28. Konec roku

4.6K 279 33
                                    

Pohled třetí osoby:

Čas plynul rychlostí světla a nastal konec roku. Dům, který Sirius s Nicole koupili, byl již celý hotový a připravený na nastěhování. Vděčili za to i profesoru Brumbálovi, který jim téměř každý druhý týden dovolil odjet na víkend z Bradavic, aby mohli na domě pracovat.

Snoubenci jen čekali na konec školního roku, kdy se společně přemístí do ulice a začnou v domě aktivně bydlet. Měli naplánované dům poprvé ukázat rodičům až o prázdninách, kdy je tam společně pozvou, aby ještě probrali plány na svatbu.

Na to se Nicole těšila ze všeho nejmíň. Věděla, že tam Siriusova matka bude chtít většinu těch čistokrevných rodin. Byla však rozhodnutá, že si za Jamesem, Sarah a Hannou bude stát. Chtěla alespoň je na své svatbě.

Brunetka stála ve svém pokoji a kontrolovala, zda si sbalila vše. Nemohla uvěřit, že konec školního roku už nastal a ona tu bude už jen rok. Navíc, čím blíž byly prázdniny, tím blíž byla její svatba se Siriusem.

S pomocí holek si navrhla šaty, které by chtěla mít a společně se shodly na bílo zlaté barvě. Poslala onen návrh matce, načež jí došla kladná odpověď. Její matka zašla za Madame Malkinovou, která byla švadlena, zda by šaty nemohla ušít. Jeden víkend, kdy se Siriusem měli pracovat na domě, se na jeden den uvolila a zašla s matkou do obchodu, aby jí švadlena vzala míry.

Před týdnem jí došla sova se zprávou, že už má šaty doma. Nemohla se dočkat, až si je zkusí. Podle matky byly nádherné.

Naposledy přejela kufr pohledem a konečně ho zavřela. Byl už čas večeře, a tak se vydala do společenky, kde byly ostatní její kamarádky.

Byli tam i Poberti, se kterými se poté dívky vydaly na večeři. Byla to slavnostní večeře, které se konaly na začátek roku, na Halloween, pokud byl, tak i na Vánoční ples a na konec školního roku. Vždy tam byl velký dostatek jídla a pití. Každý se na tuto hostinu těšil.

Další, na co se studenti těšili, bylo vyhlášení školního poháru. Poslední měsíc profesoři schválně schovávali nádoby s počtem bodů každé koleje, aby to pro studenty bylo překvapení.

Nebylo však tajností, kdo vyhrál pohár za famfrpál. James Potter měl od posledního závěrečného utkání, které Nebelvír vyhrál, značně zvednutou náladu. Byl rád, že pod jeho vedením Nebelvír vyhrál a nemohl se dočkat, až příští rok obhájí titul.

Když si všichni studenti posedali ke kolejním stolům, od profesorského stolu se zvedl ředitel a přešel ke svému řečnickému pultu se sovou. Albus Brumbál měl na sobě sváteční hábit ve fialové barvě, ruce semknuté za zády. S jiskřičkami v očích sledoval netrpělivé studenty.

,,Další školní rok je za námi, stejně tak i další etapa života," začal a jeho hlas se rozlehl po celé síni. ,,Chtěl bych popřát sedmým ročníkům hodně štěstí do života, neboť již vstupují do světa, kde je nebudou chránit zdi hradu, ale budou se muset spolehnout sami na sebe.

Dopředu bych chtěl také pogratulovat všem, kteří úspěšně zvládli jako zkoušky klasické, tak i NKÚ a OVCE.

Nebudu už vás více napínat a přejdeme k udělení školního poháru." Síní to zašumělo. Všichni čekali jen na tenhle okamžik, kdy se konečně dozví, na jakém místě skončila jejich kolej. Poslední měsíc se všichni snažili, aby své koleji nahnali co nejvíc bodů.

,,Na čtvrtém místě Mrzimor s 318 body." Zbylé tři koleje si oddechly. Stále měly šanci být na prvním místě.

,,Na třetím místě Havraspár s 350 body." Nebelvír, Havraspár a Mrzimor začali tleskat. ,,Na druhém místě se 405 body-" Ředitel se na chvíli odmlčel, aby navodil ještě větší napětí, ,,Zmijozel," dořekl a stejné tři koleje začaly tleskat. Jenom Zmijozel netleskal a nenávistně se díval na nebelvírský stůl.

Marauders [CZ FF, 1]Where stories live. Discover now