2. Twee.

2.3K 96 7
                                    

Ik stak mijn sleutel in het sleutelgat en draaide er een kwartslag mee, met de hand waarmee ik een beker warme chocolademelk vasthield duwde ik de klink naar beneden en stapte ik mijn kamer binnen. 'Hé meid!' Ik hield snel mijn arm omhoog waarmee ik de chocolademelk vasthield en niet veel later vloog Jenni me om de nek.
'Hey,' zei ik zwakjes en keek naar de paar dozen die in de woongedeelte stonden. 'Wat ben je van plan?'.
Jenni stapte achteruit en keek me met een grijns aan, 'Ik wil het appartement een beetje op pimpen, en mijn kamer, en de jouwe,' ik verstond het laatste niet zo goed dus keek ik even moeilijk, 'Sorry wat was dat?' Ik stak mijn hoofd een beetje naar voor en haalde het haar voor mijn oor weg. 'En de jouwe,' herhaalde ze.

Ik lachte maar stopte al snel toen Jenni niet mee lachte, 'Sorry Sugar maar mijn kamer blijft zoals hij nu is, je mag met het appartement doen wat je wilt zolang het maar geen... Stripclub word oké?'
Jenni mompelde nog wat en keerde me de rug toe, ik liet een zucht over mijn lippen glijden en zette de beker op de tafel neer en mijn tas op de stoel, daarna knoopte ik mijn jas rustig open en hing die op aan de kapstok.
Mijn hand greep de rugleuning van de eettafel stoel vast en schoof die zo naar achter dat ik plaats kon nemen.
Direct na ik zat pakte ik mijn macbook uit mijn tas en klapte hem open. Mijn vingers gleden over het toetsenbord en met mijn pink zette ik de pc aan.
'Weetje ally, als ik het appartment in een stripclub zou veranderen vind je misschien nog wel eens een vriend,' onderbrak Jenni de stilte.
Ik rolde mijn ogen en toetste mijn wachtwoord in, 'Waar ga jij je verhaal over doen Jenni?' Besloot ik te vragen om het onderwerp te veranderen.

'Die opdracht van Stanford?' - 'Jup,'.

'Oh ik weet het niet, misschien een verleidelijke hint.' Giechelde ze.
Nogmaals rolde ik mijn ogen, deze vrouw maakt mijn hoofd moe. Ik zou wel kunnen vragen Waarom draait alles om seks bij jou? Maar het antwoord dat ik zal krijgen zal Ik ben jong, nu kan het nog! Zijn.
Ik en Jenni verscheelde veel, ik was koppig, humorloos, dromerig en Jenni? Jenni was net een enthousiaste hond die elke dag een koekje krijgt rond de zelfde tijd.
Maar soms bewonderde ik Jenni, ze trok er niks van aan wat andere dachten, was mooi strak buikje, stijl lang blond haar. En dan ik, licht bruin haar tot aan mijn midden rug, meestal wijde kleding met daaronder jeans en sneakers, ik deed soms een jurkje aan maar tijdens school dagen liep ik er het liefst bij als een zwerver. En een strak buikje heb ik niet, ik ben trots dat ik überhaupt een buikje heb ik kon eten wat ik wil en kwam niet aan, mijn moeder dacht altijd dat ik een lintworm had maar ik had gewoon een snelle verbranding.

Ik opende word en bleef even naar het beeld staren, ik nam nog even een slok van de chocolademelk en beet daarna kort op mijn lip, een roman leel me geen slecht idee, maar goed in een romantisch verhaal schrijven was ik totaal niet aangezien ik geen romantische ervaringen heb.
Maar eens is de eerste keer toch? En anders gebruik ik de verhalen van Jenni lekker, die heeft altijd genoeg te vertellen met haar spannende avonturen.

(...)

Ik keek naar de klok, 1 uur in de nacht. Nog steeds met de Macbook opengeslagen keek ik geïrriteerd naar het woordje 'Ze', ik kreunde van vermoeidheid en liet mijn hoofd op mijn armen rusten op de tafel. Bij elke opdracht die ik krijg kon ik de ideeën zo uit mijn duim zuigen, maar nu, nu ik een keer een roman wilde schrijven lukte mij het niet. 'Hé Ally,' ik keek op recht in de ogen van Jenni, ik was vergeten dat ze hier was maar het zag ernaar uit dat ze gewoon al die tijd in haar bed gelegen had.

Ik liet mijn ogen over het woongedeelte glijden en het enigste wat verplaatst was wan één doos.
'Hoe schrijf jij een roman Jen?' Besloot ik maar te vragen, 'Tja, ervaring, films, boeken, weet je Ally je moet gewoon schrijven en niet nadenken.'
Ik trok mijn mond tot een horizontale streep, 'Zo heb je geen houvast,' zei ik kalm.

Nonchalant haalde Jenni haar schouders op, 'Gewoon een paar notities erbij maken en zo kom je al ver, ik doe het zovaak Trust me babe.'
Ze slofte met haar pantoffels naar me toe gaf me een kus op de wang en gaf ook nog even een schouderklopje.
'Slaaplekker Griezel,' en ze beende naar haar kamer toe.
Ik strekte mezelf uit en liet mijn handen weer even boven mijn toetsenbord zweven, een geërgerde zucht verliet mijn mond en ik pakte de beker chocolademelk vast en zette de beker aan mijn lip.

Ik nam een nipje en spuugde het al gelijk uit, ik stak mijn tong naar buiten van walging en bestuurde de beker even.
'Natuurlijk is hij niet warm meer, idioot,' siste ik mezelf toe.
Ik stond op en goot de inhoud in de gootsteen.

'Zit me goed mee vandaag joh,' de sarcasme was haast van me af te lezen.

*

Jonas. VOLTOOIDWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu