44. Usmíření

4K 201 18
                                    

Oznámení o svatbě Lily Evansové a Jamese Pottera vyvolalo u všech jejich přátel a známých nadšení.

Jediný Sirius o chlapcově záměru věděl a nikomu nic neřekl. Potutelně se usmíval, když dvojice všechny svolala hned další den a vše jim řekla.

Kvůli tomu, že se cvičili na bystrozory, chtěli mít svatbu co nejdříve, protože nevěděli, za jak dlouho výcvik udělají, přestože doufali, že maximálně za dva roky.

Proto se dohodli, že svatba bude za dva týdny a Jamesovi rodiče se uvolili, že může být u nich. Bude totiž lepší, když se bude konat v kouzelnické vesničce, jelikož většina, vlastně kromě Lilyiiných rodičů, budou kouzelníci.

Na rychlo tedy všechny holky chystaly svatbu, zatímco kluci pro svého kamaráda chystali rozlučku se svobodou.

Nicole se ujala ozdob a poslala sovu do obchodu, odkud ona sama objednávala věci pro jejich svatbu. Nemohla uvěřit tomu, že je tomu už rok, co je ona sama vdaná.

Sarah s Hannah se spojily a zařizovaly catering, který po prvních sepsáních vypadal velice zajímavě a chutně. Samozřejmě se radily se snoubenci, ale jen okrajově, hlavně o večeři, kdy hrálo roli jejich oblíbené jídlo. Zbytek, což zahrnoval švédský stůl s dalšími pokrmy a pití, už sepisovaly jen ony dvě.

Lily se pustila do sepisování seznamu hostů a také poslala sovu k Madame Malkinové, zda by byla schopná a ochotná ji ušít za tak krátkou dobu svatební šaty a šaty pro družičky. Naštěstí byla Madame Malkinová velice ochotná a hned na druhý den si Lily udělala výlet na Příčnou.

Samozřejmě nešla sama; James to okamžitě zamítl s tím, že půjde taky, stejně tak Sirius, Remus a Nicole. Kluci dívky doprovodili až k obchodu a sami šli do nedalekého krámku, ze kterého měli skvělý výhled na vchod k Madame Malkinové. Ani jeden nechtěli riskovat, že by se jim něco stalo.

Po půl hodině měla madame Malkinová napsané veškeré rozměry a i představu, jak by šaty mohly vypadat. S dívkami se rozloučila s tím, že do týdne budou šaty hotovy.

A jak řekla, tak se i stalo. Pět dní po návštěvě onoho obchodu na okno jejich skromného bytu zaťukala sova a dožadovala se vpuštění dovnitř. V zobáku nesla dva větší balíčky, přesto by se do nich šaty nedaly. Nebylo těžké dojít na to, že jsou zmenšené, aby je sova unesla.

Když z jejich ložnice vyhnala Jamese, který si mrmlal pod nos něco ve smyslu, že jsou to jen pověry, zamkla raději dveře a konečně zvětšila balíčky na svou původní velikost.

První sáhla po tom, na jehož vrchu byl štítek s nápis Svatební šaty.

Odklopila víko krabice a opatrně vzala za vrchní část šatů. Povytáhla je nahoru, aby se na ně pořádně podívala a nestačila potlačovat slzy štěstí.

Šaty byly opravdu nádherné a švadleně se velice povedly. Celý hrudník byl krajkovaný, sukně byla užší, ale volná a v pase byla stužka, která byla vzadu zavázána na mašličku.

Nebyly tak honosné, jako měla Nicole ve svůj svatební den, ale Lily to nijak nevadilo. Šaty, které jí madam Malkinová ušila, si zamilovala na první pohled a nikdy by je neměnila.

Ještě chvíli se na ně dívala, poté je složila zpět do krabice a uložila do skříně. Na řadu přišly šaty pro družičky.

Kvůli tomu musela jít na Příčnou Nicole, protože teď měla větší velikost, než ostatní a madam Maliková jí musela míry vzít zvlášť.

Dohodly se na nebesky modré, která se od kolen zesvětlovala a u kotníků byla o mnohem světlejší, než v pase a na prsou.

I ty se švadleně velmi povedly a Lily se nemohla dočkat, až si je holky zkusí. Doufala, že se jim budou líbit stejně, jako jí.

Marauders [CZ FF, 1]Kde žijí příběhy. Začni objevovat