29. Přípravy

4.4K 263 20
                                    

Jen jsem chtěla napsat, stejně jako u AR, tak pokud nebude část z pohledu někoho určitého, je z pohledu třetí osoby a nebudu psat, že je z tohoto pohledu. Pokud bude z pohledu určitého člověka, dopředu to napíšu :)

-------------------------------

Týdny ubíhaly a nastala půlka prázdnin. Většina kouzelníků a čarodějek, kteří chodili do Bradavic, odpočívali doma nebo na dovolené a užívali si léto.

Výjimkou byla Nicole se Siriusem. Poslední dva týdny měli plné ruce práce se zařizováním svatby. Něčeho se ujaly i matky obou snoubenců, přesto toho bylo dost.

Walburga měla na starost odeslání pozvánek hostům z jejich strany, zatímco Mellisa z té jejich. Mezi ně patřila pozvánka i Jamesovi Potterovi, Hannah Lewisové a Sarah Pondové.

Nicole měla na starost oblečení pro její dvě družičky, výzdobu domu a zahrady. Sirius zase občerstvení. Měl sestavit menu, které se bude podávat a nějaká další jídla na švédský stůl.

Otcové na tom byli nejlépe, nemuseli dělat nic. Jejich jediným úkolem bylo se nachystat a dojít včas.

--------------------------------

Nicole šla zahradou a procházela si seznam, na kterém měla vše napsané. Už jí z toho šla hlava kolem. Svatba byla už zítra a oni byli trochu  ve skluzu. Museli ještě postavit velký stan, kde se bude podávat večeře, židličky a svatební oblouk taky nebyly na svém místě.

Kolem ní pobíhal tucet domácích skřítků a sedm dívek, o něco starší než ona, které měly na svatbě dělat obsluhu a pomáhat s výzdobou.

,,Stan bude stát tady, aby to nebylo moc daleko od domu, zatímco oblouk a židle tady," rozdávala rozkazy a rukou ukazovala na místa.

Zatímco skřítci se ujali svatebního oblouku a židliček, děvčata pomocí hůlek začala stavět stan.

Jakmile byl stan postavený, začaly do něj skládat stolíky, židle, švédský stůl a další potřebné věci.

,,Na každý stůl připadne jeden bílý ubrus, svíčka ve sklence a nádoba s květinami. Opěrky a nohy židlí se ovážou zlatou stuhou. Talíře, příbory a sklenice přijdou až úplně nakonec. To půjde podle rozřazení," řekla Nicole a sama se pustila do zdobení stolů.

Začínala ji přepadat nervozita ze zítřejší dne, a tak se potřebovala něčím zabavit. Organizace už ji tak nerozptylovala, jak doufala.

--------------------------------

Sirius stál v kuchyni a rozdával rozkazy dalšímu tuctu skřítků, kteří měli na starosti přípravu jídla.

,,Dneska se musí stihnout dort, chlazené zákusky a saláty. Hlavní chod se musí udělat až zítra, aby byl čerstvý, stejně tak jako další masné pokrmy." Skřítci kolem něj poletovali a přenášeli různé ingredience tam a sem.

Raději vyklidil prostor, jinak by ho ti maličtí skřítci porazili na zem.

--------------------------------

Domovni zvonek svým rozřinčením ohlásil něčí příchod. Z horního patra se vynořil Sirius, míříc dveře otevřít. Nicole byla stále na zahradě a zvonek nemohla slyšet.

Otevřel dveře a hned se mu na unavené tváři objevil úsměv.

,,Jsem rád, že jste dojeli už dnes," řekl a objal se s Jamesem. Hned poté následovaly i holky.

,,Kde je Nicole?" zeptala se Sarah a rozhlížela se kolem.

,,Na zahradě. Chystá s holkami, které budou obsluhovat, stan," odpověděl. Sarah s Hanah na nic nečekaly a hned se vydaly právě tam. James zůstal se Siriusem v domě.

Marauders [CZ FF, 1]Where stories live. Discover now