8.Smyslů zbavený Sirius

8.4K 503 21
                                    

Remus vtrhl zpátky do hospody a vyděšeně se rozhlédl kolem. Pohledem ulpěl na trojici dívek, které seděly až v samém rohu a spokojeně se o něčem bavily. Vůbec nepostřehly, že venku právě jejich kamarádka umírala.

Vyrazil k nim a zastavil se u jejich stolu.

„Remusi, co se děje?" vyhrkla Sára, která ho jako první zaregistrovala. „Vypadáš, jako bys viděl ducha."

„Musíte jít se mnou," odpověděl a kývl hlavou směrem k východu. Dívky ho váhavě následovaly a rychle na stůl hodily několik srpců za máslový ležák, který nestihly dopít.

„Co se stalo?" doprošovala se odpovědi Hana a snažila se popadnout dech, zatímco mířili k hradu.

„Malfoy napadl Nicole, je na tom zle," odpověděl a překvapeně vytřeštil oči, když se trojice rozběhla. Měl co dělat, aby mu neutekly.

--------------------

Sirius se snažil popadnout dech, když se protahoval vstupními dveřmi do hradu, které otevřel James. Proběhl Vstupní síní a ignoroval vyděšené pohledy všech, které míjel. Slyšel šeptání, ale slovům nerozuměl.

Schody k ošetřovně vyběhl, jak nejrychleji svedl. James mu znovu otevřel dveře a umožnil tak rychlý vstup na ošetřovnu.

„Co se tu děje?" ozvala se přísně ošetřovatelka, kterou upozornily zběsilé kroky a hluk.

„Byla napadena neznámou kletbou," odpověděla Lily a snažila se potlačit vzlyky. James k ní přistoupil a přitáhl si ji k sobě. A ona neprotestovala, právě naopak. Ještě víc se k němu přitiskla.

Madame Pomfreyová pokynula Siriusovi, aby bezvládnou Nicole položil na jednu z postelí, a pustila se do ošetřování.

„Rány jsou plně zacelené," konstatovala po chvíli. „Její stav je špatný, ale mělo by stačit pár lektvarů a výtažek z třemdavy. Ten, kdo ty rány zacelil, jí zachránil život. Šlo o vteřiny."

„Byl to Severus Snape," prozradila jí Lily a popotáhla. „Nikdy jsem neslyšela tu kletbu, ani formuli, kterou ji zachránil. Jako by si ji vymyslel."

„S jistotou mohu říct, že ta kletba patří do černé magie," povzdechla si ošetřovatelka a mávla hůlkou. Z jejího kabinetu okamžitě začaly levitovat lektvary a lahvička s čirou tekutinou, které se samy postavily na noční stolek vedle postele.

Sirius si vjel rukama do vlasů a rázným krokem vyšel z ošetřovny. James se za ním ihned rozběhl a zanechal tam Lily zcela vyvedenou z míry.

„Nerozmluvíš mi to," promluvil Sirius, jakmile s ním James srovnal krok. „Je mi jedno, jestli mě vyloučí, zabiju ho i tak."

„Tichošlápku, zastav," poprosil ho James, ale Sirius neposlouchal a dál mířil ke schodům. „Krucinál."

James chytil Siriuse za bundu a téměř s ním hodil o stěnu, kolem které šli. Pro jistotu chytil i jeho druhé rameno a donutil ho konečně zastavit. Sirius se s ním začal prát, ale brzy poznal, že mu to není nic platné.

„Málem ji zabil," hlesl Sirius a v jeho očích se odrazil nefalšovaný strach.

„Já vím, ale tím, že ho zabiješ, ničemu nepomůžeš," řekl James a stisk povolil. Sirius se svezl po stěně na zem, kde se posadil. James si přidřepl, aby byl ve stejné výšce, jako on. „Podívej, pomstíme se mu. Ale ne teď a ne tady ve škole."

Sirius si přejel zakrvácenou rukou po tváři a několikrát se zhluboka nadechl. Nikdy necítil takový strach, jako právě teď. A ani vztek.

Marauders [CZ FF, 1]Where stories live. Discover now