47. Bölüm: Bekar Kizlar Gecesi

1.7K 66 171
                                    

      ARYA ÖNAL

    Uzandigim koltuga iyice yayilmis, tam uykuya dalmak üzereyken odanin hizla acilan kapi sesine gözlerimi actim.

    "Önal, hadi zipla bakalim; kizlar gecesi yapiyoruz." Derin, odanin icinde rüzgar gibi esti. Bart'in kucagina uzattigim bacaklarimi cekistirerek koltuktan indirdi, sonra hizini alamayip beni de omuzlarimdan cekistirmeye basladi. "Aman Arya ya!" Bikkinlikle nefesini birakti. "Kalksana kizim!"

    "Ya biraksana beni, yaticam." diye mirildandim.

    "Yatmak yok, kizlarla disari cikiyoruz."

    "Hangi kizlarla?" diye sordu, Bartu. Benim aksime o coktan koltuktan kalkmisti bile. Ictigi o kadar alkole ragmen zipkin gibi dikilmisti ayaga.

    Derin, beni kaldirma mücadelesine devam ederken Bartu'ya gicik olmus bir ifadeyle bakti. "Maya ve Ahu'yla. Bekar kizlar gecesi yapmaya karar verdik."

    "Maya bekar degil." Bartu dislerinin arasindan konusmustu.

    Derin abartili bir saskinlik ifadesine büründü. "Gercekten mi?" Sonra bana döndü. "Sen de duydun mu, Arya?"

    Bartu, Derin'i kolundan tutup sarsinca artik gercekten kalkma vaktimin geldigini anladim.

    "Maya mi söyledi bunu?" diye sordu, Bartu.

    Derin, önce kolunu tutan ele sonra Bart'in yüzüne bakti. "Önce o kolunu cek." Bartu, yüzünü burusturarak geri cekildi. "Hayir söylemedi ama söylemesine gerek yok, benim akli kit kardesim. Ayrildiginiz gayet acik."

    Bartu dislerini sikarak konusmaya basladi. "Maya'dan asla ayrilmam!"

    "Bunu Maya biliyor mu peki?" diye sordu, Derin.

    "Ayy yeter! Aksam aksam hic cekilmiyorsunuz." diyerek araya girdim. "Madem disari cikiyoruz, burada laf yaristiracagina odana git hazirlanmaya basla." Elimi Bartu'nun koluna koyup, göz temasi kurdum. "Sen de iyice düsün kararini ver. Maya'dan uzak durabiliyor musun, yoksa duramiyor musun? Ki bence cevabi cok acik da... hadi neyse. Bu konuyu daha sonra tekrar konusacagiz. Hadi yürü Derin!" Derin'in koluna girip, Bart'in odasindan cikip, onun odasina girdik.

    "Hangi konuyu?" diye sordu, Derin. Ee tabii burnu kokuyu almisti.

    "Bosver, sonra anlatirim." diyerek gecistirdim. "Söyle bakalim, nereye gidiyoruz?"

    "Maya aradi az önce, Ahu'yla disari cikmaya karar vermisler; bizi de cagirdi. Ve tabi ki kalbi kirik Maya'cigimi kiramadim." Sinirle kaslarini catti. "Bart tam bir öküz! Hic bir sebep yokken kiza yaptigi seye bakar misin?"

    "Anlamadan dinlemeden yargilama. Bart'in Maya'ya gercekten asik olduguna artik yüzde yüz eminim. O sadece onu korumaya calisiyor."

Tesadüf Serisi 2: GÜNAHKAR SEYLERWhere stories live. Discover now