5.Vijf.

1.7K 82 5
                                    

'ETHAN NEE!' hij had me over zijn schouder gegooit en naar de badkamer gebracht. 'Als je het doet doe dan warm water alsjeblieft,' zei ik liefjes. Samen stonden we nou onder de douche kop en Ethan draaide de kraan aan.

Ik kreeg rillingen en gilde toen de koude stralen mijn rug raakte.

(...)

'Serieus Allyson,'.

Ik lag met mijn armen gespreid op het bed, ik was helemaal doorweekt en om bij Ethan zonder ondergoed te slapen was ik mooi niet van plan dus ja, dan maar zo.
'Prima, slaaplekker.' Ik maakte plaats en Ethan kwam naast me liggen. Even keken we elkaar aan maar ik ging op mijn zij liggen. Ik ben van Jonas, verder niemand.
Ik sloot mijn ogen en zag zijn donkerblonde haar, olijfgroene ogen en prefecte kaaklijn voor me..

Wacht.. wat?

(...)

'Heb jij les?' Ethan keek me aan met een verbaasde blik en nam een hap van zijn appel.
'Ja, maar daar ga ik niet heen. Ik wil een eigen kamer hebben en snel, maakt me niet uit hoeveel het kost,'.
'Hm.' - 'Wat Hm?'

Hij nam nog een hap van zijn appel en wees naar mij toe. Ik haalde een wenkbrauw op en keek hem even raar aan. 'Wat?!' Zei ik gefrustreerd.
'Volgens mij betalen die rijke ouders van je altijd alles,' merkte hij op.
'Dat is niet waar!' Siste ik terug, 'Oh nee? Hoe betaal je deze studie dan, hoe heb je je macbook betaalt, wat deed je voor werk om zoveel te verdienen?' Kaatste hij terug.
Ik keek hem vol walging aan, 'Wat is je punt Booker?'.

'Dat je liegt, ik wil alleen maar toe geeft,'.

'Néé er is niks om toe te geven.' En nog een leugen die ik vertelt heb, ik wil hem geen gelijk geven nooit niet.
'Ik moet gaan, dag.' Ik stond op van de kruk en opende de deur, 'Zeg Ally.' Ik trok mijn hoofd nog even om het hoekje en keek hem vragend aan.
'Dat van gister van dat fuckboy van jou,' ik maakte een beweging met mijn hand dat hij op moest schieten.
'Elke "Fuckboy" heeft een zachte kant je moet het alleen zien te vinden.' Hij gaf me een knipoog nadat hij dit zei wat mij de ogen ten hemel liet slaan.
'Daag ethan!' - 'Dag Allyson.'

(...)

'Grapje zeker..' mijn mond was voor mijn gevoel zo ver open gevallen dat er twee olifanten door pasten. 'Dus ik heb die idiote keuken zogenaamd in de fik gestoken, ik? Wat een achterlijke..' ik haalde mijn handen door mijn haar en stond op van de stoel.
'Hoe wil ik die keuken in brand hebben laten vliegen als ik slaap!' De man opende zijn mond om een verklaring af te kunnen leggen maar ik snoerde hem de mond al door mijn vinger op zijn mond te leggen. 'Waag het niet om nu met het slappe excuses aan te komen van slaapwandelen want beste man, in mijn 19 jaren dat ik hier leef heb ik dat nooit gedaan! Ik was thuis gekomen jas op gehangen tas naast me gezet daarna ben ik achter mijn pc gekropen aan de eettafel en ik was in slaap gevallen, Jennifer had mij wakker gemaakt en ik kon de brandweer bellen omdat zij in shock was!' Zei ik wat luider ik schraapte mijn keel, mond vol woorden.
'Ik begrijp het mevrouw Stace,' - 'Wat? Dat ik het niet heb gedaan? Ik kom hier alleen om te vragen voor een nieuw appartement omdat het levensgevaarlijk is om met dat mens in een ruimte te zijn dan vooral de keuken!'.

'Je krijgt een nieuw appartement als je genoeg geld hebt.' Ik proeste het uit van het lachen, 'En alles wat ik nu verloren heb dan? Dat word verzekerd hoop ik, misschien dan wel niet door u maar wel door Jennifer!' Ik was bijna buiten adem, alsof ik hier een debat hield met perkamentus, zonder die belachelijke baard dan. Maar hij leek er echt op.

'Wij zorgen ervoor dat jij een nieuwe kamer krijgt met een kamergenoot die..' - 'Na ah, nee neee never nooit, geen kamergenoot meer.' Hij rolde zijn ogen en zuchtte, 'Prima, maar Allyson voor die kamer moet je werken dus je krijgt een baantje, er is een nieuwe smoothirbar ze zoeken nog werknemers.' Ik klapte in mijn handen en hing half over de bureau heen, gaf de man een kus op zijn wang en omhelsde hem.
'Bedankt perkamentus dat je me niet richting moordneigingen leid!'.

Ik beende vrolijk het kantoor uit met een reusachtige glimlach.

'Hé! Kijk eens uit wil je?!' Ik probeerde mijn evenwicht te houden maar dat lukte me niet, ik viel naar achter en keek met vuur in mijn ogen naar de jongen.

Weer viel mijn mond open en keek ik hem bewonderend aan, hij stak zijn hand uit en hielp me overeind.

Ik keek in zijn olijfgroene ogen, bekeek zijn perfecte kaaklijn en zijn lichtbruine haar. Alleen het haar was anders maar dit is precies hoe ik hem voor me zie.
'Jonas..' fluisterde ik onhoorbaar.
De jongen keek me verbaast aan en bestudeerde me, alleen deed hij dat met een gezicht waarvan je denkt dat hij een spook gezien had.

*

Komende twee dagen upload ik even niet van 'Jonas', dan ben ik namelijk bezig met vooruit schrijven en 'No shit sherlock'

X

Jonas. VOLTOOIDWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu