62. Věštba

2.3K 152 25
                                    

          

Léto se přehouplo v podzim. Nastalo období dešťů, studeného větru a šedivých dnů, kdy většina lidí uvažovala, zda nebude lepší zůstat doma a odpočívat.

Většina z nich to však zavrhla a přes nevrlé počasí vyrazila do práce.

Lily Potterová nikam nemusela. Celé dny, už několik měsíců, zůstávala doma v bezpečí. Před třemi měsíci k nim do bytu přibyl ještě jejich první syn Harry a od té doby se její pozornost zaměřovala hlavně na něj.

James pár krát týdně spával na gauči, aby byl vyspaný na denní směny. Snažil se co nejvíce pomoct své manželce, ale většinu práce musela zastat ona.

Upřímně obdivovala Nicole. Ji vyčerpávalo několikrát vstávat k jednomu dítěti, natož aby vstávala ke dvěma. Přesto vstávala s jistou radostí a štěstím.

------------------

Ten den bylo hnusné počasí. Od rána bylo zamračeno a chvíli po poledni se strhl déšť. Kapky vody dopadaly na okenní parapet a vydávaly pleskavé zvuky.

Lily právě dala malého Harryho po krmení spát do kolébky a posadila na sedačku s úmyslem si číst. Připadala si, jako by se vrátila do školních let. Většinu volného času si četla, ten zbytek však věnovala péči o dítě.

James měl dnes sloužit noční službu, ale momentálně byl v mudlovském obchodě a nakupoval suroviny, aby měla Lily z čeho vařit.

Čekala, že každou chvíli dojde James. A opravdu se tak stalo.

Dveře se prudce otevřely a dovnitř vpadl James a k jejímu překvapení i Brumbál. James vypadal nanejvýš rozrušeně a těkal očima sem a tam.

,,Díky Merlinovi, jsi v pořádku," vydechl úlevně a nevěnoval pozornost jejímu nechápavému výrazu.

,,Co se děje? Brumbále?" zeptala se a odložila knihu. Byla ráda, že jejich vpád nevzbudil Harryho.

,,Objevila se jistá věštba, která věští jeho pád," odvětil rychle muž. ,,Má ho porazit chlapec narozený na konci července rodičům, kteří se mu již třikrát postavili."

,,Harry..."

...je jedna možnost," přitakal Brumbál. ,,Druhá je Neville Longbottom, který se narodil den před vaším synem."

,,Co budeme dělat?"

,,Musíte do bezpečí. Ukryjeme vás v Godricově dole, v jednom opuštěném domě. Musíte si vybrat Strážce tajemství."

Potterovi na nic nečekali a začali rychle balit. Za necelých pět minut měli vše důležité sbalené a Harryho v náručí.

Vyrazili za Brumbálem dolů po schodech. Než opustili panelový dům, všechny je zakryl zastíracím kouzlem. Neobtěžovali se zacházet do zapadlé uličky a přemístili se.

Ocitli se na konci ulice. Tady nepršelo jak v Londýně, ale bylo zataženo. Beze slova se vydali dál ulicí. Zastavili se u jednoho domu. Bylo vidět, že v něm nějakou dobu nikdo nebydlel. Předzahrádka byla zarostlá a okna ušmudlané.

,,Čí je to dům?" zeptala se Lily a pomalu pohupovala se synem v náručí.

,,Můj," povzdechl si Brumbál a prošel brankou, která už dávno nebyla tak bílá, jako dřív. ,,Bydlel jsem zde několik let."

Všichni tři prošli po staré kamenné cestě a vešli do domu. Brumbál mávnutím hůlky rozsvítil světla a zamknul dveře.

,,Kolem domu jsou rozestavěna ochranná kouzla, ale nutně potřebujete být pod Fideliovým zaklínadlem."

Marauders [CZ FF, 1]Where stories live. Discover now