην Ρεβέκκα αλλά δεν προλαβαίνω να της κάνω καμία ερώτηση αφού μπαίνει μέσα στην τάξη η καθηγήτρια. Είναι μια νέα, όμορφη γυναίκα γύρω στα 27, με λαμπερά, χρωματιστά φτερά. Τα ρούχα της είναι περιποιημένα αλλά ταυτόχρονα στιλάτα. Μόλις μπαίνει στην αίθουσα όλα τα αγόρια την κοιτάνε και κάνουν σαν πεινασμένα σκυλιά. Λες και δεν έχουν ξαναδεί γυναίκα με τα μάτια τους. Αφήνει την τσάντα της προσεκτικά κάτω και γυρνάει προς το μέρος μας. 

-Λοιπόν παιδιά, όπως γνωρίζετε σε 2 μέρες είναι η επέτειος 10 χρόνων από την εξόντωση των Σκοτεινών από τη χώρα των ανθρώπων. Με αφορμή αυτό θα διοργανώσει το σχολείο μας μια γιορτή για να τιμήσουμε την προσπάθεια αυτή. Σήμερα θα σας δείξω ένα χορευτικό που θα το παρουσιάσουμε στη γιορτή. Πάμε! Λέει η καθηγήτρια και χτυπάει παλαμάκια. Ξαφνικά μουσική ακούγεται από τέσσερα ηχεία του δωματίου που δεν είχα προσέξει πιο πριν. 

-Πώς την λένε; Ρωτάω απευθυνόμενη στην Ντελάνσυ. 

-Κ. Πρίντεζι. Μου απαντάει η Ντελάνσυ και ακολουθεί τα βήματα της κ. Πρίντεζι. Το ίδιο κάνω κι εγώ όπως και όλη η τάξη. Τα βήματα είναι εύκολα και τα μαθαίνω γρήγορα. Μετά από μια ώρα χορό χτυπάει το κουδούνι και βγαίνουμε όλοι έξω για το καθιερωμένο μας διάλειμμα. Εγώ, η Ντελάνσυ και η Ρεβέκκα πηγαίνουμε στην τραπεζαρία και παραγγέλνουμε το φαγητό μας. Εγώ περιμένω στο τραπέζι ενώ η Ντελάνσυ και η Ρεβέκκα πάνε να τα παραλάβουν. Ξαφνικά κάθεται απέναντί μου ο Ντέρεκ. Το βλέμμα του φαίνεται ανήσυχο αλλά και νευρικό. Με κοιτάζει επίμονα και με ένταση. 

-Τι έγινε; Τον ρωτάω περίεργη να μάθω σε τι οφείλεται αυτή η συμπεριφορά του. 

-Πρέπει να μ'ακούσεις προσεκτικά και να μην το πεις σε κανέναν. Μου λέει και πιάνει τον καρπό μου που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι. 

-Εντάξει. Του λέω καθησυχάζοντας τον. Βγάζει το χέρι του από τον καρπό μου και κατεβάζει το κεφάλι του σαν να θέλει να μου πει κάτι που κρύβει. 

-Λοιπόν, σήμερα στο διάλειμμα η Ρεβέκκα πήγε να δει στο σκοτεινό δάσος έναν Σκοτεινό. Έχω την εντύπωση ότι ήθελε να δει τον Τάιλερ. Αρχίζει να μου λέει ο Ντέρεκ και μένω άναυδη από αυτά που ακούω για την Ρεβέκκα. Μα καλά, γιατί πήγε να δει έναν εχθρό; 

-Την ακολούθησα αλλά πέσαμε πάνω στον Ντρου. Τους γνωρίζεις έτσι; Με ρωτάει και χωρίς να το καταλάβω γνέφω καταφατικά. Ο Ντέρεκ με κοιτάει με απορία στο βλέμμα του σαν να με ρωτάει από πού τους ξέρω αλλά ευτυχώς δεν το προεκτείνει το θέμα. 

-Θέλω να σου πω ότι ο Τάιλερ.....είναι αδερφός μου. Λέει τελικά ο Ντέρεκ χωρίς να με κοιτάει στα μάτια. Τι; Τόσα ερωτήματα περιστρέφονται στο μυαλό μου αλλά δεν προλαβαίνω να δοθούν οι απαντήσεις μιας που μου λέει ο Ντέρεκ:

-Πες της σε παρακαλώ να προσέχει. 

Σηκώνεται από τη θέση του και φεύγει από την τραπεζαρία. Ακριβώς το ίδιο λεπτό πλησιάζουν η Ντελάνσυ και η Ρεβέκκα. Ευτυχώς δεν με είδαν που μιλούσα με τον Ντέρεκ. Άραγε τι να εννοούσε με το να της πω να προσέχει; Είναι όντως τόσο επικίνδυνος; Ελπίζω να μην μπλέξει άσχημα η Ρεβέκκα.  

Το τραγούδι είναι το Don't Wanna Go Home του DJ Polique και είναι το τραγούδι που χορεύουν τα παιδιά στην αίθουσα χορού.     


Οι ΔιάδοχοιWhere stories live. Discover now