30. Svatba

4.6K 289 15
                                    

Další den ráno bylo velmi hektické. Brzy dojeli rodiče obou snoubenců a pomáhali se zařizováním.

Svatba měla začít přesně ve čtyři hodiny. Nicole se dvě hodiny před tím usídlila ve svém pokoji s holkama, které jí nalíčily, udělaly vlasy a oblékly.

Brunetka stála před velikým zrcadlem a přihlížela se. Vypadala nádherně, to musela uznat. Líčení bylo v podstatě stejné, jako na Vánoční a Novoroční ples, jen trochu výraznější.

Na krku se ji houpal medailonek. Instinktivně k němu natáhla ruku a přijela po něm.

Ihned si vzpomněla na svou sestru.

,,Holky?" promluvila. Překvapilo ji, jak klidně mluvila, přestože v ní vířilo tolik emocí. ,,Mohly byste prosím na chvíli odejít? Chci být chvíli sama."

Holky přikývly a odešly z pokoje. Nicole si sundala medailon a otočila ho. Ze strany korzetu si vytáhla hůlku.

Zabezpečila pokoj, aby je nikdo neslyšel.

Pronesla příslušnou formuli a mávla hůlkou. Podívala se do zrcadla a spatřila, že se za ní zhmotnila postava.

,,Laro," vydechla dívka a přešla ke své sestře. Pevně ji objala.

,,Co se děje?" zeptala se překvapeně Lara.

,,Jak jsem se na sebe dívala do zrcadla, uvědomila jsem si, že potřebuju, abys tady byla. Abych tě viděla, když budu stát u oblouku, když řeknu ano, když budu procházet uličkou. Potřebuju tě tady," vysvětlila rychle.

,,Ale máš tu holky, mámu," namítla dívka překvapeně.

,,Ale já tu potřebuju svou sestru," zavrtěla hlavou. Lara si povzdechla. Nevěděla, jestli to bude možné.

,,Počkej chvíli." Než se nadála, její sestra zase zmizela. Netrvalo to však dlouho a zase se objevila. Když se brunetka chtěla na něco zeptat, umlčela ji pohybem ruky.

,,Mám dobrou a špatnou zprávu," řekla. ,,Ta dobrá je, že tu můžu zůstat, ta špatná, že jen do západu slunce. Jakmile slunce zajde, zase zmizím."

,,Super!" zaradovala se Nicole a svou sestru objala. ,,Alespoň tu budeš na to nejhlavnější." Lara se usmála.

,,Jo," přitakala a odtáhla se. V tu chvíli někdo zaklepal na dveře. Nicole rychle odčarovala tišící kouzla a zavolala, ať vstoupí.

Dveře se otevřely a dovnitř nakoukla Sarah.

,,Je čas," řekla a pousmála se. Nicole přikývla a podívala se na svou sestru. Schovala si hůlku zpět do korzetu a zamířila ven z pokoje. Cítila, jak ji Lara následuje.

---------------------------

Sirius nervozně přešlapoval na verandě domu. Viděl, jak se všichni hosté usazovali na svá vyhrazená místa. Jeho otec se posadil společně s jeho bratrem prarodiči do první řady po levé straně uličky. Za nimi seděli jeho sestřenice, teta, strýc a další z rodu Blackových. Zaplnili téměř polovinu levé části židlí. Vedle jeho sestřenic seděli Malfoyovi. Všiml si, jak se tváří patřičně mrzutě. Jistě tu nechtěl být, pomyslel si a ušklíbl se.

Za jeho rodinou seděli další čistokrevní kouzelníci. Všiml si Carrowových, Greengrasovi, Flintovi, Lestrangerovy, Averyovi a další. Byli tam v podstatě všichni, kdo se účastnili onoho plesu, kdy se zasnoubili. Na druhé straně seděla matka Nicole, její rodiče a rodiče jejího manžela. Za nimi seděli snoubenčiny sestřenice a bratranci, které ani neznal. Viděl je poprvé v životě, stejně tak jejich rodiče. Dva z nich měli už i své rodiny a děti, které jim seděly na klíně.

Marauders [CZ FF, 1]Место, где живут истории. Откройте их для себя