2.Sezon- FİNAL

270 20 19
                                    

 Öncesinde

Bebek bir anda ona bakmayı kesip uyumaya başladı, olağanüstü büyüme hızıyla birlikte.

Doktor şaşkınlıkla bebeğe bakıyordu bu sefer.

"Sen yaptın."

Dedi.

Bebek onun duygularını kat be kat çoğaltıp yolluyordu ona. Duygu temelde Doktor tarafından üretilmiş olsa da henüz yeni doğmuş –ya da 2 yaşında- olan bir bebek tarafından duygu yoğunluğu kontrol ediliyordu.

Kim bilir büyüdüğünde ne yapacaktı?

***

Dylan konuşmaya başladı.

"Spark'ı hemen uykuya geri yollayın."

İsteği kısa ve netti. Ama bunu yapmayacakları yüzlerinden okunuyordu. Gerginliği de bu yüzdendi ya! Mary bakışlarında soğuk ve emin bir kraliçe taşıyarak yanıtladı onu.

"Onu senin eline geri vermeyeceğiz."

"Şuan ne yaptığınız hakkında hiçbir fikriniz yok. Sadece bana güvenmelisiniz. Luke lütfen!"

Mary soğukkanlılığını daha fazla koruyamadan araya girdi.

"Senin yüzünden Spark'ı kaybetmicem. Hele bebeği alabileceğini düşünme bile! Onunla ilgili ne gibi kötülük planların vardı bilmiyorum ama o artık benim himayemde. Önce beni geçmen gerekecek!"

"Bunu yapmamı istemezsin."

"Asıl ellerime doğan bebeği aldığını görmek istemem."

"Mary bebeğin bu dünyada... Bekle, ne?!? Bebek doğdu mu?!?"

Mary kraliçe ses tonuna geri döndü.

"Ve sen onu asla göremeyeceksin."

"Kahretsin! Kahre-"

Dylan'ın küfür ve isyanları sis içinde kaybolurken Luke ve Mary kendine geldi. Luke elini Mary'nin elinin üstüne koydu.

"Beni geçmesine izin vermicem."

Mary başını istemeyerek de olsa aşağı yukarı salladı. Şuan Dylan'ın ölüm emrini imzaladığının farkındaydı.

FİNAL

Mary ve Luke Tardis'in dışında kendilerine geldiklerinden beri tetikte ve gergin bir şekilde etrafı kolaçan ediyorlardı. Dylan ne zaman ortaya çıkacaktı, bir türlü kestiremiyorlardı. Daha da can sıkıcı olan Dylan'ın ne planladığını bir türlü anlayamadıkları gerçeğiydi. Ne yapacağını, ne yapmak istediğini bir türlü anlayamıyorlardı.

***

Spark beyaz bulutların içinde çeşitli anılarla birlikte rüyaların arasında dolaşıyordu. Bir an evvel uyanması gerektiğini bilse de nedenini bir türlü anımsayamıyordu. Siniri bozansa uyanmayı bile becerememesiydi.

Gerçek dünyaya döndüğünden beri –ki henüz birkaç saat olmuştu- zihninde bir bulanıklık vardı. Anıları yavaş yavaş geri geldiğinde fark etmişti bunu. Mary onu uyutmamış olsaydı eğer onları durdururdu. Aha! İşte bu yüzden uyanmak istiyordu ya... Şimdiye geri tek bir sorun kalmıştı. O da uyanmak.

Spark nasıl uyanacağını bilemez bir halde rüyanın içinde dolaşıyordu. Bebeğinin burda doğmaması gerekiyordu. Bir an evvel geri dönmeliydi. Bebek tam gücüne kavuşmadan geri dönmeliydi. Zaten en başta o yüzden gitmişlerdi. Bebek fazla kötüydü. Damarlarındaki kötülüğü bastırabilmesi için ne Dylan gibi Luke'a bağlı kalmıştı, ne de Spark gibi Doktorla tanışmıştı. Bebek saf kötülüğüyle doğmuştu. Eğer rüyada kalmayı başarabilselerdi bebeğin gücünü kontrol etmesini sağlayacaklardı. Bebeğin iyilikle tanışmasını sağlayacaklardı. Dylan bebeğin taşıdığı tehlikeyi Spark'a söylediğinde birlikte rüya planını yapmışlardı. Muhtemelen şuan ona ulaşmaya çalışıyordu. Ancak Spark'ın tek yaptığı uyuyarak onu öldürmelerine izin vermekti.

Doctor, Who Am I? | Türkçe | DWHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin