Marauders [CZ FF, 1]

Nikky3110

365K 20.8K 1.5K

Sirius Black, James Potter, Remus Lupin a Peter Pettigrew nastupují do svého 6. ročníku na Škole čar a kouzel... Еще

1. Bradavický expres
2. Nová stará studentka
3.První školní den
4.Vzpomínka
5.Oslava
6. Ráno poté
7.Prasinky
8.Smyslů zbavený Sirius
9.Veritasérum
10.Setkání se sestrou
11. Na ošetřovně
12. Z jedné čtvrtiny víla
13. Koupelna prefektů
14. Dvojí pozvání na ples
15. Šaty
R.I.P.
16. Úplněk
17. Ples, část první
18. Ples, část druhá
19. Pozvánka
20. Rozhodnutí Walburgy Blackové
21. Reakce
22. Nevaž se, odvaž se
23. Všechny barvy duhy
24. Trest
25. Nový domov
26. Zase na chvíli spolu
27. Opravy
28. Konec roku
29. Přípravy
30. Svatba
31. Oslava
32. Příčná ulice
33. Zpět do Bradavic
34. Pokoj primusů
35. Oni spolu chodí?
36. Bude v pořádku
37. Konečně spolu
38. Vánoce
39. Všichni spolu
40. Nečekané překvapení
41. Dvojité potěšení
42. Poslední hostina
43. Žádost
45. Den s velkým D
46. ,,Nemáš doufám blechy, že ne?"
47. Bolestivá noc
48. Božíhodová večeře
49. Brzké ráno
50. Nepoddej se strachu
51. Naplňující práce
52. (Ne)povedená mise
53. Další do počtu
54. Španělští vyslanci
55. Posezení u Blackových
56. Přerušená oslava
57. Noční hlídka
58. Léčitelka a ochránkyně
59. Poslední sbohem
60. Noční služba
61. Nejmladší Potter
62. Věštba
63. Černá náruč smrti
64. Pocit prázdnoty
65. Světlá chvíle v temnotě
66. Konec a nový začátek
Poslední slova autora
Pokračování

44. Usmíření

4K 201 18
Nikky3110

Oznámení o svatbě Lily Evansové a Jamese Pottera vyvolalo u všech jejich přátel a známých nadšení.

Jediný Sirius o chlapcově záměru věděl a nikomu nic neřekl. Potutelně se usmíval, když dvojice všechny svolala hned další den a vše jim řekla.

Kvůli tomu, že se cvičili na bystrozory, chtěli mít svatbu co nejdříve, protože nevěděli, za jak dlouho výcvik udělají, přestože doufali, že maximálně za dva roky.

Proto se dohodli, že svatba bude za dva týdny a Jamesovi rodiče se uvolili, že může být u nich. Bude totiž lepší, když se bude konat v kouzelnické vesničce, jelikož většina, vlastně kromě Lilyiiných rodičů, budou kouzelníci.

Na rychlo tedy všechny holky chystaly svatbu, zatímco kluci pro svého kamaráda chystali rozlučku se svobodou.

Nicole se ujala ozdob a poslala sovu do obchodu, odkud ona sama objednávala věci pro jejich svatbu. Nemohla uvěřit tomu, že je tomu už rok, co je ona sama vdaná.

Sarah s Hannah se spojily a zařizovaly catering, který po prvních sepsáních vypadal velice zajímavě a chutně. Samozřejmě se radily se snoubenci, ale jen okrajově, hlavně o večeři, kdy hrálo roli jejich oblíbené jídlo. Zbytek, což zahrnoval švédský stůl s dalšími pokrmy a pití, už sepisovaly jen ony dvě.

Lily se pustila do sepisování seznamu hostů a také poslala sovu k Madame Malkinové, zda by byla schopná a ochotná ji ušít za tak krátkou dobu svatební šaty a šaty pro družičky. Naštěstí byla Madame Malkinová velice ochotná a hned na druhý den si Lily udělala výlet na Příčnou.

Samozřejmě nešla sama; James to okamžitě zamítl s tím, že půjde taky, stejně tak Sirius, Remus a Nicole. Kluci dívky doprovodili až k obchodu a sami šli do nedalekého krámku, ze kterého měli skvělý výhled na vchod k Madame Malkinové. Ani jeden nechtěli riskovat, že by se jim něco stalo.

Po půl hodině měla madame Malkinová napsané veškeré rozměry a i představu, jak by šaty mohly vypadat. S dívkami se rozloučila s tím, že do týdne budou šaty hotovy.

A jak řekla, tak se i stalo. Pět dní po návštěvě onoho obchodu na okno jejich skromného bytu zaťukala sova a dožadovala se vpuštění dovnitř. V zobáku nesla dva větší balíčky, přesto by se do nich šaty nedaly. Nebylo těžké dojít na to, že jsou zmenšené, aby je sova unesla.

Když z jejich ložnice vyhnala Jamese, který si mrmlal pod nos něco ve smyslu, že jsou to jen pověry, zamkla raději dveře a konečně zvětšila balíčky na svou původní velikost.

První sáhla po tom, na jehož vrchu byl štítek s nápis Svatební šaty.

Odklopila víko krabice a opatrně vzala za vrchní část šatů. Povytáhla je nahoru, aby se na ně pořádně podívala a nestačila potlačovat slzy štěstí.

Šaty byly opravdu nádherné a švadleně se velice povedly. Celý hrudník byl krajkovaný, sukně byla užší, ale volná a v pase byla stužka, která byla vzadu zavázána na mašličku.

Nebyly tak honosné, jako měla Nicole ve svůj svatební den, ale Lily to nijak nevadilo. Šaty, které jí madam Malkinová ušila, si zamilovala na první pohled a nikdy by je neměnila.

Ještě chvíli se na ně dívala, poté je složila zpět do krabice a uložila do skříně. Na řadu přišly šaty pro družičky.

Kvůli tomu musela jít na Příčnou Nicole, protože teď měla větší velikost, než ostatní a madam Maliková jí musela míry vzít zvlášť.

Dohodly se na nebesky modré, která se od kolen zesvětlovala a u kotníků byla o mnohem světlejší, než v pase a na prsou.

I ty se švadleně velmi povedly a Lily se nemohla dočkat, až si je holky zkusí. Doufala, že se jim budou líbit stejně, jako jí.

----------------------

Do svatby zbývaly poslední čtyři dny. Lily ve dne chodila na výcvik na bystrozorku a na večer dochystávala poslední přípravy.

Nicole se uvolila, že už v pátek pojede k Jamesově rodičům, aby jim pomohla s výzdobou, protože oba dva budou na výcviku, stejně jako Sirius s Chrisem a Sarah u Munga na praxi.

Remus s Peterem taky souhlasili s pomocí, takže jich bude celkem tři na výzdobu. Jamesovi rodiče také stále chodí do práce, takže pomoct nemohou.

Lily právě seděla nad seznamem hostů a dělala si fajvky u jmen, která jí potvrdila účast. Seznam nebyl nijak dlouhý, pouze ti nejbližší přátelé, rodinní příslušníci a rodinní známí.

Byla tam sice i jména, jejíž majitele neznala, ale znal je James. To jí stačilo.

K jejímu překvapení a radosti potvrdilo účast všech padesát lidí, kterým pozvánku poslali.

Udělala poslední fajvku ve chvíli, kdy se rozezněl bytem domovní.

Zamračila se a zvedla pohled. Nenapadalo ji, kdo by mohl zvonit. Nikoho nečekala a James klíče měl. Navíc by mohl použít kouzla. Jednoduché Alohomora by stačilo.

Pochybovala, že by to byl někdo ze Smrtijedů; ti by vyrazili dveře i okna a nebyli tak zdvořilí, aby zvonili. Raději si však vzala hůlku do ruky a dala ji za záda.

Prošla malou chodbičkou a stanula u dveří. Klíčkem v zámku odemkla a pomalu dveře otevřela.

,,Petunie?" vydechla překvapeně a svěsila ruku, kterou měla za zády, vedle boku. ,,Co tady děláš?"

,,To je na dlouho," pousmála se starší žena. ,,Smím dovnitř?"

,,Jistě," přikývla zrzka a ustoupila, aby její sestra mohla projít.

Odvedla Petunii do obývacího pokoje. Mávla hůlkou a všechen nepořádek, který zde panoval několik dní kvůli svatbě, se uklidil.

Poté si však uvědomila svou chybu a rychle střelila pohledem ke své sestře. Vzpomněla si na všechny ty urážky, Petunie se však stále mírně usmívala a kouzla jí evidentně nevadila.

Zmateně se posadila na pohovku, stejně tak její sestra.

,,Než se začneš vyptávat, tak se ti chci omluvit," řekla rychle žena a Lily zase zavřela pusu. ,,Chovala jsem se hrozně a nebudu se divit, když už se mnou nebudeš nikdy chtít promluvit. Mrzí mě, jak jsem tě nazývala a jak jsem se k tobě chovala. Nemůžeš za to, že jsi čarodějka a já ne. Žárlila jsem a dělala ze žárlivosti hrozné věci. Moc mě to mrzí."

Nebelvírka si všimla slz, které se draly její sestře z očí. Nevěděla, co na to říct. Vždycky ve skrytu srdce doufala, že se se sestrou usmíří.
Někdy ale měla pocit, že je její sestra moc hrdá na to, aby se omluvila.

Teď tu však seděla vedle ní, se slzami na krajíčku a omlouvala se za vše, co jí provedla a řekla.

,,Vždycky jsem doufala, že se usmíříme," promluvila Lily. ,,Tak moc mě mrzelo, když jsme se pohádaly nebo jsi mi řekla, že jsem podvodnice.
To nic ale nemění na tom, že jsme stále sestry. Ani nevíš, jakou radost jsi mi teď udělala.
Samozřejmě, že ti odpustím."

Rudovláska se natáhla a svoji starší sestru objala. Petuniiny slzy jí dopadly na záda.

V tu chvíli do pokoje vešel James, stále ještě v cestovním hábitu.

,,Miláčku?" zeptal se překvapeně a přešel víc do obýváku.

,,Jamesi," vydechla a chlapec si všiml, jak jí zajiskřily radostí oči. ,,Tohle je moje sestra, Petunie."

,,Těší mě." James natáhl ruku a potřásl si s tou Petuniinou. Trochu skepticky na ni shlížel; přece jen o ní neslyšel moc dobrého. Co věděl, tak Lily vždy nadávala nebo ji okázale ignorovala.

,,Tak konečně poznavám toho Jamese, který Lily znepříjemňoval šest let života a ten sedmý jí ho naopak zpříjemňoval," usmála se blondýnka.

,,Tys o mě doma celé ty roky mluvila?"

,,Většinou jsem si ztěžovala, ale rodiče měli dost taktu, aby ti nic neřekli," pokrčila rameny a střelila pohledem ke své sestře. Ta se jen pobaveně zasmála.

,,Ani nevíš, jaký to byl šok, když na ten přestala nadávat a řekla, že s tebou chodí," pokračovala Petunie a sledovala Jamesův pobavený pohled.

,,Myslím, že by to stačilo," zarazila ji Lily a zvědavě se na ni podívala. ,,Spíš chci vědět, co na tohle říká Vernon."

,,No," odkašlala si žena a úsměv jí zmizel z tváře. ,,Vlastně už spolu nejsme. Rozešli jsme se poté, co jsme se pohádali kvůli tomu, že jsem na kouzla a celkově kouzelnický svět změnila názor."

,,To mě mrzí," zasmušila se zrzka, ale opravdu to tak nemyslela. Mrzelo ji to, to ano, ale byla i ráda. Nikdy Vernona ráda neměla a to, že se s ní rozešel jen proto, že na něco změnila názor, o něčem svědčilo.
,,A jak to, že jsi změnila názor?"

,,Mamka s taťkou mi poslali dopis, že se budeš vdávat," začala vysvětlovat a celou dobu si mnula nervózně ruce. ,,První jsem byla naštvaná, že jsi mě nepozvala, ale pak mi došlo proč. Ani já sama bych se v tu chvíli nepozvala. Uvědomila jsem si, že nebýt u takové velké věci, jako je svatba mé mladší sestřičky, je špatně. Taky to, že jsem byla pitomá a až moc zaslepena žárlivostí, když jsem tě nazývala podvodníci a ignorovala tě.
Řekla jsem Vernonovi, že bych tam ráda šla. Tím jsem ho naštvala. Strhla se hádka a když jsem mu řekla, že jsem jen žárlila, protože jsem chtěla být čarodějkou taky, tak řekl, že nechce být s někým, kdo uznává takové spolky a podobně."

,,Páni," vydechl James, který se mezitím posadil vedle své snoubenky.

,,Hned jsem se sbalila a odešla zpět k rodičům. Stalo se to před týdnem, ale až dnes jsem se odvážila k vám dojít," dodala.

,,Upřímně, Vernon nebyl chlap pro tebe," řekla Lily. ,,Nikdy se mi nezdálo, že byste se k sobě hodili."

Všichni tři se naráz zasmáli. Petunie musela uznat, že má Lily pravdu. Teď už to taky viděla. Vernon a ona se k sobě nehodili.

,,Doufám teda, že nás na naší svatbě poctíš svou přítomností," odtušila Lily.

,,Bude to pro mě čest," usmála se Petunie a znovu se s Lily objaly.

James to sledoval s úsměvem na rtech. Nesmírně ho těšilo, když byla Lily ráda a byl ochotný udělat cokoliv, aby se každý den smála.
Proto byl rád za Petunii, že si svou chybu uvědomila.

,,Nebude ti ale vadit, že tam bude víc kouzelníků než nekouzelníků?"

,,Vůbec ne," zavrtěla hlavou na nesouhlas.

,,Pojď, ukážu ti šaty," vyhrkla najednou a tahala svou sestru na nohy.

Nahoře jsou šaty Lily, které bude mít na svatbě.

Dále je tady nové obsazení holek. Je to z důvodu, že ty, které tam byly před tím, jsem neznala jménem a budu si nechávat dělat trailer, kde ty jména potřebujete. Jediná Lily teda zůstala.
Ale abych pravdu rekla, tak treba Nicole se mi líbí vic takhle : D

A nakonec družičkovské šaty :)

Продолжить чтение

Вам также понравится

27.9K 1K 42
Ukázka z knihy: ***** "Johnsonová vysvětli mi to!" zakřiči přes celou společenku George Weasley "Co na tom nechápeš Weasley?!" zakřičím zpět, štěstí...
132K 7.5K 35
Jmenuji se Lilly Maria Starková a tohle je můj příběh...
Úděl marrta20

Фанфик

267K 12.8K 73
,,Co chceš?"zeptala se. ,,Myslím,že moc dobře víš.Něco mi dlužíš a já si pro to přišel,"řekl temně,až Hermioně naskočil mráz na zádech.Skutečně se te...
677K 36.7K 74
III. díl trilogie Od poslední války s Pánem zla uplynulo dvacet let, během kterých celá kouzelnická společnost prošla mnohými změnami. Válka tak stra...