49. Bölüm: Dügün ve Cenaze

1.5K 57 33
                                    

         DERIN HANZADE

    Avazim ciktigi kadar bagirmak istiyordum. Bunun yerine moda evinin kabarik pembe koltuklarina hirsla oturdum. Tanrim sen aklima mukayet ol. Biraz daha bu deliligin icinde kalirsam akil sagligimi kaybedecigime emindim.

    Leyla, elbise görünümlü gelinliginin dantel uclarini begenmemis ve bu yüzden gelinligi tasarlayan kadini hasliyordu. Mehves hanim ona sakin olmasini söylerken bir yandan da inceden inceden tasarimciya laf sokmaktan geri kalmiyordu. Bir yandan da Ahu'ya Ela'yi bulmasi icin komutlar veriyordu.

    Zavalli Ahu, elinde telefonla moda evinin icinde turluyordu. "Üzgünüm bayanlar ama Ela'ya ulasamiyorum. Benden bu kadar." diyip yanima oturdu. Yorgun bir sekilde nefesini disari verisini izledim. "Su dügün zirvaliklari bitsin artik."

    "Ahu." Leyla onaylamaz bir ifadeyle basini salladi.

    "Nereye kayboldu bu kiz? Elbise provasi oldugunu söylemediniz mi?" diye sordu Mehves hanim. Sonra sinirli bakislarini Azra'ya cevirdi.

    Ahu'yla ayni anda biz de kafamizi cevirdik.

    Gözünde günes gözlükleri, kulaginda kulakliklariyla öbür koltukta uzanmis müzik dinliyordu. Bir yandan da elindeki sampanya kadehinden buz gibi sampanyasini yudumluyor ve ritim tutuyordu. Hani su dünya yansa fark etmez tabiri vardir ya iste tam da su an Azra'yi tanimliyordu.

    "Idolümsün Azra." Ahu'ya göz kirpip kikirdamaya basladim.

    Mehves hanim sinirli bir sekilde Azra'nin yanina gelip kulagindaki kulakligi cekti. Azra parmaginin ucuyla gözlügünü asagi kaydirip annesine bakti. "Evet."

    "Güneslenmeye mi geldin? Cikar su gözlügü."

    Gözlügü geri itip, daha rahat bir pozisyona gecti. "Sinirlendigin zaman gözlerinden kirmizi isik cikiyor, Mehves hanim. Bu da gözlerimi rahatsiz ediyor."

    "Kulakliklar da annemin sesini bastirmak icin heralde." dedi Ahu ve kahkaha atti.

    Mehves hanim Ahu'ya kisa bir bakis atip Leyla'nin yanina yürüdü. "Isleri zorlastirmak yerine biraz yardimci olsaniz bu zirvalik diye tabir ettiginiz seyler daha cabuk biterdi."

    Leyla, gelinliginden duydugu memnuniyetsizligi anlatmaya devam ederken Mehves hanim kumasin dikislerini incelemeye basladi.

    "Biz geldik."

    "Sonunda!" Maya'nin sesini duyunca hemen ayaga kalkip boynuna sarildim. "Lütfen buradan kacmak icin bir bahane bul." diye fisildadim kulagina yalvararak.

    Candan abla bana gülümseyip Leyla'larin yanina gitti. "Hersey yolunda mi?"

Tesadüf Serisi 2: GÜNAHKAR SEYLERWhere stories live. Discover now