1. Proloog.

3.2K 106 6
                                    

Ik gaapte en knipperde een paar keer zodat de tranen uit mijn oogleden zouden verdwijnen.
Ik liet mijn blik maar buiten glijden, naar de mede studenten die rustig over het plein liepen, koffie dronken of bezig waren met hun huiswerk.
Ik kon me niet goed focussen op de les, afgelopen nacht kon ik niet slapen omdat Jenni druk bezig was met haar slachtoffer.
'Allyson, focus alsjeblieft,' ik keek verward op, meneer Stanford keek me met een doordringende blik aan en gaf daarna snel een knipoog.
De meeste meiden uit mijn klas zouden voor hem smelten maar ik? Ik was een uitzondering, ik walgde van hem al was hij niet lelijk en vrij jong. 26 als ik me niet vergis, ik besloot nog even om me op Jenni te richten die met twee duimen omhoog mij grijnzend aan zat te kijken. Ze hoopt erop dat ik een keer toegeef en een vurige relatie met mijn docent aan ga. Maar dat aanbod sla ik liever af, van mij mag Jenni hem wel hebben.

Ik vraag me af, denken mensen er wel bij na als ze een jong persoon aan nemen? Sommige uit mijn klas zijn rond de 20 á 22 weinig leeftijds verschil vergeleken met mij of overdrijf ik? Ik was de jongste, niet de enigste die 19 was maar wel de jongste met de datum.
'Allyson!' Nu schrok ik wel op, de helft van de klas was al verdwenen en de rest probeerden hun boeken in de tas te krijgen.
Ik deed het zelfde maar toen ik weg wilde lopen stond Stanford voor mijn neus hij hield me een A4 toe met tekst erop, 'Wat is dit?' Vroeg ik zacht.
'Ik wil dat je volgende week een verhaal bij me inleverd met 16 hoofdstukken, op dit blad staan de gegevens waar het verhaal zich aan moet houden verder mag je het zelf weten,' legde hij me uit.
Ik knikte en deed het blad in mijn tas, ik keek Stanford even aan en lachde even flauw en liep het lokaal uit.
De rillingen kreeg ik van die vent.
Ik liet mezelf tegen de dichtstbijzijnde muur aan leunen en haalde het blad zo weer tevoorschijn en las het een paar keer door.

16 Hoofdstukken.

- Deze opdracht telt mee voor je examens.
- Het moet uiterlijk 17 Februari ingeleverd zijn.
- Dit verhaal mag geen niet bestaande dingen bevatten.
-Het verhaal moet zich in deze tijd afspelen.

Ik beet op mijn lip en frommelde het papiertje op, zo stopte ik hem terug in mijn schouder tas en liep ik verder door de gangen die ondertussen al leeg waren.

*

Jonas.

Jonas. VOLTOOIDWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu