Κεφάλαιο 22

78 15 8
                                    

~Μαρκέλλα~

(16 χρονών)

Είμαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι μου απογοητευμένη που δεν μπόρεσα να μιλήσω στην Ρεβέκκα. Το βλέμμα μου πέφτει στο ρολόι του δωματίου μου και πανικοβάλομαι. Έχω αργήσει για το Σχολείο των Αγγέλων. Έχασα τη μέρα του κανονικού μου σχολείου, δεν θα χάσω και το σχολείο των Αγγέλων. Βγαίνω γρήγορα από το σπίτι μου και αρχίζω να προχωράω με γρήγορο ρυθμό καθώς νιώθω πως κάποιος με παρακολουθεί. Επιτέλους βρίσκω την πύλη και μπαίνω αμέσως μέσα χωρίς να ρίξω ούτε μια ματιά πίσω μου. Καθώς κοιτάω πίσω μου πέφτω πάνω σε κάποιον. Πέφτω κάτω και το ίδιο κάνει και.....η Ρεβέκκα! Σκάμε στα γέλια και τις προσφέρω το χέρι μου για να την σηκώσω. 

-Πώς είσαι; Με ρωτάει με ένα ανήσυχο βλέμμα. 

-Μια χαρά. Μην ανησυχείς. Της λέω και της χαμογελάω για να την καθησυχάσω. 

-Έλα πάμε. Μου λέει και προχωράμε μαζί προς το σχολείο. Καθώς μπαίνουμε μέσα ο πρώτος άνθρωπος που αντικρίζουμε είναι ο Ντέρεκ. Το βλέμμα του πέφτει κατευθείαν στην Ρεβέκκα.Παρόλα αυτά δεν έρχεται προς το μέρος μας μόνο μας ακολουθεί με το βλέμμα του. Περίεργο! Η Ρεβέκκα δεν φαίνεται όμως να το παρατηρεί. Φαίνεται χαμένη. Τι σκέφτεται; Προχωράμε προς την τάξη μας και μπαίνουμε μέσα. Αυτή η αίθουσα δεν είναι όπως τις άλλες αίθουσες. Είναι μία αίθουσα που έχει περίπου 20 μηχανήματα που τα βλέπω για πρώτη φορά στη ζωή μου. Αυτό το μηχάνημα έχει μια οθόνη στηριζόμενη σε ένα ατσάλινο στύλο. Απέναντι ακριβώς από τα μηχανήματα βρίσκεται μία τεράστια οθόνη που καλύπτει σχεδόν όλο τον τοίχο. Υπάρχουν αρκετά παιδιά ήδη μέσα στην αίθουσα που βρίσκονται πίσω από ένα μηχάνημα. Πηγαίνω και εγώ σε ένα μηχάνημα και η Ρεβέκκα πάει στο δίπλα. Στην οθόνη γράφει με μεγάλα, κεφαλαία γράμματα "ΚΑΛΩΣΟΡΊΣΑΤΕ". Χτυπάει τελικά το κουδούνι και σιγά-σιγά η αίθουσα γεμίζει από τα παιδιά. Στα αριστερά μου έρχεται η Ντελάνσυ και μας χαιρετάει.

-Τι αίθουσα είναι αυτή; Την ρωτάω. 

-Είναι η αίθουσα όπου το κάθε άτομο ανακαλύπτει τις ικανότητές του και ποια δύναμη υπερισχύει μέσα του απαντώντας σε ένα ερωτηματολόγιο. Αυτό γίνεται κάθε χρονιά μια μέρα πριν την ημέρα της δοκιμασίας των ικανοτήτων των Αγγέλων. Μου απαντάει η Ντελάνσυ και η Ρεβέκκα ακούει απορροφημένη από δίπλα μου. Ξαφνικά επικρατεί απόλυτη ησυχία στην αίθουσα και ύστερα παρατηρώ ότι έχει μπει στην τάξη ο καθηγητής. Είναι...η μητέρα μου; 

Οι ΔιάδοχοιDove le storie prendono vita. Scoprilo ora