Kimsin Sen?

590 52 9
                                    

Kimsin Sen? 

 Doktorun sinirlenmeye başladığını hissediyordu. Çünkü tüm öfkeyi üstüne çekmişti Sherry. Ateşle oynadığının farkındaydı ama o zihinleri bükebilmek için eksik olan şeyi tamamlaması gerekiyordu. Öyle bir tehlike hissetmeliydi ki zihni, kendini korumak için saldırsın. Ama Doktor buna izin verecek gibi değildi.

“Hey Medusa! Aptal bir kız mı fikrini değiştirecek senin? Bu kadar mı iradesizsin. En güçlüyü yok edersen ancak en güçlü olabilirsin, basit bir kızı değil. Bütün Zaman Lordları Medusa… Hepsini. Hepsini ben yok ettim.”

Medusanın zihni karışmıştı. Yılanların kimisi Doktoru kimisi Sherry’i istiyordu. Sherry Medusaya yaklaşmak için geri geri adım atıyordu ki, Doktor onu çekip buna engel oldu. Sherry sendeledi. Tardise tutundu.

“Bak şu kıza! Ayakta bile duramıyor. Onu bırak. Yalnızca beni alman yetecek Medusa. En güçlüyü alman yetecek.”

Sherry Tardis’e tutundu. Tardisin zihni beyninde belirmişti. Tardis canlıydı! Üstüne üstlük bu zihin diğerlerinden farklıya benziyordu. Tardis de onun zihnini görüyordu sanki. Sherry birdenbire yılanların zihnini bükmek için uğraştığı o kadar çabanın gereksiz olduğunu anladı. Nasıl yapacağını biliyordu sanki. İçgüdüleri Tardisin de yardımıyla harekete geçti. Yılanların zihni kapandı. Birer birer… Medusa sendeledi, yere düştü. Yıllardır kafasının içindeki yılanlar onun zihniyle bütünleşmişti. Şimdi birer birer ölüyor olmaları Medusa’yı zayıflatıyordu. Medusa’nın zayıflaması Ağlayan Melekler üzerindeki kontrolünü yitirmesine neden oldu. Başıboş olmaları saldırmalarına neden olacaktı. Tabii Sherry orda olmasaydı. Hepsinin zihnini birbirine bağladı. Birbirlerinin çığlıklarını duyuyorlardı artık. Taştan heykellerin bütün gösterişi kayboldu. Omuzları çökmüş utanmış bir halde birbirlerine bakıyorlardı, özür diler gibi. Medusa’nın gözleri kapanmıştı. Doktor yanına gitti.

“Baygın.

Sherry elini Tardisten çektiği an yaptıklarını nasıl yaptığını unutuverdi. Ama Tardis ondan bir şey istemişti. Tardisin içine girip yalnızca onun istediği şeyi alıp çıktı. Sanki hipnotize edilmiş gibi… Elinde ufak bir top vardı.

“Aha! Bunun olduğunu bile unutmuşum. Kapalı cezaevi portatifi.”

Medusa’nın başına değdirdi.

“Tek kişilik yetki yeterli değil. “

“Ne?!?”

“Bu portatifler kişiler istediğini tutuklasın diye yapılmadı. Zor durumda olunca gerçek suçluları tutuklasınlar diye yapıldı. Benim şikâyetim tek başına yeterli değil.”

“Ben de deneyeyim. Belki ikimizinki yeterli olur.”

“Saçmalama. Bu o kadar basit değil. Senin şikâyetin tamamen geçersiz. Sen 5.seviye bir gezegenin sakinisin. Uzay kongrelerine hiç katılmadınız.”

“Sus da deneyelim.”

Doktor elini topa koydu. Sherry de koyunca toptan mavi bir ışık çıktı. Işık Medusa’yı sarmaladı. Medusa kayboldu.

“Medusa şimdi şu ufak topun içinde mi?”

“Ama bu nasıl olur! Sen nasıl olur da yetkiyi tamamlarsın. Sen yalnızca bir insansın.”

“Bu arada Tardisin az yer kaplıyor güzelmiş.”

“Bu imkansız. Olanağı yok. Hem bir dakika… Sen nasıl oldu da Medusa’yı etkisiz hale getirdin? Zihnini okuyorum derken neden bahsediyordun?”

Sherry sıkılmıştı. Doktorun zihnindeki şekilleri anlayamıyordu da. Cevap vermekten başka bir yol bulamadı.

“Bilmiyorum.”

Doctor, Who Am I? | Türkçe | DWHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin