Çözülüş

265 35 2
                                    

YENİ BÖLÜM

Demek tüm evren Doktor'dan besleniyordu. Peki o halde Spark nasıl gerçek oluyordu? Bir saniye sonra Spark bayıldı. Vücudu tüm olanlara yeni tepki veriyordu. Master'ı canlandırma girişimi bedenini yormuştu, bir de zihin okumak bayılmak için yeterli bir sebepti. Spark kendine gelene kadar Sema da Anna da her şeyi anlatmıştı artık. Anna Spark'In vaadinin gerçek bir Cryovolcano Kraliçesi olmasını sağlamak olduğunu söyledikten sonra, Doktor daha fazla dayanamadı ve Amy görünümündeki Anna'ya sarıldı.
Anna ne olduğunu anlamamıştı. Doktor'un ona bakışında bir değişiklik vardı. Eski bir dostu görmüş gibi... Çok eski bir dostu görmüş gibi... Doktor Master'In kurduğu düzeneği anladığında birkaç şeyi çözmüş gibiydi. Spark da dahil olmak üzere odadakilerle paylaştı.

-Spark. Derin uykudayken, bir ara uyanacak gibi olmuş. Fakat sonra tekrar uyutulmuş. Bunun nedeni Master'ın diğer Zaman Lordlarıyla dönüşü olmalı. Ancak neden uyanamamış kısmına gelince... bu benimle ilgili. Rejenerasyon geçirdim. Bu da makinenin beni tanıyamamasına neden oldu. Master makineyi Dünya'da yaptırmış olmalı. Bu yüzden beni bir Zaman Lordu gördüğünde tanıyacağı şekilde değil, fiziki görünüşümle kodlamış olmalı. Ben rejenerasyon geçirince fiziki görünüşüm değişti ve Spark tekrar uykuya daldı.


Spark sıkılmış gibiydi. Şuan Doktor'u öldürmek daha cazip geliyor olmalıydı.

-Bu kadarını biz de biliyorduk. Gerçekten uyanma nedenim ne?

Doktor iç çekti.

-Bu yüzüm.
-Daha açık anlatsan?

Anna araya girdi.

-Rejenerasyon geçirince yüzün değişmiş olmalı, bu yüzün değil önceki rejenerasyonlarından birini tanıyor olmalı.
-Hayır, bunu tanıyor.

Sema da sıkılmıştı.

-Doktor rica ediyorum. Senin hayal ürünün olabilirim ama ne dediğini ben de anlamıyorum.

-Tamam. İyi dinleyin. Bu 10. Yüzüm. Spark bu yüzü tanıyordu.Rejenerasyon geçirip 11.yüzüme kavuşunca uyanamadı. Ancak, daha sonra 11'in yaptığı bir ziyaret beni ayağa kaldırdı.

-Nasıl bir ziyaret?

-O kısma bir türle ulaşamıyorum. Sanırım, "Beyaz Boşluk" bizim için en ideal yer.

-Ne için ideal?

-Çıkış için.

Spark iç çekti. Anlaşılan Doktor'la anlaşma yapması gerekecekti. Doktor'un düşünceleri zihninde dolaşıyordu.

"Sema yok olacak. Spark kalacak. Peki Amelia? Sparkla olan bağı yeterince güçlü mü? Ya burdan çıkınca ulaştığımız yer tahmin ettiğim yer olursa? O zaman ne yapacağım?"

Spark sormamak için dirense de, bu adamla iş birliği yapacaksa sormalıydı.

-Neresi olursa?

Doktor gözlerini devirdi. Bu hiçbir şey saklamamaya karar verdiğinin göstergesiydi.

-Benim burda olmama neden olan şey... 11'in anılarına ulaşmış olması olmalı. Yani benim zaman çizgimin içine düşebiliriz.
-Amelia kim?
-Anna...

Spark anlamıştı ancak Anna anlamamıştı. Doktor her şeyi anlattı. Amelia ile tanışmasından, kaybedişine kadar. 11in anıları onda da vardı artık. Ancak son anı silinmiş gibiydi.

Onu hayata döndüren güç yalnızca 11 değildi. Aynı zamanda Tardis idi. Döndükten sonra Tardis'e gitmiş olmalıydı. Ve Tardis de onu korumak için koskoca bir evren yaratmıştı. Bütün gücünü buna adamıştı Tardis. Bu yolculukta en çok korktuğu şey Tardis içindi. Ona bir şey olur muydu?

Devam Edecek...

GENÇLER açıklıyorum :

Spark kara deliğin altında eğitim gördü. Ancak onun uyandırılması için Master'ın ölmesi gerekiyordu. Master öldü ama bu kez de Doktor rejenerasyon geçirip yeni bir bedene girdi. Spark aynı zamanda Doktor'a da bağlıydı. Bu yüzden sonsuz uykuya mahkum oldu.

Uyandırılma nedeni ise bambaşka bir olay. 11 kendi zaman çizgisine atladığında (7.sezon finali) rejenerasyonlarından 10. yüzü de hayat buldu. Tardis de Doktor'u korumak için Doktor'un anılarından beslenen bu evreni yarattı

Sorularınız bekliyorum.

Doctor, Who Am I? | Türkçe | DWHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin