39. Negenendertig.

1K 63 5
                                    

Ik loop boos op deze o zo ontschuldige man af en tik op zijn schouder, verbaasd draait deze dwaas zich om en kijkt hij me verrast aan. Ik til mijn arm op en sla met een vlakke hand op zijn wang. Een jongen naast hem begint op me te mopperen en duwt me weg, maar ik stop niet ik blijf uithalen naar Thomas. De schoft, en dan. Valt mijn blik op een ander, Jonas. Hij staat me enkel aan te gapen met een dronken blik. Ik stop met slaan en stap achteruit. Ik zag Jonas alleen, ik was opgelucht. Maar wat doet hij hier? Houd hij me nu serieus in de gaten? Nee, dan had hij waarschijnlijk niet gedronken. Ik loop naar hem toe terwijl ik aan mijn haar weer terug werd getrokken, als ik probeer te zien wie me zo durft aan te raken zie ik dat het de zelfde jongen is die me net wegduwde.
'Ga je hem nu ook slaan lelijke hoer,' dat was de trigger. Niet alleen bij mij maar ook bij Jonas, hij besprong de jongen woest en sloeg zo hard dat ik hem niet eens kon wegtrekken.

De muziek bleef maar doordreunen en meerde mensen wilde Jonas wegtrekken, maar zijn vuist raakte de jongen zijn gezicht, elke keer weer.
Bloed dat ondertussen al aan zijn handen zat, het bloed dat uit de neus en de mond van de jongen stroomde.
Ik gooi mezelf op Jonas maar hij duwt me weg.

Wie is dit?

'JONAS KAPPEN NU!' gil ik, dan komt Marco hij trekt me weg. Ik stribbel tegn, uit hoop dat hij me los laat maar nee. Dan loopt Thomas rustig naar Jonas en neemt hem snel in een houtgreep wat me deed verbazen, de jongen lijkt niet sterk maar dit ging gemakkelijk. Waarom luisterde Jonas niet naar mij?

Thomas fluisterd hem wat in zijn oor en dan.

Kalm. De jongen is kalm, alsof er niets aan de hand was, maar zelf was ik nog altijd van streek. Ik klam mezelf vast aan Marco en huil. 'Shit,' sist hij dan. Ik kijk op, 'Geen wonder dat er geen beveiligers kwamen, ze hebben de politie gebelt..' legt hij zichzelf uit. Ik piepte uit paniek en maakte mezelf los van hem, omdat hij was afgeleid ko ik er makkelijk vandoor en liep ik snel naar Jonas, hij stribbelde niet tegen toen hij in de boeien werd geslagen maar ik kon enkel niet helder nadenken.

Dit was wel het laatste wat ik van Jonas had verwacht. Eigenlijk niet eens, waarom was hij al zo snel boos? Waarom vertrouwde hij me niet toen ik zei dat ik niets met Marco zou doen, waarom was hij hier ladderzat?

Dit was officieel mijn slechste dag ooit.

Eers Jonas en ik die ruzie kregen, Thomas die met anderen intens aan het dansen was. Een jongen dienme aanviel waardoor Jonas door het lint ging. en nu, Jonas word in de boeien geslagen omdat de bewakers hier gruwelijk laf zijn. Idioten.

Jonas durfde me niet aan te kijken, met een opgeheven hoofd staarde hij voor zich uit terwijl ze naar de uitgang liepen.

Waarom kon ik niet zo'n simpel leventje als de teletubbies hebben. Enkel uit dat kut hol te lopen en later weer naar binnen om pudding te eten.
Ik zucht en voel Marco zijn arm over mijn schouder heen gaan. Ik zocht naar zijn ogen maar hij keek Thomas furieus aan.

Jonas. VOLTOOIDWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu