53. Další do počtu

2.8K 174 2
                                    

Lhala by, kdyby řekla, že nepřemýšlela o útěku. Přemýšlela a hned několikrát. Vždycky to však zavrhla s tím, že by nemohla nechat své přátele ve válce samotné.

Od doby, co se narodila dvojčata, ji denně svíral stále větší strach, že se jim nebo Siriusovi něco stane. Neuměla si to připustit, stejně jako představu, že by zemřel někdo jí velmi blízký. Hlavně to nechtěla dopustit. Když nedokázala zachránit Laru, chtěla alespoň ochránit ostatní.

Když jí však umřel otec rukou Smrtijedů, došlo jí, že to nebude tak lehké. Hlavně proto, že se sama do akcí tak nepouštěla, jako bystrozoři a ostatní.

Většinou čekala se Sarah, aby mohla zraněné ošetřit a se Siriusem se pak vrátit zpět k synům. Vždy ji zalil pocit nezaměnitelného štěstí, když se všichni její přátelé vrátili zpět živý a bez nějakých větších zranění.

Její matka po smrti svého manžela odešla z práce a uchýlila se do domu své dcery a zetě, kde se v jejich nepřítomnosti starala o své dva vnuky. Byla to jediná věc, kterou teď dělala a přinášelo jí to jistou dávku útěchy.

Ne však tolik, aby přestala myslet na svého manžela a dceru, kteří zemřeli rukou Smrtijedů.

Nicole a Sirius se jí snažili alespoň trochu pomoct, ale šlo to těžce, když oba dva také stále truchlili.

----------------------

Slunce vystoupalo nad obzor a pronikalo skrz okna a dveře do pokojů. Paprsky šimraly majitele pokojů do tváří a nutily je otevřít oči, vstát a připravit se na další pracovní či školní den.

Vzbudil by i brunetku, kdyby nebyla už víc jak hodinu vzhůru. Nechala svého manžela i syny spát a odešla do spodních pater domu.

Aby se zaměstnala, nebudila skřítku a udělala si sama snídani i kafé. Zaměstnala tak nejen své ruce, ale i hlavu, když se rozvzpomínala, jak se dělají míchaná vajíčka.

Po půl hodině měla hotovo a s chutí se do jídla pustila, po několika soustech však přestala. Žaludek, jako by dělal kotrmelce a snažil se zjistit, kolik toho vydrží.

Vyskočila rychle na nohy a utíkala na toaletu, kde si dřepla k záchodové míse a vrátila vše, co zatím snědla a včerejší jídlo, zase ven.

Po několika minutách, když už si byla jistá, že z ní nevyjde nic jiného, než dávivé zvuky, se zvedla, vypláchla si pusu a zamířila nahoru.

Chtěla si znovu vyčistit zuby a začít se oblékat, ale zarazila se ve dveřích do ložnice. Sirius klečel na zemi, zatímco Jeremy stál kousek od něj a dělal své první krůčk.

Will byl stále ještě v postýlce a spal.

Nahnuly se jí slzy do očí, když to viděla. Potichu, aby ji neslyšel Sirius, se k nim kradla, zahlédl ji však Jeremy, šťastně se usmál a něco nesrozumitelného zažvatlal. To přilákalo pozornost Siriuse a otočil se.

Jeremy mezitím vratkým krokem zamířil k Nicole. Také si klekla a počkala, dokud k ní syn nedošel. Vzala ho do rukou a nadzvedla si ho nad hlavu, takže to vypadalo, jako by dělal letadlo.

To ho rozesmálo a pokoj naplnil dětský smích. Nicole se k němu přidala.

,,Ty jsi můj malý šikula," řekla a líbla ho do vlasů, které byly černé, stejně jako ty Siriusovy. I William měl takové a bylo by těžké je rozeznat, kdyby neměl každý jiný odstín očí.

Willovy měly šedý nádech, zatímco ty Jeremyho modrý.

Chlapec se v jejích rukách zvonivě zasmál. Položila ho zase na zem a sledovala, jak se zvedá na vratké nožky.

Marauders [CZ FF, 1]Kde žijí příběhy. Začni objevovat