2.Sezon- Beyaz Boşluk

129 16 9
                                    

1K'nın şerefine! Bölümleri erken getirmeye çalışacağım her gün bir bölüm olmasa da :) Ve evet 1.sezondaki bir bölümle aynı adı taşıyor. Sadece bir gönderme çok takılmayın :D


Öncesinde...

Luke'un düşünceleri çark halinde çalışmaya başladı. Her bir düşünce bir başka düşünceyi getirdi. Dizili olan tüm domino taşları devrildiğinde ortaya çıkan resim hiç hoş olmamıştı.

-Spark'ın zihnini karıştırıyor.

...

Spark bir an için merdivenleri ne zaman çıktığını anımsayamadı. Ama zerre umursamadan yatağın içine girdi. Hamileliğin kötü yanlarından biri unutkanlığın üst seviyeye ulaşması olmalıydı.

...

-Doktor? Başka şansımız olmayabilir. Yapacak mıyız?

Doktor kafasını salladı. Kaybedecek neyi kalmıştı ki?

-Yap.

BEYAZ BOŞLUK / YENİ BÖLÜM 

Mary araya girdi.

-Önce halletmemiz gereken başka bir şey var.

Hem Luke hem Doktor aynı anda merakla Mary'e döndüler. Yüzündeki ifadeyi gören Luke neden bahsettiğini anlamıştı. Bu durumdan çok da hoşnut gözükmüyordu.

Mary omuz silkerek kaçınılmaz olanı söyledi.

-Önce taht töreni yapmamız gerekiyor.

Doktor şu durumda böyle bir şeyi teklif etmiş olduklarına inanamayarak araya girdi.

-Bence taç giymeni biraz erteleyebiliriz.

Doktor her ne kadar ses tonunu sakin tutmaya çalışsa da, siniri sesine rastlamıştı. Mary de benzer bir ses tonuyla yanıt verdi.

-Hayır. Erteleyemeyiz. Ben bir Kraliçeyim, Doktor. Üstelik uzun zamandır gezegenine uğramamış bir kraliçe. Eğer taht törenini hemen yapıp güven tazelemezsem, annemin eline koz vermiş olurum. Ki şuan da tek amacının ordu toplamak olduğuna eminim. Eğer halka kendimi göstermezsem, o orduyu toplaması çok daha kolay olur. Kraliçelerini görmeleri gerekiyor. Hem de bir an önce.

Luke düşünceli ve çaresiz bir ifadeye bürünmüştü. Mary'nin haklı olduğunu görebiliyordu ve başka bir çıkış yolu bulamadığından çaresiz hissediyordu.

-Haklı. Doktor, bunu erteleyemeyiz. Tahta geçtiğini ilan etmeden tekrar gezegenden ayrılması kontrolü kaybetmesine neden olur. Yalnız annemin gezegeni ele geçirmesi değil mesele. Tüm halk ve gezegen taht kavgasında zayıf düşer. Ve eğer Dylan bu zayıflık anından faydalanmaya kalkışırsa... Çok fazla güçlenir. Artık onu durdurmak için savaşmak bir yana, bize bulaşmasın diye saklanmak zorunda kalırız. Bütün bir gezegeni öylece bırakıp gidemeyiz, Doktor. Bu taç törenini yapmamız gerek.

Doktor çaresizlikle kafasını salladı.

-Mümkün olduğunca çabuk yapın.

***(medyada taç töreninden Mary'i görebilirsiniz.)

Birkaç saat içinde alelacele hazırlanan taht töreni, herkesin gergin bakışları arasında ilerliyordu. Luke ve Mary tahta doğru ilerlerken Doktor zamanın hızla geçmesini izliyordu. Yaptıkları şeyin zaman kaybından başka bir şey olmadığına emin olsa da, başka gezegenlerin geleneklerine saygı duyması gerektiğini biliyordu. Ama tabii bu gerilmesine engel olmuyordu.

Doctor, Who Am I? | Türkçe | DWHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin