♣Kırk İkinci Bölüm♣

18K 1.1K 63
                                    


Öğlen olanlarla Rüzgar'ı kardeşinin yanına bırakıp eve dönmüştüm. Bartu'da uykusu geldiğini söylerek odasına çekilmişti. Herkes bir kenara dağılınca ben de kendi odamın terasına çıktım. Elimde tutuğum telefonun rehberini açıp Kaan'ın üzerine tıkladım. Bu olanları öğrenmeliydim.

Kaan Aranıyor...

"Kaan dostum naber?" Kaan benim telefon numara işleriyle ilgilenirdi. Kaan'la konuşurken kulaklığı takmış Rüzgar'ın telefonundan çektiğim fotoğrafı açmıştım.

"Rüya Hanım beni ararmıydınız? Hadi ver bakıyım numarayı." Kaan'nın tribiyle gülümsedim.  Çok konuşan ve iğrenç espirilere sahip biriydi Kaan aramamın nedeni belliydi.

"Şu numarayı araştırsana. 053******36" Söylediğim numara hafızamda bir yerde sanki gizleniyordu ya da beynimin bana oynadığı saçma  bir oyun.

Kaan telefonun ardından kahkahalar attı. Aklına yine hangi espiri geldi? Bu kahkaha can güvenliğiniz için telefonu kapatın kahkahasıydı.

"Rüya beni işletemezsin bu benim telefon numaram." Kaan'nın söyledikleriyle nereden tanıdık olduğunu anladım. Peki Rüzgar Kaan'ı nerden tanıyor? Nasıl olur da benim babamın sadece bana çalışmasını emrettiği adam Rüzgar'ın istediğini getirir?

"Rüzgar'ı nereden tanıyorsun Kaan?" Rüzgar'ın benden çevirdiği gizli işlerde kendini ele vermeye başarmıştı ve bu işte Kaan da vardı. Kaan soruma cevap vermeyip sessiz kalmayı tercih etmişti.

"..Kaan, Rüzgar'ı nereden tanıyorsun? Onun işleriyle neden ilgileniyorsun?" Kaan bu sefer titrek sesiyle konuştu.

"Söyleyemem Rüya yoksa.." Kestiği cümleyi bitirmesi için bağırdım. Her şeyi tek tek söylemem mi lazım?

"Bitir şu cümleni." Titrek çıkan ses tonunu tekrar duydum. Bu sefer daha güçlü çıkıyordu.

"Rüya yarın bizim eve gel, zamanı geldi herşeyin." Neyin zamanı geldi, Rüzgar kim? Kaan ne biliyor? Neden benden sakladı? Bir Emre, Kuzey vakasından sonra Rüzgar vakası mı yaşayacaktım?

Aklımdaki sorular susmazken Kaan telefonu kapatmıştı. Sabahı bekleyemezdim ama şimdi de onlara gidemeyecek kadar yorgundum.

"Uyumalısın Rüya." Bartu arkadan bana seslenince esnemeye başladım.

"Beni mi dinliyordun?" Esnememe karışan sözcükleri Bartu anlamış kafasını olumsuzca sallamıştı.

"..Cenk ne zaman gelecek?" Yatağıma doğru attığım küçük adımlarla yatağıma kavuşmuştum. Bartu'nun kardeşi benim de kardeşim sayılırdı ki şuan benim konuyu konuşmamak için soruyu ona çevirmiştim.

"Cenk dediğim gibi bir ayda gelir ama onun işi belli olmaz prenses." Bartu üzerimi örtüp saçlarımdan öptü. Kraliçe, prenses ne kadar basitler ve yapay. Ama sürekli bunları duyuyordum.

"..İyi uykular." Gözlerimi yumdum bende mırıldandım.

"İyi geceler." Bartu kapıyı kapadığında gittiğini anlayıp gözlerimi araladım. Gözlerim karanlığa alışırken Aleyna'yı aradım.

Aleyna Aranıyor...

Telefon bir kaç defa çaldığında sonunda Aleyna'nın sesini duydum.

"Aleyna?" İkimizinde sesinden uyku akıyordu. Kısık çıkan sesimizi birbirimize ulaştırmaya çalışıyorduk.

"Efendim Rüya abla." Gece gece bunca yaşamışlara rağmen Rüzgar yüzünden kızı rahatsız etmiştim ama bu sorunu bir an çözmeliydim.

"Aleyna abin evde mi?" Rüzgar'ın bir şey karıştırmadığından emin olmalıydım yoksa uyuyamam.

Bayan Mafya  (BİTTİ.)Where stories live. Discover now