46. ,,Nemáš doufám blechy, že ne?"

3.4K 211 8
                                    


Čas rychle ubíhal, prázdniny skončily a nastalo září. Lily, James, Sirius a Chris pokračovali ve svém výcviku na bystrozora, Sarah si dělala praxi u Munga a Peter s Remusem práci stále hledali. Nicole odpočívala doma; do porodu jí zbývaly necelé tři měsíce a pohnout se s tak velkým břichem, bylo peklo.

Povětšinou sedávala v křesle či ležela na sedačce a četla si. Protože Remus s Peterem neměli práci, čas od času se za ní stavili, hlavně teda Remus.

Peter se od nich začal pomalu oprošťovat, byl více odtažitý a uzavřenější, než kdy jindy. Všichni to však přisuzovali tomu, že je zlá doba a pouze se bojí o svůj život, jako všichni ostatní.

Hannah s Chrisem se mezitím také zasnoubili a chystali svatbu, která se má uskutečnit poslední víkend v září. Všichni byli radostí bez sebe a Nicole se ihned ujala příprav.

Většina totiž měla mnoho práce, takže by svatba byla nejdříve po novém roce.

Navrhla většinu věcí, od jídla, šatů pro družičky až po výzdobu celého svatebního místa a toho, kde se bude konat hostina.

Téměř každý večer se scházeli všichni u Blackových a Nicole dávala Hanně a Chrisovi vešker návrhy na schválení.

Jeden takový nastal i dnes. Jakmile skončil bystrozorský výcvik pro dnešní den a Hanně se Sarah pracovní doba, dostavili se už za tmy k domu Blackových. Remus s Peterem byli už uvnitř a popíjeli horký čaj.

Sirius odemkl vchodové dveře a vešel dovnitř. Jakmile to Nicole zpozorovala, s obtížemi vyskočila na nohy a mířila za ním.

Ostatní následovali Siriusova příkladu a vešli do domu. V předsíni si sundali kabáty a bundy a pokračovali dál do domu.

V půlce cesty se potkali i s mladou ženou. Sirius se s ní přivítal polibkem a ruku v ruce zamířili do obývacího pokoje za Remusem a Peterem.

,,Čau kluci," pozdravil je Sirius a posadil se do křesla, ve kterém ještě před pár minutami seděla jeho žena.

,,Reme, vypadáš nějak bledě," poznamenala starostlivě Lily a posadila se vedle Jamese.

,,Taky jsem mu to říkala, ale namítal, že mu nic není," přidala se Nicole. Poberti se po sobě podívali. Toho si nemohla nevšimnout Sarah a změřila si je pohledem.

,,Co se děje?" zeptala se a přeskakovala pohledem na každého z nich a zase zpět.

,,Nic se neděje," zavrtěl hlavou Remus, ale moc přesvědčivě to neznělo.

,,Lhát ti opravdu nejde," zpražila ho pohledem Hannah.

,,Vy o tom něco víte?" otočila se Nika na Siriuse. Ten uhnul pohledem na Jamese. ,,Takže víte."

,,Dělej, vysyp to," vyzvala Lily Jamese, ten však uhnul pohledem na Petera. Chlapec si toho všiml a rychle obrátil pohled na Remuse. Na toho se teď dívali všichni.

Pod jejich pohledem jako by se zmenšil o několik čísel. Urputně si přál, aby splynul se sedačkou nebo se stal neviditelným, ale než by použil nějaké kouzlo, které by mu to potěšení dopřálo, odzbrojili by ho.

,,Já-" vydechl chlapec a snažil se volit ta správná slova, ,,chtěl jsem vám to říct už dřív, ale nebyla vhodná chvíle."

,,Dřív? Takže to trvá delší dobu?"

,,Asi od mých pěti let," přitakal chlapec. Holky začaly přemýšlet. Lily na čele vyrazila malá vráska, jak urputně přemýšlela, Sarah se mírně mračila, Nicole hleděla do blba a Hannah přeskakovala z jednoho na druhého.

Marauders [CZ FF, 1]Kde žijí příběhy. Začni objevovat