32. Příčná ulice

4.8K 268 32
                                    

Po zbytek prázdnin všichni zůstali v domě Blackových, kromě Petera, který musel domů. Byli rozhodnutí, že domů pojedou až na poslední den, aby se rozloučili s rodiči a sbalili si věci.

Netrpělivě čekali, až dojdou dopisy z Bradavic. Holky chtěly jít nakupovat na poslední rok školy, zatímco James se nemohl zbavit nervozity z toho, zda se stane novým kapitánem famfrpálového družstva nebelvírské koleje.

Všichni společně stáli u stolu a debatovali. Před chvílí doletěla sova s Denním věštcem, nad kterým se teď všichni skláněli a četli si titulní stranu. Měli v plánu snídat, ale nakonec si to rozmysleli a odložili to.

,,Další vražda," hlesla Hannah a zakryla si ústa rukou. Na titulní straně se pohyboval obrázek Znamení zla na obloze, jež se vznášelo nad domem jedné rodiny. Podle článku se jednalo o mudlovskou rodinu, ve které byl jeden člen kouzelník.

Následníci lorda Voldemorta začali víc mučit a vraždit, než v předchozích měsících. Každý kouzelník mudlovské krve se bál o svůj život a život své rodiny. Ani kouzelnické rodiny označené za krvezrádské se necítily příliš bezpečně.

,,Začíná to být horší a horší," zavrtěla hlavou Nicole a posadila se na židli.

,,Proč proti tomu nic nedělají?"

,,Snaží se," namítl James, jehož rodiče k bystrozorům také patřili, ,,ale není to lehké. Nikdy se neví, kdo může být na řadě. Nenechají po sobě žádné stopy, kromě toho hnusného znamení nad domem."

,,Taky pravda," uznala Sarah a povzdechla si.

,,Jak vyjdeme školu, přidám se k Řádu," protnul ticho Sirius.

,,Do Řádu?" zeptala se zmateně Lily.

,,Organizace bojující proti Voldemortovi," vysvětlil James. ,,V čele stojí Brumbál."

,,I ty tam chceš?"

,,Jo," přitakal chlapec, ,,všichni Poberti." Rudovláska se podívala na své kamarádky. Předně věděly, na co myslí. Všechny svorně přikývly.

,,Taky se přidáme," řekla Lily. Kluci se zamračili. Ta představa se jim vůbec nelíbila.

,,Ani náhodou," zavrtěl hlavou Sirius.

,,Nemůžeš mi to zakázat," řekla Nicole a holky přikývly.

,,Je to nebezpečné," přidal se James.

,,To bychom nemohli vylézt ani ven, hlavně já," namítla Lily.

,,To je něco jiného."

,,Ne, není."

,,Nebudu sedět doma, zatímco ty budeš někde venku nahánět smrtijedy," odsekla Nicole nesmlouvně. Sirius si poraženě povzdechl a stáhl se. Věděl, že nemá cenu se s ní dohadovat.

To samé i James. Přestože chtěl Lily udržet v bezpečí, byla tvrdohlavá a klidně by tam vstoupila i bez jeho souhlasu či vědomí.

Než stačili něco dalšího říct, otevřeným oknem dovnitř vletěla sova. Pustila na stůl osm dopisů a odletěla zase pryč.

,,Brumbál ví opravdu všem," žasla Sarah a natáhla se pro všechny dopisy. Ostatní si posedali na volná místa a čekali, až jim jejich kamarádka podá dopis.

Jakmile si i Sarah sedla, začali dopisy otevírat.

James zavýskl radostí, když na něj z dopisu vykoukla kapitánská páska. Ihned si ji návlékl na ruku a zatvářil se nadmíru pyšně.

Marauders [CZ FF, 1]Where stories live. Discover now